Met de versoepelingen van de coronamaatregelen, kondigt Cathay Pacific aan haar vluchten tussen Amsterdam en thuishaven Hongkong weer te hervatten. Vanaf maandag 7 juni wordt de passagiersdienst tussen Nederland en Azië geleidelijk aan weer opgestart met één vlucht per week.

De internationale luchtvaartmaatschappij voert in juni vier vluchten uit tussen Amsterdam Schiphol Airport en Hongkong met een Airbus A350-1000 in een drieklassenconfiguratie. Hierdoor zijn er 1300 zitplaatsen beschikbaar.

Ashish Kapur, Area Manager Northern Europe bij Cathay Pacific, zegt: “We kijken ernaar uit om met Cathay Pacific terug te keren naar Amsterdam. Hoewel we beseffen dat de strijd tegen de wereldwijde pandemie nog niet helemaal voorbij is, geeft het effect van de coronavaccins een sprankje hoop op een geleidelijke heropening van de luchtvaart en verbinding tussen Europa en de rest van de wereld”. Hij vervolgt: “Onze teams en operators in de sector staan klaar om een nieuw hoofdstuk, veiligheid van internationaal reizen, in te luiden. Wij kunnen niet wachten om onze passagiers van en naar Amsterdam binnenkort weer aan boord te mogen verwelkomen”.

Veilig vliegen met Cathay Care
De veiligheid, gezondheid en welzijn van passagiers is het allerbelangrijkst voor Cathay Pacific. Daarom heeft de luchtvaartmaatschappij Cathay Care in het leven geroepen, een programma met duidelijke (hygiëne)maatregelen op elk moment van de reis, zodat reizigers met vertrouwen en een veilig gevoel naar hun bestemming vliegen.

Vliegen naar Hongkong en verder
De regering van Hongkong hanteert momenteel immigratie- en quarantainevoorschriften voor passagiers die landen op of (door)reizen via Hongkong. Reizigers kunnen met de gerenommeerde airline via de hoofdstad doorreizen naar populaire bestemmingen in Azië zoals Bangkok, Jakarta, Tokyo, Manila en Ho Chi Minh-stad, indien hun reisroute tot dezelfde boeking behoort, zij aan de inreisvereisten van hun eindbestemming voldoen en de overstaptijd tussen de vluchten minder dan 24 uur is. Meer informatie omtrent reizen naar of via Hongkong is hier te vinden op de website.

Zes zaken om te weten voor vertrek vanaf Schiphol Airport
Om ervoor te zorgen dat de reis soepel verloopt, moeten passagiers zes dingen voorbereiden voordat ze naar de luchthaven vertrekken. Cathay Pacific heeft een checklist opgesteld voor passagiers die vanuit Nederland vertrekken. De lijst is hieronder te vinden en een handige checklist is hier te downloaden.

  • Een geldig reisdocument.
  • Een gezondheidsverklaring vereist door de landen van de vertrek- of aankomstbestemming. Download hier de gezondheidsverklaring van de Nederlandse overheid.
  • Een ingevuld en afgedrukt exemplaar van de Cathay Pacific Passenger Declaration.

Voor sommige landen is een negatieve Covid-19-test verplicht en gelden verplichte quarantaineregels. Reizigers wordt aangeraden om kort voor vertrek de website van de overheid te raadplegen voor de meest recente informatie. Voor passagiers met Hongkong als eindbestemming gelden de volgende regels:

  • Een negatieve Covid-19 nucleïnezuurtest (PCR-test) met exact dezelfde naam als het reisdocument die binnen 72 uur voor vertrek is afgenomen.
  • Een accreditatiedocument van het laboratorium waaruit blijkt dat de testfaciliteit ISO15189 geaccrediteerd of goedgekeurd is door de autoriteiten van Hongkong. Download hier de lijst van Nederlandse erkende laboratoria.
  • Een bevestiging van de hotelreservering voor:
    • Minimaal 21 nachten in een aangewezen quarantainehotel, indien de passagier niet volledig Covid-19 gevaccineerd is.
    • 14 nachten in een aangewezen quarantainehotel indien de passagier volledig is ingeënt met een door de regering van Hongkong erkend vaccin. Een lijst van de door de regering van Hongkong erkende hotels is hier beschikbaar.

Vluchtschema* en boeken
Vluchten van en naar Azië, in alle vliegklassen, zijn te boeken vanaf €645 via de website van Cathay Pacific. Meer informatie over het vliegschema hieronder.

DataRouteServiceVertrek- en aankomsttijden
Maandag 7, 14, 21, 28 juniAmsterdam Schiphol – HongkongCX27012:15 – 05:25 (de volgende dag)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.