Sunday, September 25, 2022

Amex GBT Benelux tekent Charter Diversiteit

0

Vandaag, 22 september,  tekende Swapna Nair, Managing Director en General Manager van American Express Global Business Travel (Amex GBT) Benelux, het Charter Diversiteit van de Sociaal-Economische Raad (SER) tijdens een ceremonie in Den Haag. Door het charter te ondertekenen, zegt Amex GTB Benelux toe zich in te zetten voor meer diversiteit en inclusie op de werkvloer.

“Bij Amex GBT zijn we ervan overtuigd dat organisaties waarin diversiteit, gelijke kansen en inclusie centraal staan, het succesvolst zijn. Het ondertekenen van het Charter Diversiteit is onderdeel van onze continue inspanningen om vooruitgang te boeken in onze organisatie”, aldus Swapna Nair.

In het Charter Diversiteit heeft Amex GBT Benelux specifieke uitdagingen op het gebied van diversiteit en inclusie geformuleerd, waaraan de organisatie zich in 2022 en daarna committeert. De belangrijkste doelstellingen van het Charter Diversiteit van Amex GBT Benelux zijn:

  • Het aandeel vrouwen op managementniveau in de Benelux vergroten naar 33% aan het eind van 2022 en naar 40% aan het eind van 2023*.
  • Betrokkenheid van 30% realiseren bij de activiteiten van Inclusion Groups (IN Groups) in de Benelux in 2022 en ervoor zorgen dat deze betrokkenheid jaarlijks groeit.

Charter Diversiteit 
Het Charter Diversiteit, dat onderdeel is van SER Diversiteit in Bedrijf, stimuleert diversiteit en inclusie op de werkvloer. Ondertekenaars van het Charter Diversiteit – meer dan 375 Nederlandse en 12.000 Europese werkgevers uit de publieke en private sector – zeggen toe de diversiteit in hun organisaties te bevorderen. Het gaat hierbij om diversiteit op het gebied van arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+.

KLM nieuw naar Katowice en Aarhus

0

KLM heeft twee nieuwe bestemmingen in de winter: het Deense Aarhus en het Poolse Katowice.

Om net de laatste te beginnen: vanaf 30 oktober 2022 biedt KLM dagelijkse vluchten (7 vluchten per week) aan op een nieuwe route: Amsterdam (Schiphol) – Katowice Airport – Amsterdam (Schiphol). De Embraer vertrekt vanuit Amsterdam om 14:20 en aankomst in Katowice om 16:10.

Terug is  16:50 vanaf Katowice Wojciech Korfanty Airport (Pyrzowice) en landt om 18:50 in Amsterdam-Schiphol.

KL1815 Amsterdam – Katowice 14:20 16:10
KL1816 Katowice – Amsterdam 16:50 18:50

Denemarken

KLM start op 30 oktober ook met een nieuwe directe route van Amsterdam Schiphol (AMS) naar Aarhus (AAR) in Denemarken. De dienst wordt dagelijks uitgevoerd door KLM Cityhopper met Embraer 195-E2-jets met 132 stoelen.

Vliegtaks 2023 definitief: 26,43 euro per passagier

0

Het tarief van de vliegbelasting wordt vanaf 1 januari 2023 verhoogd met € 18,48. Het tarief gaat dan omhoog van € 7,95 naar € 26,43 per passagier die vanuit Nederland vertrekt. De verhoging van vliegbelasting is onderdeel van het Belastingplan in de Miljoenennota, zo laat de ANVR weten.

De verhoging is begin dit jaar reeds aangekondigd en opgenomen in het regeerakkoord. Het kabinet wil zo het verschil tussen de prijs van een vliegticket en een treinticket kleiner maken. De heffing is dus bekend, voorzien en kan in de ticketprijs worden opgenomen.

ANVR: “Wij hebben de airlines hier inmiddels op gewezen en daarbij gemeld dat naheffen van de tax voor agenten bij reeds uitgegeven tickets niet uitvoerbaar is. Voor zover tickets nog niet zijn uitgegeven, kan de tax bij pakketreizen met vertrek ná 1 januari nu nog worden doorgevoerd;  art. 5.4 van de Reisvoorwaarden heeft hiertoe de mogelijk (tot 20 dagen voor vertrek en max.  8%). Deze verhoging van de reissom geeft de klant geen recht op kosteloze annulering. De heffing wordt afgerekend via de taxboxen in het ticket. Dit wordt in de reserveringssystemen aangepast en de agent hoeft hiervoor niks te doen.”

