Albatros Expeditions viert het eerste schip dat ooit is gedoopt op South Georgia, de eilandenarchipel relatief dichtbij Antarctica, en tegelijkertijd nieuwe milieunormen voor de industrie bereikt. Eerder deze maand in Kopenhagen, doopte de Scandinavische boetiek expeditiecruise-operator, Albatros Expeditions, de Ocean Victory in Zuid-Georgië op zijn eerste reis. Het schip werd op milieuvriendelijke wijze gedoopt door Elise Grøndahl, Head of Operations and Product van Albatros Expeditions, door de traditionele fles champagne te vervangen door een blok ijs. Elise Grondahl zegt: ‘Ik ben er trots op deel uit te maken van het team dat het seizoen tegemoet gaat op dit prachtige nieuwe schip. Voor de eerste afvaart werd het al bekroond met een gouden Travel Weekly Magellan Award in de categorie ‘Cruise – Overall-Eco-Friendly Green Cruise Ship’ .

De president van Albatros Expeditions, de Nederlander Hans Lagerweij: ‘We hebben ervoor gekozen om dit evenement in Zuid-Georgië te laten plaatsvinden, vanwege onze grote liefde voor deze unieke plek’. Albatros Expeditions lanceerde ook het Antarctica-seizoen 2023/2024, dat een nieuw record vestigt voor het aantal bezoeken aan Zuid-Georgië. De voorzitter en eigenaar van Albatros Expeditions, Søren Rasmussen, zegt: ‘Bij Albatros zijn we altijd op zoek naar de meest unieke en inspirerende bestemmingen over de hele wereld. De groeiende interesse die we hebben gezien in de immense natuur van Zuid-Georgië, wordt weerspiegeld in ons nieuwe productassortiment. We zijn er trots op om in de toekomst meer van deze prachtige eilanden te verkennen met de Ocean Victory en de Ocean Albatros, beide met de laagste milieu-impact in de industrie’

Ocean Albatros is 104 meter lang, 18 meter breed en beschikt over 93 grote passagiershutten en suites. Het schip maakt deel uit van een gloednieuwe generatie energiezuinige schepen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.