Friday, April 19, 2019

Zomerschema Schiphol: 4 bestemmingen erbij

0

Schiphol voert zondag 31 maart zijn zomerdienstregeling in. Deze zomer komen er vier nieuwe bestemmingen en dertien aanvullingen op bestaande routes bij.

Het netwerk van Schiphol wordt uitgebreid met vier nieuwe bestemmingen.
KLM zet in op de Poolse stad Wroclaw. Deze route wordt zeven keer per week uitgevoerd. Een andere nieuwe bestemming voor KLM is Las Vegas, waar de airline drie keer per week op gaat vliegen.
Delta Air Lines start zeven keer per week met vluchten naar Tampa.
Air France HOP gaat drie keer per week naar Brest vliegen vanaf Schiphol.

Aanvulling
KLM start deze zomer drie keer per week met vluchten naar Boston en gaat zeven keer per week naar Napels vliegen.
Ook easyJet voegt nieuwe routes toe, namelijk Verona (drie keer per week), Genua (twee keer per week) en Pula (twee keer per week).
United Airlines gaat zeven keer per week naar San Francisco vliegen.
Deze zomer gaat Level, dat sinds vorige maand op Schiphol actief is, op bestaande routes van Vueling vliegen. Beide maatschappijen zijn onderdeel van de International Airlines Group (IAG), waartoe ook British Airways en Iberia behoren.

Vergelijking met vorig jaar zomer
Binnen de beperkte ruimte die Schiphol heeft zijn airlines genoodzaakt om routes te laten vervallen als zij andere willen openen. In vergelijking met de zomerdienstregeling van 2018 vervallen daarom de bestemmingen Freetown en Monrovia (gecombineerde KLM-driehoeksvlucht) en de Zwitserse bestemming Bern, waar SkyWork Airlines naartoe vloog.

Ook zijn enkele routes gestopt ten opzichte van vorig jaar zomer. Zo vliegt KLM deze zomer niet meer op Teheran & Southampton en easyJet niet naar Lyon en Marseille.
Eurowings en Transavia voeren deze zomer geen vluchten uit naar München. Ook Norwegian, Vueling en Nordica hebben wijzigingen doorgebracht in routes deze zomer vanaf Schiphol.

‘Jet Airways stopt waarschijnlijk tijdelijk’

0
2007 Jet Airways Boeing 777-300ER

Jet Airways stopt waarschijnlijk tijdelijk haar gehele operatie, berichten meerdere media in India, zoals India Times en CNBC. Dit zou het management hebben voorgesteld. Een formele bevestiging moet nog komen van de airline. Op deze manier hoopt de airline alsnog fondsen te vinden. De aandelenkoers van Jet kelderde 19 procent.

De airline uit India kan niet langer aan haar financiële verplichtingen voldoen, de zoektocht naar een noodkrediet heeft nog niets opgeleverd. Het netwerk was de afgelopen maand al drastisch geminimaliseerd (van 126 toestellen naar 7) door de airline. De 25-jarige airline vloog de afgelopen dagen al niet meer op Amsterdam en zal dat mogelijk pas weer hervatten als er een koper/investeerder is gevonden. Het is niet bekend hoe lang dat gaat duren. De aandelen van Jet kelderden in India.

Jet Airways kwam enkele jaren geleden over om een belangrijke hub te starten in Amsterdam en leek voortvarend van start te gaan met vluchten naar Delhi, Mumbai, Toronto en later Bangalore. In de laatste stad zou dit jaar nog het ANVR-congres worden gehouden, maar dat werd door de onzekerheid bij Jet eerder al geannuleerd.

 

 

 

Leonardo Royal Hotel Amsterdam open

0

Leonardo Royal Hotel Amsterdam (LRHA) heeft voor het eerst haar deuren voor gasten. Het allereerste Leonardo Royal Hotel in Nederland is gevestigd in een nieuw gebouw van 18 verdiepingen in het Amstelkwartier met maar liefst 490 kamers. Onderscheidend is de 1.200m2 aan vergaderruimte, waaronder een balzaal van maar liefst 900m2.