American onthult nieuwe Business en Premium Eco klasse

0

American Airlines introduceert vanaf 2024 nieuwe businessclass- en premium economy-cabines op alle Airbus 321 XLR- en Boeing 787-9-leveringen.

Het business class-product, bekend als de Flagship Suite, omvat suites met volledig vlakke stoelen, een privacydeur, directe toegang tot het gangpad, een lounge-zitoptie en meer persoonlijke opslagruimte.

Deze bevinden zich in een 1-2-1 omgekeerde visgraatconfiguratie op het B787-9-vliegtuig en een 1-1-visgraatconfiguratie op het A321 XLR-vliegtuig.

Het B787-9-vliegtuig van American zal 51 van deze stoelen hebben, terwijl het A321XLR-vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij 20 suitestoelen zal hebben.

Accor opent The Porter House Hotel in Sydney

0

Accor heeft de mijlpaal van 400 hotels in Australië en de Stille Oceaan bereikt, zo’n 30 jaar nadat de groep in 1991 het Novotel Sydney Darling Harbour opende.

Het hotel Porter House Hotel – M Gallery is gedeeltelijk gehuisvest in een gebouw uit 1870 aan Castlereagh Street, dat oorspronkelijk de thuisbasis was van de tabaksfabriek en het magazijn van Dixson and Sons, voordat het een winkelpui werd voor het ambachtelijke meubelbedrijf WW Campbell and Co en leerhandelaar George Johnson en zonen.

Het hotel met 122 kamers beslaat de eerste tien verdiepingen van een nieuwe, gemengde toren van 36 verdiepingen, die rond het gerestaureerde monumentale gebouw is gebouwd.

Aviareps PR bureau voor Saudia

0

Saudia, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saudi-Arabië, heeft Aviareps aangesteld als pan-Europees PR-bureau. Met onmiddellijke ingang zal Aviareps, verantwoordelijk zijn voor de PR-activiteiten van de luchtvaartmaatschappij in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Saudia, voorheen bekend als Saudi Arabian Airlines, is de op twee na grootste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten en lid van de luchtvaartalliantie SkyTeam. Vanuit de belangrijkste hub in Jeddah en de twee secundaire hubs in Riyad en Dammam voert Saudia binnenlandse en internationale vluchten uit naar meer dan 100 bestemmingen over de hele wereld. In de eerste helft van 2022 vervoerde de luchtvaartmaatschappij 11,6 miljoen passagiers, een stijging van 80% ten opzichte van dezelfde periode in 2021.

Europa is een bijzonder belangrijke markt voor Saudia, aangezien de luchtvaartmaatschappij onlangs rechtstreekse vluchten van Saudi-Arabië naar verschillende bestemmingen in Zwitserland, Spanje en Griekenland heeft geïntroduceerd en van plan is het netwerk in Europa verder uit te breiden. In augustus vierde Saudia de 55e verjaardag van de eerste vluchten naar Londen, Frankfurt en Genève.

Beheerd door de hub in München, zullen AVIAREPS’ lokale teams van PR-experts sterke en effectieve PR-activiteiten ontwikkelen in lijn met Saudia’s algemene communicatiestrategie voor Europa en deze aanpassen aan de lokale markten.

Edgar Lacker, CEO AVIAREPS: “We zijn enorm trots op de benoeming tot pan-Europees PR-bureau voor Saudia. Met onze lokale AVIAREPS-kantoren in alle acht landen zijn we in staat om PR-activiteiten centraal te coördineren vanuit onze hub in München en deze lokaal aan te passen en verder te ontwikkelen via onze experts in de markten. We kijken ernaar uit om onze kennis van de lokale markten en onze sterke connecties met de media te gebruiken om Saudia te positioneren als een top-of-mind luchtvaartmaatschappij voor reizigers uit Europa.”

Gloednieuwe Sun Princess aangekondigd voor 2024

0

Princess Cruises heeft het grootste schip ooit van het merk aangekondigd, dat plaats biedt aan meer dan 4.000 gasten. De nieuwe Sun Princess biedt een prachtig uitzicht, uitgestrekte locaties, innovatieve uitgaansgelegenheden, eetzalen met meerdere verdiepingen en accommodaties, terwijl het trouw blijft aan de vloeiende strakke lijnen en ontwerpesthetiek geïnspireerd door het Seawitch-pictogram en gepopulariseerd in de originele “Love Boat” tv-series.

Het schip van 175.500 ton, momenteel in aanbouw op de Fincantieri-werf en gepland voor begin 2024, is het grootste Princess-schip dat ooit is gebouwd en omarmt het Italiaanse erfgoed door een next-level, merkiconisch Piazza en The Dome, een hypermoderne entertainmentruimte geïnspireerd op de terrassen van Santorini. Sun Princess zal ook het exclusieve Princess Medallion bevatten dat de leidende positie van Princess zal versterken bij het leveren van uitzonderlijke gepersonaliseerde ervaringen op een ongeëvenaarde schaal. Princess is uniek in het vermogen om ongelooflijke cruiseschipvoorzieningen te leveren die typerend zijn voor de grootste schepen ter wereld, terwijl het persoonlijke service biedt die te vinden is op de kleinste schepen in de branche.

De rederij kondigde ook aan dat Sun Princess een eerste lente-/zomerseizoen van cruises op de Middellandse Zee zal varen, gevolgd door reizen naar West- en Oost-Caribische eilanden vanuit Port Everglades, Florida in de herfst van 2024.

Tickets Transavia voor zomer 2023 volgende week boekbaar

0
Vanaf woensdag 21 september is het mogelijk om tickets te boeken voor de zomer van 2023. Transavia vliegt dan weer naar ruim 100 prachtige bestemmingen met name in Europa en Noord-Afrika. De bestemming Bordeaux komt terug in het netwerk. 
Marcel de Nooijer, CEO Transavia: “We zagen de afgelopen zomer dat Nederlanders heel graag op vakantie willen en hier ook echt aan toe waren na een intense periode van covid. We houden er daarom rekening mee dat zij ook volgend jaar weer hun welverdiende reis willen maken. Daarom hebben wij ook voor volgend jaar een breed aanbod voor onze passagiers.”
Naast lijndienstvluchten voert Transavia in de zomer van 2023 ook fullchartervluchten uit voor verschillende touroperators naar Egypte (Marsa Alam en Hurghada), Turkije (Antalya, Dalaman en Bodrum), Noord IJsland (Akureyri) en Finland (Rovaniemi).
Flex
Transavia blijft het flexticket aanbieden zodat passagiers de mogelijkheid hebben om tot 12 uur voor vertrek de vertrekdatum uit te kunnen stellen tot een jaar na de boeking. Voor € 10,– per persoon, per enkele reis kunnen passagiers bij vluchten van/naar Nederland of België tot 12 uur voor vertrek de wijziging doorvoeren. Zij betalen dan geen aparte wijzigingskosten, alleen het verschil in ticketprijs, als het nieuwe ticket duurder is.
Tickets voor de periode april tot en met oktober 2023 zijn vanaf woensdag 21 september 2022 boekbaar.

Dick Benschop vertrekt als CEO Schiphol Group

0

Dick Benschop heeft gisteravond bij de raad van commissarissen zijn functie als President-Directeur & CEO van Royal Schiphol Group ter beschikking gesteld. De raad van commissarissen heeft daarmee ingestemd. De raad van commissarissen zoekt zo snel mogelijk een opvolger en blijft intensief met de raad van bestuur in contact over de situatie op Schiphol en de te nemen maatregelen. Dick Benschop blijft in functie tot zijn opvolger er is.

“Er is veel aandacht, en ook kritiek, voor de manier waarop Schiphol de problemen aanpakt en voor mijn verantwoordelijkheid als CEO. Ik maak op eigen initiatief plaats om Schiphol de ruimte te geven een nieuwe start te maken. Ik wil niet dat de aandacht voor mijn persoon een belemmering voor Schiphol gaat vormen. De situatie op Schiphol en wat dat betekent voor onze reizigers en medewerkers gaat mij aan het hart. Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar we zijn er nog niet. Ik hoop wel dat het snel beter gaat. Ik hou van Schiphol. Leidinggeven aan dit bedrijf was voor mij een grote eer”, aldus Benschop.

Historische samenwerking United en Emirates

0

Emirates en United hebben een historische overeenkomst aangekondigd waarmee het netwerk van beide maatschappijen wordt uitgebreid. Dankzij de nieuwe samenwerking, hebben passagiers toegang tot honderden nieuwe bestemmingen* in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Vanaf november reizen Emirates passagiers naar Chicago, San Francisco en Houston – drie van de grootste zakenhubs in de VS – gemakkelijk met één ticket door naar bijna 200 steden in heel Amerika met United. Op de acht andere Amerikaanse luchthavens die door Emirates worden bediend – Boston, Dallas, LA, Miami, JFK, Orlando, Seattle en Washington DC – is er sprake van een interline-overeenkomst voor beide luchtvaartmaatschappijen.

Nieuwe samenwerking
Emirates en United hebben hun overeenkomst tijdens een ceremonieel evenement op Dulles International Airport aangekondigd. Dit evenement was georganiseerd door United CEO Scott Kirby en Emirates President Sir Tim Clark in aanwezigheid van United en Emirates Boeing 777-300ER vliegtuigen en luchtvaartpersoneel van beide maatschappijen. Tevens werd aangekondigd dat United vanaf maart 2023 een nieuwe rechtstreekse vlucht tussen Newark en Dubai introduceert. Van daaruit reizen passagiers met Emirates of de zustermaatschappij flydubai naar meer dan 100 steden. Tickets voor de nieuwe United vlucht naar Dubai zijn nu te koop.

Sir Tim Clark, President Emirates Airline, zei: “Twee van de grootste en bekendste luchtvaartmaatschappijen ter wereld slaan de handen ineen om mensen naar nog meer plaatsen te vliegen op een moment dat de vraag naar reizen weer sterk toeneemt. Het is een belangrijk partnerschap dat passagiers enorme voordelen oplevert. Daarnaast brengt het de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten nog dichter bij elkaar. We verwelkomen de terugkeer van United in Dubai volgend jaar. Hier wordt onze hub een doorgang voor United om Azië, Afrika en het Midden-Oosten te bereiken met het gezamenlijke netwerk van Emirates en flydubai. We kijken ernaar uit om onze samenwerking met United op de lange termijn te ontwikkelen.”

Scott Kirby, CEO of United Airlines, zei: “Deze overeenkomst verenigt twee iconische luchtvaartmaatschappijen die een belofte delen om de beste ervaring in de lucht te creëren. De nieuwe vlucht van United naar Dubai en onze complementaire netwerken maken reizen wereldwijd gemakkelijker voor onze miljoenen passagiers. Daarnaast worden lokale economieën gestimuleerd en culturele banden versterkt. Dit is een trots moment voor zowel United als Emirates werknemers en ik kijk uit naar onze reis samen.”

Een enkele ticket is voldoende
Klanten van beide luchtvaartmaatschappijen boeken deze aansluitende vluchten binnenkort op een enkele ticket. Hierdoor wordt inchecken en de overdracht van bagage sneller en eenvoudiger. Zo boeken reizigers een vlucht van New York/Newark naar Karachi, Pakistan door naar United.com te gaan of de United app te gebruiken, of ze boeken een vlucht van Dubai naar Atlanta of Honolulu door naar Emirates.com te gaan.

Gedeelde voordelen
De overeenkomst biedt ook de members van het loyaliteitsprogramma van beide luchtvaartmaatschappijen meer mogelijkheden voor beloningen. Emirates Skywards members verdienen binnenkort miles, wanneer ze reizen op door United uitgevoerde vluchten. Eveneens verdienen United Mileage Plus members, die vliegen op een United vlucht van New York/Newark naar Dubai, miles en kunnen ze deze inwisselen wanneer ze verder reizen met Emirates en flydubai. In aanmerking komende klanten die op codeshare-vluchten reizen, krijgen binnenkort ook toegang tot de Emirates en United lounges. Meer details over frequent flyer beloningen en lounge voordelen worden in de komende weken gedeeld.

Ervaring aan boord naar een hoger level
Beide luchtvaartmaatschappijen hebben onlangs aanzienlijke investeringen in de passagierservaring aangekondigd. Emirates past meer dan 120 vliegtuigen als onderdeel van een retrofit-programma, met onder andere nieuwe maaltijdkeuzes, een gloednieuw veganistisch menu, een ‘cinema in the sky’-ervaring, upgrades van het interieur en duurzame opties. United voegt 500 nieuwe Boeing- en Airbus-vliegtuigen aan de vloot toe. Hierbij ligt de focus op een nieuw interieur met schermen op de rugleuning in elke stoel, grotere bagagevakken, Bluetooth-connectiviteit in het hele toestel en de snelst beschikbare WiFi aan boord.

Don't Miss