Beroemde Orient Express komt ieder jaar naar Nederland

De beroemde Orient Express-trein is voor de derde maal in haar historie in Nederland. Vanavond zal deze legendarische trein vertrekken met passagiers voor de reis van Amsterdam naar Venetië. Liefhebbers hoeven voortaan niet meer jaren te wachten voor een luxe treinreis vanuit Nederland. Het is de bedoeling dat de trein vanaf ieder jaar een reis vanuit Amsterdam maakt, en het liefst drie per keer jaar zelfs, zo werd medegedeeld tijdens een persbezoek aan de trein in Haarlem.

Amsterdam is niet het enige ‘nieuwe’ vertrekpunt. De nieuwe opstappunten op de routes van de Venice Simplon-Orient-Express zijn Rome, Florence, Genève en Brussel. Gasten kunnen nu uit verschillende nieuwe routes kiezen en hebben onderweg van Florence naar Parijs bovendien de mogelijkheid om te overnachten in Belmond Villa San Michele of Belmond Castello di Casole.

Gary Franklin, Vice President Trains & Cruises, zegt: ‘Nieuwe routes en bestemmingen bedenken voor onze treinen, is een van onze passies. Toen de trein in 2020 niet kon rijden, hebben we een aantal spannende nieuwe bestemmingen en routes bedacht die reizigers meer mogelijkheden bieden om Europa te verkennen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een lang weekend, maar ook als onderdeel van een langere tour door Europa. Met deze nieuwe routes blikken we terug op de legendarische geschiedenis van de Venice Simplon-Orient-Express.’

Het bezoek gaf ook de gelegenheid kennis te maken met de drie nieuwe Grand Suites. De nieuwe suites zijn vernoemd naar de steden waarop het ontwerp is gebaseerd: Wenen, Boedapest en Praag. Ze bevinden zich alle drie in het oudste treinstel, dat in 1926 werd gebouwd. De legendarische trein bestaat uit 17 originele rijtuigen uit de jaren twintig en dertig, met elk een eigen, unieke geschiedenis.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

De nieuwe Business Traveller is uit!

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites