Dormio Wijnhotel Valkenburg is geopend. Het themahotel en restaurant aan de Stationsstraat in Valkenburg haar deuren. Het voormalige familiehotel Tummers heeft een metamorfose ondergaan en is getransformeerd tot wijnhotel. De nieuwe eigenaar ontwikkelde hiervoor een uniek concept in samenwerking met Zuid-Limburgse wijnmakers en internationale wijnbedrijven. CEO Dormio Resorts & Hotels Roel de Boer benoemt het kernachtig als “alles ademt hier wijn”.

De 44 hotelkamers en -appartementen hebben de signatuur van evenzovele wijnproducenten, die elk een eigen accent aan het interieur geven. Op de begane grond zijn Het Wijnrestaurant en De Wijnbar gevestigd en bevindt zich De Wijnshowroom en winkel. Er is keuze uit 170 wijnen, waarvan 15 dagelijks wisselende open wijnen. De keuken biedt een ‘proefkaart’ wijn & tapas, share dining gerechten en avondvullende gastronomische menu’s. Vanaf september worden wijnevents en proeverijen in de nog te openen wijnkelder georganiseerd. Het hotel ligt prominent tegenover het oudste nog in gebruik zijnde treinstation van Nederland, middenin toeristisch Valkenburg en is omgeven door het prachtige Zuid-Limburgse heuvellandschap. Zie voor alle informatie www.wijnhotelvalkenburg.nl.

Wijnen ontdekken van 42 wijnbedrijven
Dormio Wijnhotel Valkenburg vond de wijnpartners dichtbij huis. In de eerste plaats 13 wijnmakers uit het Zuid-Limburgse Mergelland. Het is voor het eerst dat zoveel wijnmakers uit het Mergelgebied zich gezamenlijk presenteren met hun typische streekwijnen die inmiddels internationale erkenning genieten. Het gaat om grotere bedrijven zoals de bekende Apostelhoeve en St. Martinus, maar ook kleinschalige bedrijven doen mee. Het gerenommeerde Wijnhuis Robbers & Van den Hoogen is de buurman van de Dormio Group in Arnhem en deelt diens visie op kwaliteit, gastvrijheid en ‘joie de vivre’. Zij vertegenwoordigen internationale wijnbedrijven, hoofdzakelijk ‘klassiekers’ uit de traditionele Franse wijncultuur, waaronder Moët en Chandon. Het Duitse familiebedrijf WeinBaum is de derde wijnpartner en een bekende van Dormio Resort Eifeler Tor. Dit wijnhuis representeert de Geisenheim Connection, een collectie vernieuwende Duitse wijnen, van wijnmakers en -samenstellers die elkaar kennen uit hun studietijd aan de gelijknamige Duitse wijnuniversiteit. Daarnaast vertegenwoordigen zij Oostenrijkse en Italiaanse wijnbouwers. Gezamenlijk presenteren de 42 partners 170 verschillende wijnen. Dormio Wijnhotel Valkenburg biedt gasten en bezoekers hiermee een ongeëvenaarde ontdekkingstocht op wijngebied. De beginner wordt op weg geholpen, de liefhebber verbreedt zijn horizon, de kenner proeft het onderscheid.

Transformatie tot exclusief wijnhotel
Het voormalige familiehotel met de karakteristieke toren is compleet vernieuwd. Het 4-sterren Superieur themahotel Dormio Wijnhotel Valkenburg telt 44 comfortabele hotelkamers en-appartementen, waarvan een aantal met wellnessfaciliteiten. De kamers kenmerken zich door een moderne styling met steunkleur zwart. Elke wijnpartner kreeg de mogelijkheid eigen accenten aan te brengen in het interieur. Fotowanden, kleurstelling en specifieke attributen creëren op die manier de sfeer van het betreffende wijndomein. Twee appartementen zijn ingericht als wijnmuseum respectievelijk wijnbibliotheek. De Museumkamer is een kleine dependance van het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem. Dat stelde ook de meer dan 400 wijnboeken ter beschikking voor De Bibliotheekkamer

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.