Jakob-Jan Blaauw, General Manager LRHA: ‘Ik zou het hotel omschrijven als ‘overweldigend’, de lobby is gigantisch met raampartijen van zes meter hoog, een roltrap en een lichtinval waar menig hotel jaloers op zal zijn. We hebben hard gewerkt en het hotel is nu gereed. De beste medewerkers zijn aangenomen en we hebben mooie gerechten samengesteld. Het is fantastisch dat wij vanaf vandaag gasten kunnen ontvangen en inspireren.’ Het LRHA is het grootste hotel uit de Fattal Hotel Group en staat in de top 5 grootste conferentiehotels van Amsterdam.             

 

Nederland als inspiratiebron voor interieur

De rijke geschiedenis van ons land was de inspiratie voor interieurontwerper Andreas Neudahm. Omdat Nederland zoveel meer is dan alleen de Amsterdamse bruggen, heeft hij authentieke elementen uit de Nederlandse geschiedenis en het Nederlandse dagelijkse leven opgenomen. In het interieur zijn veel elementen terug te vinden, die verwijzen naar de Gouden Eeuw. Fattal Hotel Group werkt al jaren samen met Neudahm, Neudahm ontwerpt elk hotel op maat en inmiddels krijgt hij dan ook vanuit de Fattal Hotel Group de creatieve vrijheid.

 

1.200m2 vergaderruimte

Met 11 vergaderzalen en een totale oppervlakte van 1.200m2 aan vergaderruimte leent de locatie zich uitstekend voor conferenties, evenementen en vergaderingen. Uniek is de 900m2 grootte balzaal, het is mogelijk om een auto in de balzaal te rijden, hierdoor is de zaal uitermate geschikt voor productlanceringen en auto presentatie. Daarnaast beschikt de balzaal over een aansluitend terras van 400m2. Restaurant Vitruv heeft een capaciteit van 400 personen en biedt hoge kwaliteit in eten en service aan. Chef Frank Broenink maakt gebruik van verse en lokale producten en door onder andere live cooking worden mooie gerechten geserveerd. Het hotel beschikt over een eigen parkeergelegenheid en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Het hotel ligt tegenover metro station Overamstel, slechts één halve verwijderd van RAI Convention Centre.

 

Now we’re talking

Het credo ‘Now we’re talking’ van LRHA omschrijft niet alleen de omvang van het hotel en de verschillende mogelijkheden die het hotel biedt, maar ook het gevoel waarmee de gasten het hotel verlaten. LRHA startte eerder dit jaar de sollicitatieprocedure met Voice Memo via WhatsApp, op zoek naar échte ‘spraakmakers’. Geïnteresseerden introduceerden zichzelf via een Voice Memo en dit gaf General Manager Jakob-Jan Blaauw de mogelijkheid om de medewerkers met ‘karakter’ te selecteren. Met het recruitment event dat volgde kon uiteindelijk het grootste deel van de vacatures worden ingevuld. 1 april jl. ontving Leonardo Hotels de sleutel van het hotel uit handen van de aannemer. Samen met maar liefst 80 medewerkers nam Jakob-Jan Blaauw zijn intrek in het hotel en maakte deze gereed voor de opening.

 

Top 5 conferentiehotels van Amsterdam

Alexander Kluit, Managing Director van Fattal Hotel Group, The Nederlands & Belgium: “Bijna een jaar geleden werd Apollo Hotels onderdeel van Fattal Hotel Group. Sindsdien telt onze portfolio meer dan 1.500 kamers in de Nederlandse hoofdstad. Met Leonardo Royal Hotel Amsterdam treden wij toe tot de top 5 conferentiehotels in het Internationale zakencentrum Amsterdam en openen wij een nieuw flagship, voor meetings en evenementen van elk formaat.”

 

Transavia in de winter naar Amman, Reykjavik en Tanger

0

Transavia vliegt in de winter naar drinieuwe bestemmingen: Amman, Reykjavik en TangerAndere bestemmingen deze winter zijn Innsbruck, Alicante en Malaga. Vanaf vandaag (8.00 uur) is het mogelijk om tickets te boeken voor de najaars– en winterperiode van 2019-2020.

