Emirates zegt de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die ter plaatse snelle COVID-19-testen voor passagiers uitvoert.
Emirates zegt de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die ter plaatse snelle COVID-19-testen voor passagiers uitvoert.

Emirates neemt in samenwerking met de Dubai Health Authority (DHA) aanvullende voorzorgsmaatregelen. Passagiers op de vlucht die woensdag naar Tunesië vertrok, werden allemaal getest op COVID-19 voordat ze vertrokken uit Dubai.

Emirates zegt de eerste luchtvaartmaatschappij te zijn die ter plaatse snelle COVID-19-testen voor passagiers uitvoert. De snelle bloedtest werd uitgevoerd door de Dubai Health Authority bij de Group Check-in area van Dubai International Airport Terminal 3. De resultaten waren al binnen 10 minuten beschikbaar. “De snelle tests op de luchthaven voor vertrekkende reizigers zijn het resultaat van intensieve samenwerking van diverse overheidsinstanties en de particuliere gezondheidssector”, zegt de Dubai Health Authority.

Volgens Emirates is het testproces soepel verlopen. De maatschappij werkt momenteel aan plannen om in de toekomst testmogelijkheden op te schalen en uit te breiden naar andere vluchten. Abdel Al Redha, Chief Operating Officer van Emirates: “Dit zal ons in staat stellen om testen ter plaatste uit te voeren en onmiddellijke bevestiging te geven aan passagiers van Emirates die reizen naar landen die COVID-19-testcertificaten nodig hebben. De gezondheid en veiligheid van personeel en passagiers op de luchthaven staat altijd voorop.”

De incheck- en instapformaliteiten van de maatschappij zijn ook aangepast met het oog op sociale afstand. Bij elke incheckbalie zijn barrières geïnstalleerd om passagiers en medewerkers tijdens elke interactie extra bescherming te bieden. Handschoenen, maskers en handdesinfectiemiddelen zijn verplicht gesteld voor alle medewerkers op de luchthaven. Passagiers worden verplicht hun eigen maskers te dragen op de luchthaven en aan boord van het vliegtuig. Ook moeten passagiers tijdens hun reis richtlijnen voor sociale afstand opvolgen. Emirates heeft haar inflight-diensten aangepast om gezondheids- en veiligheidsredenen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.