Corendon Airlines gaat als eerste luchtvaartmaatschappij in Europa de IATA Travel Pass gebruiken. Na een succesvolle proef in november 2021 wordt de app op geselecteerde vluchten binnen haar netwerk gebruikt.

De Travel Pass is ontwikkeld door luchtvaartorganisatie IATA. In de app kunnen reizigers op een veilige manier hun Covid-19-test- en vaccinatiecertificaten beheren en controleren of ze aan alle gezondheidsvereisten voor hun bestemming voldoen.

Passagiers kunnen al hun testresultaten en vaccinatiedocumenten voor corona in de IATA Travel Pass opslaan en deze documenten elektronisch indienen, zonder contact vóór hun reis contact te hoeven hebben met de luchtvaartmaatschappij. Op die manier hebben ze alle documenten over vaccinaties, testen en hersteldocumenten op één digitale plek.
Dit helpt wachtrijen bij controle van de documenten voorkomen.

De IATA Travel Pass is gratis te downloaden in de app-stores van Apple en Android. De app bevat ook informatie over reisbeperkingen en de lokale regels met betrekking tot corona op de bestemmingen.

Corendon Airlines (XC) en Corendon Airlines Europe (XR) gaan de IATA Travel Pass op een beperkt aantal vluchten gebruiken.

Voor Corendon Airlines is de app beschikbaar op vluchten die vertrekken vanuit Antalya naar Neurenberg, Hannover, München, Keulen en Düsseldorf, of die vanuit deze steden vertrekken naar Antalya.

Voor Corendon Airlines Europe is de IATA Travel Pass te gebruiken op vluchten vanuit Düsseldorf naar Lanzarote, Gran Canaria (Las Palmas), Fuerteventura en Tenerife of vice versa.

Corendon Airlines streeft ernaar het aantal bestemmingen waarop de IATA Travel Pass app kan worden gebruikt te vergroten.

De IATA laat weten blij te zijn dat Corendon als eerste airline in Europa de Travel Pass gaat gebruiken. (Foto Shutterstock).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.