Amman 

De hoofdstad van Jordanië, Amman, is een nieuwe bestemming waar vanaf deze winter drie keer per week naartoe gevlogen wordt vanuit Amsterdam.Transavia heeft deze bestemming opgenomen in het programma vanwege de stijgende populariteit van bijzondere bestemmingen in het Midden-Oosten. De dode zee, Romeinse ruïnes, de historische stad Petra en het heerlijke eten zijn een echte aanrader tijdens een ontdekkingstocht door Jordanië. Amman is een mooie aanvulling op de andere bekende winterzonbestemmingen van Transavia. 

Reykjavik 

De hoofdstad van IJsland, Reykjavikis een nieuwe bestemming in het winterschemaVanaf 5 juli kan drie keer per week naar Reykjavik worden gevlogen. Naast Reykjavik is ook de IJslandse stad Akureyri een nieuwe winterbestemming. Vanaf maandag 27 mei vliegt Transavia in samenwerking met Voigt Travel naar deze stad inhet onontdekte noorden van IJsland.

Tanger 

Zoek je liever de zon op? Transavia vliegt dit jaar voor het eerst ook in de winter naar TangerTanger stond al in het zomerschema van Transavia, maar de vluchten zijn uitgebreid naar de winter. Tanger, in Noord-Marokko, is één van de oudste steden van Marokko en wordt ook wel de Witte Stad genoemd. De stad is multicultureel met islamitische, christelijke en joodse gemeenschappen. Schrijvers, kunstenaars en musici voelen zich al jaren tot deze bruisende en kleurrijke stad aangetrokken. 

Wintersport: Innsbruck, Salzburg, Grenoble, Chambéry, Geneve en Verona 

Met in het hoogseizoen meer dan 75 vluchten per week vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam, is Transavia ook voor de wintersporter de meest aantrekkelijke keuze deze winter. Door de aangename vluchtschema’s met keuze uit meerdere vluchten per week (en afhankelijk van de bestemming vaak ook meerdere vluchten per dag) naar onder andere Innsbruck, Salzburg, Grenoble, Chambéry, Geneve en Veronakunnen passagiers de verblijfsduur voor zowel een korte weekendtrip als een lange skivakantie helemaal naar eigen wens inrichten.  

Het winterschema gaat in op 1 november 2019 en loopt tot en met 31 maart 2020. De vluchten zijn vanaf vandaag te boeken, zowel van als naar Nederland. Kijk voor alle vluchten van Transavia op www.transavia.com 

KLM stopt met Mauritius in de winter

0

KLM en Air Mauritius schorten hun joint venture vluchten tussen Mauritius en Nederland op bij de start van het 2019 IATA Winter Seizoen vanaf 27 oktober 2019. Het is nog niet bekend of Air Mauritius in de zomer van 2020 terugkeert op de route, leert navraag, maar aankomende zomer zijn alle vluchten verzekerd. 

De huidige gezamenlijke vluchten die twee maal per week door Air Mauritius uitgevoerd worden, zullen gedurende het 2019 IATA Zomer Seizoen voortgezet worden tot en met 26 oktober 2019. Passagiers die in het bezit zijn van een ticket voor een vlucht na deze datum zullen omgeboekt worden of komen in aanmerking voor restitutie.

De bestaande samenwerking tussen Air France en Air Mauritius zal geen gevolgen ondervinden van de opschorting van de Amsterdam – Mauritius route, waardoor klanten de optie hebben om via Parijs Charles De Gaulle naar Mauritius te reizen. Beide luchtvaartmaatschappijen zullen ook in het vervolg tot twee vluchten per dag tussen Parijs en Mauritius aanbieden.

China Eastern nu met A350 op Schiphol

0

China Eastern vliegt vanaf vandaag met een zeer moderne A350-900 tussen Shanghai en Schiphol. De grote Chinese airline en KLM-partner zal vier keer per week het toestel inzetten in een vier klassen configuratie.

