Kimpton Hotel dit voorjaar open in Amsterdam

Kimpton, een luxe en trendy hotelketen binnen de VS, breidt uit naar Europa. Het centrum van Amsterdam heeft de primeur van de hipste telg van de Intercontinental Group (IHG). In het voorjaar zal Kimpton De Witt aan de rand van de Jordaan openen, in wat tot voor kort het Crowne Plaza was, met 274 gastenkamers, op loopafstand van het Centraal Station.

Het hotel is gevestigd in het hart van het levendige centrum van Amsterdam en vlakbij het Centraal Station. Gevestigd in drie originele Renaissance gebouwen heeft het hotel 274 gastenkamers waaronder 15 karakteristieke kamers en suites (waarvan enkele met privéterras) en acht vergaderruimtes. Sam De Marco is de chefkok van Wyers Bar & Restaurant, dat Amerikaanse gerechten met een Nederlandse toets zal serveren.

‘Het eerste Kimpton hotel buiten Amerika zal geopend worden in Europa. Dit is zo gekozen omdat dit het continent is dat Bill Kimpton inspireerde om het merk op te richten. Het hotel heeft de kenmerken die het zo memorabel maken om bij Kimpton te verblijven, samengevoegd met de speelse kant van de Amsterdamse cultuur en we kunnen niet wachten tot gasten dit kunnen ervaren’, aldus Tom Rowntree, Vice President, Upscale & Luxury Brands, Europe, IHG.

Geheel in lijn met Kimpton’s innovatieve en speelse aanpak van design, heeft het hotel een ‘huis in een hotel’ – een vier verdiepingen tellend 15e eeuws huisje (‘Little House’), ooit het ouderlijk huis van de Nederlandse dichter en toneelschrijver P.C. Hooft. Het huisje kan gehuurd worden door groepen en biedt een vergaderruimte op de begane grond en een woonkamer inclusief bar op de eerste verdieping. Andere bijzondere kenmerken zijn een bloemenwinkel in het hotel en een koffie en beignets afhaalkiosk voor Amsterdammers om van te genieten.

Met meer dan twaalf jaar ervaring in de horeca-branche waarvan tien jaar bij Kimpton, is Michael Robinson aangesteld als General Manager van de Amsterdamse vestiging. ‘Na tien jaar bij Kimpton in Amerika is het een eer om deel uit te mogen maken van het verhaal dat het merk naar Europa brengt. Ik kijk er enorm naar uit om de persoonlijke aanpak van Kimpton op het gebied van service naar Amsterdam te brengen – de levenslust van de stad en haar inwoners passen namelijk zo goed bij het merk’, aldus Robinson.

IHG heeft momenteel 662 eigendommen in Europa en het hotel zal het twintigste IHG-hotel in Nederland zijn. De uitbreiding van het merk in grote steden in Europa wordt voortgezet toen in de zomer van 2016 werd aangekondigd dat IHG een overeenkomst heeft getekend om een Kimpton hotel te openen in Parijs, gepland voor opening in 2020.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire