Boeing verwacht de 737 MAX vanaf januari weer te kunnen inzetten op de Amerikaanse markt. Dat laat de vliegtuigbouwer weten op zijn website. Het bedrijf gaat in december weer toestellen van het type leveren, mits er groen licht komt van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.

De 737 MAX staat sinds half maart dit jaar wereldwijd aan de grond na twee fatale ongelukken met het type toestel. Bij crashes met 737 MAX-toestellen in Indonesië en Ethiopië kwamen in totaal 346 mensen om het leven.

Beide crashes werden veroorzaakt door problemen met het automatische stuursysteem, dat de neus van het toestel omlaag drukt. Boeing werkt al langere tijd aan een software-update om het toestel weer goedgekeurd te krijgen.

‘De prioriteit blijft om de 737 MAX weer veilig in de lucht te krijgen. Met alle strenge maatregelen zijn we ervan overtuigd dat de MAX een van de veiligste toestellen is die ooit heeft gevlogen’, zegt Boeing in een verklaring.

De 737 MAX mag mogelijk in het eerste kwartaal van 2020 ook in Europa weer de lucht in, zegt het Europese agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.