De vlucht werd vandaag feestelijk ontvangen. Het nieuwe toestel vervangt een A330.

foto Airbus

NH en Minor brengen Anantara naar Marbella

0

Minor Hotels en NH Hotel Group starten een Anantara Hotel in Marbella. De twee ketens zijn verheugd om de ondertekening van een overeenkomst te mogen aankondigen voor de exploitatie van Villa Padierna Palace, een hotel in Marbella in het zuiden van Spanje. Het perceel is eigendom van de Villa Padierna groep en zal met onmiddellijke ingang worden beheerd op basis van een variabele leaseovereenkomst. Na de overname van NH Hotel Group door Minor Hotels in oktober 2018 vormt deze overeenkomst de eerste integratie van het merkenportfolio van de twee bedrijven, waarbij Villa Padierna in de komende maanden zal overgaan tot het belangrijkste luxemerk van Minor Hotels, Anantara Hotels, Resorts & Spas.

Minor Hotels en NH Hotel Group zijn met succes begonnen met de implementatie van belangrijke integratiestrategieën, die ervoor moeten zorgen dat al hun hotelmerken onder één overkoepelend bedrijfsmerk worden samengebracht, inmiddels met aanwezigheid in meer dan vijftig landen over de hele wereld.

Twee belangrijke integratie-initiatieven eerder dit jaar behelsden het verleggen van de activiteiten van Minor Hotels in Portugal en Brazilië naar NH Hotel Group, om op die manier te profiteren van reikwijdte en geografische expertise van NH Hotel Group en om de merken van Minor Hotels en NH Hotel Group op elkaar af te stemmen, zodat de geografische operationele clusters optimaal kunnen profiteren van mogelijkheden voor merkuitbreiding en rebranding. De ondertekening van Villa Padierna en de aankomende rebranding naar Anantara, te beheren door NH Hotel Group onder leiding en merktoezicht van Minor Hotels, en het gecombineerde leiderschap en de expertise van beide bedrijven, is de eerste mijlpaal in de totstandkoming van deze strategie.

De villa, gelegen in de zogenaamde Golfvallei van de Costa del Sol, zal worden heropend als Anantara Villa Padierna Palace Benahavis Marbella Resort, en is het eerste Anantara-hotel van NH Hotel Group in thuismarkt Spanje en het tweede in Europa. Het eerste Anantara-hotel in Europa is het Vilamoura Algarve Resort in Portugal, dat twee jaar geleden zijn deuren opende.

Dillip Rajakarier, CEO Minor Hotels, vertelde: “We zijn erg blij om ons luxe merk Anantara in Spanje te introduceren met de aanstaande opening van Anantara Villa Padierna, Marbella Benahavís Resort, wat tegelijkertijd een bewijs is van ons streven om het merkenportfolio en de operationele expertise van Minor Hotels en NH Hotel Group te integreren in een gezamenlijke, zich uitbreidende, geografische voetafdruk.” 

Ramón Aragonés, CEO van NH Hotel Group, voegde toe: “Deze overeenkomst markeert de uitstekende voortgang die we hebben geboekt bij onze integratie met Minor Hotels en is de eerste kans voor NH om Europa een ultiem luxeconcept te bieden dat reizigers verbindt met authentieke ervaringen op bijzondere bestemmingen.” 

Villa Padierna wordt omringd door drie golfbanen en ligt in het midden van de zogenaamde Gouden Driehoek van de regio, bestaande uit Marbella, Benahavís en Estepona. Het indrukwekkende aanbod van het luxe resort bestaat uit een combinatie van luxe kamers, kunstwerken, unieke culinaire ervaringen en exclusieve ruimtes voor ontspanning, gezondheid en wellness. De villa is oorspronkelijk ontworpen door de Engelse architect Ed Gilbert in de stijl van de mythische Toscaanse palazzo’s en herbergt meer dan 1200 originele kunstwerken.

Gasten hebben de keuze uit het uitgebreide scala aan luxe accommodaties van het resort, die 130 kamers, suites en villa’s omvat. De Deluxe kamers zijn ingericht in neutrale tinten, met details in travertijn marmer en uitzicht op de golfbaan, tuinen en zwembaden. De Suites zijn ruim van opzet en hebben een balkon met een exclusief uitzicht. De wanden zijn gedecoreerd met enkele van de meest waardevolle kunstwerken.

