Central

Central in Peru is het beste restaurant ter wereld

Voor het eerst in de geschiedenis van The World’s 50 Best Restaurants ligt het beste restaurant ter wereld in Latijns-Amerika, en wel in Peru. De eerste plaats van Central toont aan dat de Peruaanse gastronomie zich verder aan het positioneren en versterken is op wereldniveau.

“Het gaat niet over de beste zijn, maar over houden van wat je doet”, zei chef-kok Virgilio Martínez trots tijdens zijn toespraak in het Palau de les Arts in de Spaanse stad Valencia.

Pía León, de chefkok van Kjolle en partner en echtgenote van Martínez, betrad ook het podium om het publiek te bedanken voor de prijs. “We hebben heel hard gewerkt. We kijken altijd terug, zien de stappen die we hebben genomen en denken na,” zei ze.

Netflix
Deze prestatie valt samen met de recente release van “Virgilio”, een Netflix-documentaire die zijn leven, zijn gastronomische benadering en zijn carrière belicht. In 2008 opende Martínez Central in Lima met de visie om een culinair ervaring te creëren gebaseerd op Peruaanse ingrediënten en technieken. Terwijl zijn concept zich ontwikkelde, stelde hij een menu samen dat de gasten langs vijftien Peruaanse ecosystemen leidt, ingedeeld op hoogte. Elk gerecht benadrukt de oorsprong van de ingrediënten, van Valle Seco (garnalen, loche pompoen en avocado) tot Agua Amazónica (pacu vis, watermeloen en cocablad).

De ranglijst van The World’s 50 Best Restaurants is een selectie die sinds 2002 wordt gemaakt door het Britse tijdschrift Restaurant. Een panel van meer dan duizend gastronomische experts neemt deel aan het proces middels een gestructureerd en gecontroleerd stemsysteem.

Bekijk hier de hele top 50.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Regent Seven Seas Cruises neemt nieuw schip in ontvangst

Met Helly Hansen de piste op

Nederlandse touch bij zeer exclusief horloge

Iconische B&W Zeppelin nu in versie McLaren

Saudia vernieuwt livery en digitale klantervaring