Air Antwerp geeft startschot rechtstreekse verbinding Antwerpen - Londen

Air Antwerp geeft startschot rechtstreekse verbinding Antwerpen – Londen

Vanaf vandaag vliegt de nieuwe regionale luchtvaartmaatschappij, Air Antwerp, zestien keer per week heen en terug tussen Antwerpen en London City Airport. De vluchten worden uitgevoerd met een Fokker 50, een turboprop die plaats biedt aan 50 passagiers. Air Antwerp en KLM ondertekenden een commercieel samenwerkingsverband op deze route onder de vorm van een codeshare-overeenkomst.

“De afgelopen maanden heeft een klein team keihard gewerkt om de vlieg- en exploitatievergunning te verkrijgen. Exact een maand geleden was het dan zover. Zelfs iets sneller dan wij zelf verwacht hadden, belandde dat belangrijk bericht in mijn mailbox”, aldus Johan Maertens (CEO Air Antwerp). “Sindsdien was het alle hens aan dek om op commercieel en operationeel vlak alles tijdig klaar te hebben. Mijn dank gaat daarom uit naar alle medewerkers, leveranciers en partners die zich zo hard hebben ingezet. Ook een oprecht woord van dank voor onze aandeelhouders, CityJet en KLM, voor het vertrouwen dat ze aan ons schonken om deze venture mogelijk te maken. En last but not least, wil ik onze klanten bedanken voor de vele enthousiaste reacties en aanmoedigingen die we mochten ontvangen via mail en sociale media. De belangrijke lijn Antwerpen – London City is terug en genereert grote belangstelling!”

Marcel Buelens, CEO van Antwerp Airport, voegde eraan toe: “Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk hebben wij er opnieuw een uiterst belangrijke zakenbestemming bij. Deze iconische route zal menig zakenman en -vrouw bekoren. We weten nog niet wat de Brexit precies zal betekenen, maar het is een feit dat het handeldrijven en zakendoen met het Verenigd Koninkrijk niet zullen verminderen, wel integendeel. Wij verwachten dat er nog meer naar de Britse hoofdstad zal moeten gereisd worden om een en ander in goede banen te leiden en maximaal gebruik te maken van de nieuwe opportuniteiten die zich zullen aanbieden. Antwerp Airport is er helemaal klaar voor en zal zijn troeven van efficiënte regionale luchthaven en uitmuntende on-time performance volop uitspelen.”

Op weekdagen worden op de route Antwerpen-Londen City drie retourvluchten per dag aangeboden. Op zondag wordt eenmaal heen en terug gevlogen. Op zaterdag zijn er geen vluchten. De regionale luchtvaartmaatschappij Air Antwerp werd in mei van dit jaar opgericht. Aandeelhouders van de in Antwerpen gevestigde startup zijn het Ierse CityJet (75 procent) en het Nederlandse KLM (25 procent).

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Mondiaal vliegverkeer zo goed als op pre-covid niveau

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label

Garmin kondigt nieuwe fietscomputers aan