Eindhoven Airport staat aan de vooravond van een  kwaliteitsslag. De luchthaven start namelijk nog voor de zomer met de bouw van een modern vormgegeven overkapte galerij op de looppaden op het platform. Passagiers kunnen hierdoor droog van- en naar het vliegtuig lopen.

Het nieuw te realiseren bouwwerk van circa 600 meter beschermt passagiers tegen weersinvloeden. Hierdoor wordt reizen vanaf- en naar Eindhoven Airport nog comfortabeler. Daarnaast biedt de galerij een verrassende eerste indruk van de regio bij aankomst en laatste indruk van de regio bij vertrek vanaf Eindhoven Airport. Het bouwwerk krijgt namelijk een bijzonder design en vormgeving passend bij deze regio. In de overkapping wordt gebruik gemaakt van zonne-energie. Ook worden herbruikbare materialen gebruikt (circulaire bouw). De galerij is voor de start van het winterseizoen gereed (eind oktober 2020). De werkzaamheden vinden zo veel mogelijk plaats in de nacht. De dagelijkse operatie ondervindt geen hinder van de bouw.

Kwaliteit
Eindhoven Airport legt de focus op het steeds verder verhogen van de kwaliteit van de luchthaven. Dat vertaalt zich in het optimaliseren van de infrastructuur, faciliteiten en de service aan passagiers en bezoekers. Voorbeelden hiervan zijn de oplevering van multifunctionele parkeergebouw P1 (inclusief ov-terminal) in oktober 2019, de herinrichting van het voorterrein en de aanleg van de Airport-Boulevard die worden opgeleverd in april 2020, en de oplevering van de businesslounge en securitylanes met nieuwe scanners in december vorig jaar.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.