Delta Air Lines verwijdert een groot aantal plastic artikelen voor eenmalig gebruik, zoals rietjes, roerstaafjes en wikkels uit de cabine en de Delta Sky Clubs. In april werd al gestopt met het gebruik van plastic folie om het bestek. Op jaarbasis scheelt dit een hoeveelheid plastic afval met een gewicht gelijk aan twee Boeing 757 vliegtuigen.

Andere stappen die de luchtvaartmaatschappij neemt op het gebied van duurzaamheid zijn het verwijderen van plastic wikkels om de amenity kits en het stoppen met het gebruik van piepschuim op Delta’s hoofdkantoor in Atlanta. Delta’s kantoor campus in Minneapolis stopte hier in 2015 al volledig mee. Daarnaast heeft Delta een jeugd adviesraad opgezet om de luchtvaartmaatschappij te helpen met haar inspanningen om het gebruik van wegwerpplastic te minimaliseren en om andere initiatieven op het gebied van duurzaamheid te ondersteunen.

Delta reizigers zien de volgende veranderingen al plaatsvinden in de Delta Sky Clubs:

  • Borden, bestek en kommen worden vervangen door composteerbare alternatieven
  • Plastic roerstaafjes worden vervangen door bamboe staafjes voor koude dranken en staafjes van berkenhout voor warme dranken
  • Plastic rietjes worden vervangen door dezelfde roerstaafjes. Op aanvraag zijn composteerbare rietjes beschikbaar

Aan boord merken reizigers vanaf medio 2019 de volgende duurzame veranderingen:

  • Delta One (business class) amenity kits zijn niet meer in plastic verpakt
  • Plastic roerstaafjes zijn vervangen door bamboe of berken roerstaafjes
  • Plastic rietjes worden ook vervangen door deze roerstaafjes

Al vanaf april dit jaar wordt het plastic bestek in de economy class in een servet gerold in plaats van verpakt in plastic.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.