Cathay Pacific presenteert Sustainable Development Report

De Cathay Pacific Group heeft haar jaarlijkse Sustainable Development Report gepresenteerd. In het Report wordt ingegaan op de inzet en vooruitgang op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur, die van groot belang zijn voor haar belanghebbenden, en de weg naar het doel om tegen 2050 een netto-nul koolstofuitstoot te hebben.

Augustus Tang, Chief Executive Officer bij de Cathay Pacific Group: “Ik ben verheugd om Sustainable Development Report te delen, waarin de specifieke vooruitgang wordt beschreven die we vorig jaar hebben geboekt ten aanzien van onze belangrijkste duurzaamheidskwesties en onze doelstellingen rondom ‘corporate citizenship’ tijdens de COVID-19 pandemie. Zo hebben we onze gemeenschappen tijdens deze wereldwijde gezondheidscrisis gesteund en nieuwe toezeggingen gedaan voor zowel meer diversiteit in ons personeelsbestand, als het gebruik van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF).

Nu onze sector zich geleidelijk herstelt van de impact van COVID-19, heeft de overgang naar koolstofarm vervoer en duurzame luchtvaart een kantelpunt bereikt. Voortbouwend op de CO2-neutrale belofte die we eerder hebben gedaan, hebben we in 2021 onze doelstelling aangekondigd om tegen 2030 voor alle vluchten die door Cathay Pacific worden uitgevoerd 10% SAF te gebruiken. Ook hebben we in 2021 het eerste grote Corporate SAF-programma van Azië ontwikkeld, dat vorige maand van start ging met de lancering van de pilot fase. Hierbij werd voor de allereerste keer SAF naar Hong Kong International Airport geuplift. Naarmate het herstel zich versnelt zullen we samen met onze partners en zakelijke klanten Hongkong op duurzame manieren blijven verbinden met de wereld.”

Enkele hoogtepunten uit het Sustainable Development Report 2021:

Hulp bij het leveren van vaccinaties:
De Cathay Pacific Group heeft geholpen om COVID-19 vaccins beschikbaar te maken over de hele wereld. In 2021 werden meer dan 165 miljoen vaccinaties en andere essentiële medische benodigdheden door onze luchtvaartmaatschappij afgeleverd in Hongkong en daarbuiten.

Vooruitgang in de richting van CO2-neutraliteit:
De Cathay Pacific Group is één van de eerste luchtvaartmaatschappijen in Azië die zich tot doel heeft gesteld om tegen 2030 10% SAF te gebruiken. Daarnaast hebben ze toegezegd om vanaf 2024, samen met de oneworld Alliantie, meer dan 350 miljoen gallon SAF in te kopen. Cathay Pacific Group is ook medeoprichter van de Aviation Climate Taskforce, een industrieplatform waarmee ze de ontwikkeling van baanbrekende technologieën die de luchtvaart helpt. Tot slot zijn we een medeoprichter van de Aviation Climate Taskforce, een sectorplatform waarmee we de ontwikkeling van baanbrekende technologieën zullen versnellen, welke zullen bijdrage om de burgerluchtvaart koolstofvrij te maken.

Inzet voor diversiteit:
De Cathay Pacific Group heeft zich uitgesproken het aantal vrouwen in leidinggevende functies tegen 2025 met 25% te verhogen tot 30% in totaal. Om deze verandering te stimuleren, is er in 2021 een Diversity and Inclusion (D&I) Steering Committee opgericht.

Alle details over de prestaties en inzet op het gebied van duurzaamheid zijn te vinden in het Sustainable Development Report 2021, dat hier beschikbaar is.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Stedelijke (zaken)reizen van groot belang voor economie

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Cadeautip: Courvoisier VSOP

Heineken Experience weer feestelijk open

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites