Cathay Pacific verdrievoudigt de compensatie van CO2-uitstoot die passagiers voor 31 oktober aanvragen.

Fly Greener is een vrijwillig programma waar reizigers hun CO2-uitstoot kunnen compenseren door direct bij te dragen aan projecten die de CO2-uitstoot verlagen. Sinds de lancering in 2007 hebben de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers al meer dan 160.000 ton aan koolstofdioxide (CO2-uitstoot) gecompenseerd. Dat staat gelijk aan meer dan 30 miljoen taxiritten van Amsterdam Schiphol Airport naar Utrecht.

Tot 31 oktober 2019 krijgen alle Cathay Pacific reizigers, die ervoor kiezen om hun CO2-uitstoot te compenseren via de Fly Greener website, de compensatie verdrievoudigd.

Dit initiatief is de volgende stap voor Cathay Pacific om een duurzamere luchtvaartmaatschappij te worden. Bijdragen aan Fly Greener worden gebruikt om verschillende projecten te financieren, zo worden er onder andere faciliteiten voor hernieuwbare energie gebouwd in ontwikkelingslanden. Elk project dat gefinancierd wordt door Fly Greener is gecertificeerd door het internationale Gold Standard certificeringsprogramma, wat betekent dat ze verifieerbaar en geloofwaardig zijn en daadwerkelijk een verschil maken voor de lokale gemeenschap.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.