Brussel streeft ernaar om nog voor juni een soort Europees ‘Corona-reisbewijs’ in te voeren. Dit om hoe dan ook de zomervakantie te redden voor de toeristische bedrijfstak. Dit stelde Eurocommissaris Thierry Breton in Franse media. Het zal geldig zijn in alle landen van de Europese Unie. Uitgerust met een gratis QR-code, zal deze in de taal van elk land zijn en in het Engels worden vertaald, en deze zal ‘geldig zijn in alle landen van de Europese Unie’, legde hij uit.

Dit ‘groene paspoort’ zal informatie bevatten ‘waaruit blijkt dat een persoon is ingeënt tegen Covid-19, of dat deze er van genezen is, of dat de persoon een negatief resultaat heeft gekregen bij de test’, geeft de Europese commissaris aan.

De Europese autoriteiten mikken op de ingebruikname van een gezondheidscertificaat, het ’groene paspoort’, om reizen binnen de EU vóór de zomervakantie te vergemakkelijken kondigde Breton aan tijdens de “Grand Rendez-vous” Europe 1-CNEWS-Les Echos.

‘Het zal in elektronische of papieren vorm zijn’, om diegenen te respecteren die ‘dit niet op hun smartphone willen hebben…en dat is hun recht”, aldus de commissaris. We werken eraan om het voor juni klaar te hebben’, zei Thierry Breton, die zei dat het ‘essentieel was dat we er alles aan deden om het toeristenseizoen te behouden’.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.