CitizenM brengt muzikale ‘zakengids’ Brainwaves uit

Internationale hotelketen citizenM brengt de ‘Guide to Business Travel’ uit, welke alledaagse problemen aanpakt van mensen die veel onderweg zijn. De titel van het eerste deel van de gids is Brainwaves en is een innovatieve, muzikale samenwerking tussen citizenM, platenmaatschappij Erased Tapes, muziekwetenschappers van de Goldsmiths University in Londen en is mogelijk gemaakt door Bose.

Technologie en cultuur ontmoeten elkaar in Brainwaves met als resultaat; een album met drie speciaal gecomponeerde nummers. Het is het product van diepgravend onderzoek en muzikale analyses die zijn uitgevoerd door een team van muziekwetenschappers van de Goldsmiths University. Het team maakte voor dit project gebruik van bestaande theorieën, onderzoeken en gegevens en werkte samen met Erased Tapes, een platenmaatschappij die erom bekend staat dat zij avant-gardistisch muzikaal talent omarmen en die door Gilles Peterson wordt omschreven als “een van de belangrijkste platenmaatschappijen van de afgelopen jaren”.

citizenM heeft Erased Tapes en drie van zijn meest vooraanstaande componisten, Michael Price, Högni en Ben Lukas Boysen, de opdracht gegeven een muzikale ervaring te ontwikkelen in de vorm van een plaat met drie nummers; Music for Brainwaves. De wetenschappers en componisten werkten nauw samen om deze drie nummers te produceren. Elk van de nummers gaat de strijd aan met een van de onderwerpen waar zakenreizigers het meest mee te maken hebben; concentratieproblemen, stress en slaapproblemen. Het resultaat: Focus in 12-18HzAscend in 8-13.9Hz en Dream in 0.1-3.9Hz. Elk nummer maakt gebruik van tonen, frequenties en ritmes die de hersenen op een positieve manier beïnvloeden. Het is de eerste keer dat het publiek de vruchten kan plukken van dergelijk onderzoek. Elk nummer is uitgebreid wetenschappelijk getest en heeft bewezen resultaat opgeleverd.

Het luisteren naar muziek heeft een sterkere uitwerking op onze hersenen dan het luisteren naar ‘witte ruis’ en ‘walvisgeluiden’ als het gaat om het beïnvloeden van ons gedrag en onze emoties, maar er is een gebrek aan goed-samengestelde en wetenschappelijk onderbouwde composities om voluit van deze effecten te kunnen profiteren. Wetenschappers hebben geprobeerd Artificial Intelligence (AI)-platformen te ontwikkelen die voor deze doeleinden op grote schaal adaptieve muziek zouden kunnen produceren. De resultaten hiervan waren echter artistiek ondermaats. Als alternatief hiervoor heeft citizenM Brainwaves uitgebracht. De nummers op dit album zijn het resultaat van de bevindingen van de meest recente neurowetenschappelijke onderzoeken gecombineerd met het beste creatieve talent. Hierdoor is er meer gecreëerd dan alleen een compilatie van ineffectieve geluiden. Het is een instrument geworden dat echt helpt tegen slaapproblemen, stress en concentratieproblemen.

Brainwaves kan door iedereen, op ieder moment en op ieder digitaal apparaat worden afgespeeld. citizenM raadt voor de ultieme Brainwaves-ervaring de Bose QuietComfort 35 II draadloze hoofdtelefoon aan. Deze hoofdtelefoon meet continu het omgevingsgeluid en onderdrukt dit vervolgens met een tegengesteld signaal. Reizigers kunnen via deze technologie, en met de nummers van Music for Brainwaves, genieten van een ongestoorde, optimale luisterervaring.

Music for Brainwaves is vanaf 4 april 2019 te streamen en reizigers kunnen vanaf dan de tracks laten inwerken op hun hersenen. Het album Music for Brainwaves is hier te verkrijgen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Air France-KLM bezorgt Nederlandse economie 21,9 miljard euro en 267.990 banen

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire