Brussels Airlines vaker naar Afrika

Brussels Airlines blijft investeren in haar positie op de Afrikaanse markt, door haar vluchtaanbod van en naar het continent verder te versterken. Vanaf volgend jaar voegt de luchtvaartmaatschappij 3 extra vluchten per week toe naar Banjul (Gambia) en zullen 3 van de 7 wekelijkse vluchten naar Dakar (Senegal) uitgevoerd worden als rechtstreekse vlucht, zonder combinatie met een andere Afrikaanse luchthaven. Tegelijkertijd stopt de luchtvaartmaatschappij met haar vluchten van en naar Mumbai in India. Reizigers kunnen echter blijven genieten van de vlotte connecties via Frankfurt, München en Zürich met Lufthansa Group partners Lufthansa en SWISS.

Na een netwerkuitbreiding van 26 korte- en middellangeafstandsbestemmingen deze zomer, investeert Brussels Airlines in de winter verder in haar Afrikaanse netwerk. De luchtvaartmaatschappij zal vanaf januari dagelijks Banjul (Gambia) aanvliegen in plaats van 4 keer per week. Van de 7 wekelijkse vluchten van en naar Dakar (Senegal) worden 3 vluchten vanaf januari rechtstreekse vluchten, zonder stop op een andere Afrikaanse luchthaven, waardoor er meer capaciteit ontstaat op de vluchten op dinsdag, donderdag en zondag.

De Mumbai-vluchten van Brussels Airlines, die in maart 2017 werden gelanceerd, zullen om economische redenen worden stopgezet na 6 januari, aangezien de route niet de verwachte resultaten oplevert. Passagiers kunnen blijven genieten van de vele vluchtmogelijkheden via Frankfurt, München en Zürich dankzij Lufthansa Group partners Lufthansa en SWISS. De vluchtcapaciteit van Mumbai zal worden gebruikt om de focus te heroriënteren op Afrika, de intercontinentale kernactiviteit van Brussels Airlines.

Klanten die na 6 januari vluchten van of naar Mumbai hadden gereserveerd, worden gecontacteerd door Brussels Airlines en krijgen alternatieve oplossingen aangeboden om op hun eindbestemming te komen.

Op het korteafstandsnetwerk voegt Brussels Airlines twee nieuwe bestemmingen toe: vanaf oktober wordt Kiev (Oekraïne) 4 keer per week bediend en vanaf februari wordt een 3-wekelijkse vlucht naar Wroclaw (Polen) gelanceerd. Bovendien voegt de luchtvaartmaatschappij dit winterseizoen extra vluchtfrequenties toe naar bestaande bestemmingen, waaronder Alicante, Billund, Bordeaux, Faro, Genève, Lissabon, Malaga en Tel Aviv.

Brussels Airlines investeert deze winter ook aanzienlijk in haar langeafstandsproduct en ervaring aan boord door haar tien Airbus A330-vliegtuigen uit te rusten met een gloednieuwe Business Class, een vernieuwde Economy Class en voor het eerst een Premium Economy Class in een aparte cabine. Het eerste vliegtuig zal in december klaar zijn.

 

Nieuwe bestemmingen vanaf de winter 2018-2019:

Kiev 4x/week (vanaf oktober 2018) – heel het jaar door

Wroclaw 3x/week (vanaf februari 2019) – heel het jaar door

 

Extra frequenties vanaf het winterseizoen (vanaf 29 oktober)

Korte afstand

  • Alicante +1/week
  • Billund +2/week
  • Bordeaux +1/week
  • Faro +1/week
  • Genève +1/week
  • Lissabon +1/week
  • Malaga +1/week
  • Tel Aviv +1/week

Lange afstand (veranderingen van kracht vanaf 7 januari)

  • Banjul +3/week (dagelijkse dienst)
  • Dakar: blijft dagelijks, maar 3 keer direct

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Austrian vaker naar Bangkok deze winter

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience