BCD Travel heeft de Adelman Travel Group in Milwaukee, Wisconsin overgenomen. Adelman is een van de grootste full-service zakenreisbureaus in Amerika en is volgens een rangschikking van Travel Weekly nr. 23 wereldwijd.

“We zijn er erg trots op dat we zo’n prominente TMC als Adelman in de BCD-familie kunnen opnemen”, zegt Craig Bailey, president BCD Travel Amerika. “Onze financiële kracht biedt ons de mogelijkheid te groeien door dit soort acquisities, die voordelen meebrengen voor onze klanten, werknemers, partners en filialen. Het past perfect in onze strategie om organisch te groeien door investeringen in producten en diensten en door overnames van succesvolle organisaties die onze bedrijfswaarden en -cultuur delen”.

Adelman is opgericht in 1985 en heeft ruim 300 medewerkers in dienst met een totale omzet van 675 miljoen dollar. Hun veelzijdige klantportfolio omvat bedrijven in de financiële dienstverlening, technologie-, productie- en retailsectors. Adelman is gespecialiseerd in zakenreizen en onkostenbeheer, wereldwijde consolidaties, vakantiereizen, loyaliteitsbeloningsreizen, meetings en incentives, groepsreizen en pakketreizen.

In 2017 sloot Adelman zich aan bij de BCD Travel Affiliates, een netwerk van 30 zakenreisbureaus met samen meer dan 450 locaties die jaarlijks meer dan 5 miljard dollar aan vliegtickets vertegenwoordigen.

“Als lid van het BCD Travel Affiliates-programma, konden onze klanten al profiteren van de wereldwijde voordelen van onze samenwerking met BCD Travel. Door deze acquisitie kunnen we onze trouwe klanten, enthousiaste en toegewijde medewerkers en aandeelhouders een mooie toekomst garanderen”, zegt Andy McGraw, CEO van Adelman Travel Group.

De overname van Adelman is de recentste in een reeks van investeringen die BCD de afgelopen jaren heeft gedaan om het bedrijf te laten groeien, hun wereldwijde netwerk uit te breiden en bedrijven te helpen de nieuwste innovaties voor hun reisprogramma’s toe te passen. Andere belangrijke investeringen van BCD zijn onder andere overnames van BCD-activiteiten in Brazilië, China, Hongkong, Colombia, Japan, Polen, Acendas Travel en World Travel Services in de Verenigde Staten, het Scandinavische reisbureau Ticket Biz, het wereldwijde Grass Roots Meetings & Events, het Britse internationale evenementenbureau Zibrant, het Amerikaanse Universal Meetings Management, Inc., marketinglogistiekbureau Plan 365 Life Sciences en mobiele technologiebedrijf GetGoing.

 

Begin juli verwierf BCD een meerderheidsbelang in Hitachi Travel Bureau (HTB) in Japan. HTB is een partner sinds 2011 en is met 280 werknemers en een jaarlijkse omzet van 330 miljoen dollar een van de grootste zakenreisbureaus van Japan. Die investering volgde op BCD’s eerdere verwerving van meerderheidsbelangen in China en Hongkong in 2016.

 

Adelman zal onder de eigen merknaam blijven opereren als een business-unit in eigendom van BCD Travel.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.