Het hotel Boat&CO heeft officieel haar deuren geopend, direct aan ’t IJ op Revaleiland 500. Sinds 2017 bouwt de Amsterdamse hotelgroep City ID aan de nieuwe buur van de Houthaven.

Nieuwbakken Amsterdammer BOAT&CO maakt van 82 kamers 82 kansen om haar stad te ontdekken. Elke dag. Vanuit de One Bedroom Apartment – Voor een manager die zich enkele weken in Amsterdam vestigt. Vanuit de Waterfront Penthouse – Voor een stelletje dat de overvolle agenda even negeert. In de Two Bedroom Apartment – Voor gezinnen die een huis in verbouwing even ontvluchten. Of een groep vrienden die in een paar dagen alle bars en restaurants in de stad probeert te bezoeken. Maar BOAT&CO is vooral ook voor de buurt.

Net als haar buurt is het pand aan Revaleiland klimaatneutraal en zo goed als zelfvoorzienend, maar ondanks dat is BOAT&CO wars van futurisme. Martin Brudnizki (bekend van zijn werk voor o.a. Four Seasons, Soho House Group, Nobu en Rosewood hotels) tekende voor BOAT&CO een warm interieur met een zweempje van de Amsterdamse jaren vijftig. Rijke materialen mengt hij met de aardse tinten van de fifties. De architectuur door Kollhoff & Pols is een losse interpretatie van de iconische Amsterdamse School. Massieve bakstenen vlakken worden afgewisseld met opvallend erkers en metalen dakkapellen.

Inspiratie
Op de rand van het bed voerde Alexander Goad zijn conference calls. Of tegen een muur gedrukt. Zijn bureau was simpelweg niet veel groter dan zijn laptop. Het werd voor de CEO van ’t Nederlandse City ID de inspiratie voor een nieuw soort hotel. Een plek die de vrijheid van thuis combineert met een designinterieur en ‘t comfort van hotelservice. BOAT&CO. Die vrijheid begint al in de indeling van de appartementen. Van de IJ-zijde suites tot knusse studio apartments: alle kamers zijn uitgerust met een ingerichte keuken en een plek om te werken, te eten en te ontspannen.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.