Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Brussels Airport geeft unieke blik achter de schermen

Brussels Airport opent op zaterdag 22 april de hele dag de deuren tijdens Luchtvaartdag. Liefhebbers kunnen de hele dag achter de schermen kijken. en een rondleiding krijgen langs plaatsen op het luchthaventerrein waar je als gewone passagier of bezoeker nooit kan komen.

Daarnaast kunnen bezoekers ook activiteiten van de luchthaven ontdekken in een centrale hub aan het DHL-gebouw, zoals de winteroperaties of in een simulator rijden op tarmac. Gezinnen, groepen of individuen die de luchthaven willen bezoeken, moeten zich op voorhand registreren. Enkele duizenden mensen hebben dat al gedaan,

Brussels Airport is met 21,8 miljoen passagiers en 495.000 ton vracht per jaar een van de drukste luchthaven van Europa.  Naast de rondleidingen kan iedereen ook rondlopen op de centrale hub waar verschillende luchthavenbedrijven of –partners je laten proeven van de luchtvaart. Zo kan de bezoeker een C130 van buiten en van binnen leren kennen, een demonstratie bijwonen van het winteroperatieteam die de start- en landingsbanen ijs- en sneeuwvrij houden, de brandweer aan het werk zien, het laden en lossen van een vrachtvliegtuig volgen, met een simulator op het tarmac van de luchthaven rijden enzovoort.

Op de stand van Brussels Airport Company kom je op interactieve en persoonlijke wijze alles te weten over de Strategische Visie 2040, de tewerkstelling op de luchthaven, hoe de luchthaven de omgeving en het milieu beheert en verbetert, welke vrachtactiviteiten er zijn en hoe dat in zijn werk gaat, en welke bestemmingen je allemaal kan bereiken vanuit Brussels Airport.

Wie ook graag een kijkje wil komen nemen op Brussels Airport, moet er snel bij zijn. Verschillende rondleidingen per bus zitten al vol en op voorhand registreren is verplicht: www.visitbrusselsairport.be/

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Singapore Airlines vliegt weer op Brussel

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava

Terug naar de toekomst in Ahoy

Star Clippers zet zeil naar Corsica

Festival TREK viert tiende seizoen met negen edities