Emirates en United activeren codeshare-partnerschap

Emirates en United hebben een codeshare-partnerschap geactiveerd, waardoor passagiers gemakkelijker toegang krijgen tot een uitgebreide keuze aan wederzijdse bestemmingen. Vanaf 30 maart kunnen Emirates-passagiers naar drie van de grootste zakencentra van het land vliegen – Chicago, Houston of San Francisco. Ook valt er gemakkelijk verbinding te maken met een uitgebreid netwerk van binnenlandse punten in de Verenigde Staten, op vluchten die door United worden uitgevoerd.

Met de lancering van de codeshare vluchten kunnen passagiers van Emirates die naar de VS gaan, zich nu verheugen op toegang tot 150 Amerikaanse steden in het United netwerk, via de drie gateways.

Uitbreiding voor Amerikaanse reizigers
Ook reizigers in de Verenigde Staten die Dubai en verder willen bezoeken, hebben een ruime keuze en kunnen gebruik maken van de diensten van United. Hiermee kunnen ze gemakkelijk overstappen op vluchten van Emirates naar Dubai, via Chicago, Houston of San Francisco. De wereld is zojuist groter geworden voor Amerikaanse reizigers die naar het Midden-Oosten, Afrika, Azië of Australië reizen met toegang tot meer dan 80 bestemmingen in het netwerk van Emirates, buiten Dubai.

Op de vluchten kunnen passagiers genieten van de bekroonde diensten van Emirates en een aantal handige reisvoordelen die de codeshare-overeenkomst biedt. Reizigers met routes op codeshare-vluchten van Emirates kunnen hun hele reis op een enkel-ticket plannen en profiteren van de royale bagagevrijstelling van Emirates. Daarnaast ook handige doorlopende bagage check-in naar de eindbestemming.

Partnerschap en voordelen
Het partnership strekt zich ook uit voor de frequent flyer-programma’s van beide luchtvaartmaatschappijen, Skywards en MileagePlus. Hierdoor kunnen in aanmerking komende members genieten van beloningen wanneer zij reizen op vluchten van Emirates of United, en van loungetoegang op luchthavens in de netwerken van beide maatschappijen, mits zij aansluiten op codeshare vluchten.

Het codeshare-partnership ontgrendelt een groot aantal populaire bestemmingen die vanaf de drie gateways bereikbaar zijn, zoals Atlanta, Austin, Denver, Minneapolis en Phoenix. Zo kunnen Emirates passagiers die reizen plannen naar bestemmingen zoals Detroit, rechtstreeks van Dubai naar Chicago of Houston vliegen, en eenvoudig overstappen op een United vlucht naar de eindbestemming.

Positieve ontwikkeling
Adnan Kazim, Chief Commercial Officer van Emirates, zei: ”We zijn zeer verheugd om dit historische codeshare-partnerschap met United te activeren, en ons merk in de Verenigde Staten aanzienlijk uit te breiden. Het uitgebreide netwerk van United in Noord en Zuid-Amerika zal ons helpen om meer keuze te bieden aan onze passagiers van over de hele wereld, en hierbij te voldoen aan de vraag van verschillende segmenten die die nu efficiënt verbinding kunnen maken met een breder netwerk van 150 binnenlandse punten.”
“In fase twee van onze samenwerking kijken we er ook naar uit om dezelfde handige reisvoordelen uit te breiden naar onze passagiers die naar andere punten in Noord- en Zuid-Amerika vliegen”, vervolgt Kazim.

Interline-overeenkomst
Emirates en United hebben een interline-overeenkomst waarmee passagiers gemakkelijk een grotere keuze aan bestemmingen in Noord- en Zuid-Amerika kunnen bereiken, buiten de VS. Zo kunnen reizigers kiezen uit nog eens 77 bestemmingen in Canada, Mexico, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika.

Emirates biedt momenteel diensten aan tussen de hub in Dubai en 12 Amerikaanse steden, evenals vijf punten in Canada, Mexico, Brazilië en Argentinië.

Gezamenlijk loyaliteitsprogramma
Emirates en United Airlines hebben ook een gezamenlijk loyaliteitsprogramma gelanceerd. Hierdoor kunnen frequent flyer-members van Emirates Skywards en MileagePlus Miles verdienen en inwisselen via een gezamenlijk netwerk van meer dan 300 bestemmingen wereldwijd.

Netwerk
Emirates’ netwerk van 17 punten in Noord- en Zuid-Amerika omvat de Amerikaanse bestemmingen Boston Logan International Airport (BOS), New York’s John F. Kennedy International Airport (JFK), Los Angeles International Airport (LAX), Houston’s George Bush Intercontinental Airport (IAH), Chicago’s O’Hare International Airport (ORD), Dulles International Airport in Washington D.C. (IAD), Seattle Tacoma Airport (SEA), Newark Liberty International Airport (EWR), Orlando International Airport (MCO), Dallas-Fort Worth Airport (DFW), San Francisco International Airport (SFO), Miami International Airport (MIA) en Orlando International Airport (MCO). Emirates vliegt ook naar Mexico City (MEX), Toronto (YYZ), Sao Paulo (GRU), Rio de Janeiro (GIG) en Buenos Aires (EZE).

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire