Aangescherpte regels voor bezoekers Singapore

Singapore heeft zijn regels voor bezoekers aangescherpt vanwege de corona-crisis. Bezoekers die kort willen verblijven, hebben geen toegang meer tot Singapore of kunnen niet meer door Singapore reizen. Inwoners van Singapore, permanente inwoners en houders van een verblijfsvergunning voor de langere termijn hebben wel toegang, maar moeten 14 dagen thuis in quarantaine.

Sinds vrijdag 27 maart moeten alle reizigers die aankomen in Singapore, inclusief inwoners van Singapore zelf, een gezondheidsverklaring indienen. Dit kan worden gedaan via de e-service van de SG Arrival Card van de Immigration & Checkpoints Authority (ICA).

Met de maatregelen wil Singapore het aantal geïmporteerde bestemmingen met het virus terugdringen. ‘Dit zijn zeer belangrijke stappen voor een kleine en open economie zoals Singapore, omdat we altijd verbonden zijn geweest met de wereld’, zegt de Singapore Tourism Board.

Daarnaast zijn er aanvullende maatregelen. Zo zijn evenementen of massale bijeenkomsten geannuleerd. Alle uitgaansgelegenheden zoals bars, nachtclubs, discotheken, bioscopen, theaters en karaokewinkels moeten tot en met 30 april 2020 gesloten blijven.

Openbare locaties zoals winkelcentra, musea en attracties mogen open blijven, maar moeten het aantal bezoekers terugbrengen tot één persoon per 16 vierkante meter. Ook mogen geen groepsactiviteiten met meer dan 10 personen plaatsvinden op deze locaties.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.