Het resort biedt ook de mogelijkheid om in een van de ruime villa’s te verblijven, waar de exclusiviteit van een privéwoning samengaat met het comfort van een luxe hotel. Een daarvan is omgedoopt tot de Obama Villa, nadat de voormalige first lady, Michelle Obama, in de zomer van 2010 ervoor koos om haar vakantie in Spanje erin door te brengen.

Het resort biedt ook een eersteklas culinaire ervaring, geïnspireerd door het kenmerkende karakter van de lokale Spaanse keuken en erop gericht om gasten de cultuur van hun bestemming te laten begrijpen, te herontdekken en zich ermee te verbinden. Uitgaande van onberispelijke kwaliteitsnormen biedt het hotel een scala aan gastronomische keuzes voor alle smaken en tijden van de dag, in onder andere La Veranda, La Loggia, Club del Mar, Hole 55, The Grill Club, Eddy’s Bar en La Pérgola.

Naast het restaurant en de bar biedt het resort zijn gasten allerlei buitengewone outdoor faciliteiten, gesitueerd in het decor van tuinen en twee zwembaden. Villa Padierna Wellness spa, een van de grootste in zijn soort in Europa, wordt bemand door een uitgebreid team van ervaren specialisten en biedt een breed scala behandelingen die aansluiten op de behoeften van de gast. De wellness faciliteiten worden gecompleteerd met een volledig uitgeruste fitnessruimte.

Villa Padierna Golf Club ligt in het hart van de Golfvallei en biedt toonaangevende golffaciliteiten. Golfliefhebbers kunnen kiezen uit drie banen in de buurt van het resort: Flamingos Golf, Alterini Golf en Tramores Golf, of privéles nemen bij The Tramores Golf Academy van Michael Campbell, de enige golfschool in Europa die gespecialiseerd is in het korte spel. De Racquet Club omvat meer dan 22.000 vierkante meter aan sportfaciliteiten, waaronder twee tennisbanen, elf padelbanen en twee croquetgazons.

Voor het hosten van een zakelijk of sociaal evenement aan de Costa del Sol biedt het resort de nieuwste en meest efficiënte technologiesystemen in meer dan 2000 vierkante meter aan evenementenruimten, waaronder acht vergaderruimten, vijf terrassen en een Romeins amfitheater dat ruimte biedt aan vierhonderd personen.

Update: Jet Airways stopt alle internationale vluchten

0
2007 Jet Airways Boeing 777-300ER

Jet Airways stopt met alle internationale vluchten, tot nader order, aldus media in India. Inmiddels zijn de annuleringen van vrijdag bevestigd, ook vanuit Amsterdam. Daarna is de vluchtuitvoering nog onzeker. Jet spreekt van ‘operationele redenen’.

Eerder vandaag stopte het al met de route onder meer tussen Amsterdam en Toronto. Nu berichten verschillende media waaronder The Economic Times dat ook de rest van de internationale operatie is stilgelegd, in ieder geval de komende dag(en). Het binnenlandse netwerk was dat al enige tijd. Daarmee staat de noodlijdende airline nu echt aan de rand van de afgrond.

Jet Airways had vandaag ook al eerder zijn vluchten naar Colombo en Singapore vanuit zijn hubs in Mumbai en Delhi opgeschort. Ook de route tussen Parijs en Chennai is opgeschort.

De Indiase carrier kampt al langer met financiële problemen. Woensdagavond werd op last van een schuldeiser, vrachtafhandelaar WFS, een Boeing 777 van Jet Airways op Schiphol aan de ketting gelegd.

(Foto: Jet Airways).

Curacao heeft beste golfbaan van het Caribisch gebied

0

Old Quarry, de geroemde golfbaan van Santa Barbara Beach & Golf Resort, is door USA Today 10Best Reader’s Choice Awards voor de tweede maal op rij gekroond tot beste golfbaan van het Caribisch gebied. 

De hoge kwaliteit van de golfbaan, die werd ontworpen door de bekende golbaan-designer Pete Dye, reflecteert de hoge standaard van het luxueuze Santa Barbara Beach Resort. Het unieke parcours, dat de naam Old Quarry draagt – bestaat uit 18 holes, die spelers van ieder leven genoeg uitdaging bieden wanneer zij de zorgvuldig aangelegde baan verkennen. Met op de achtergrond de bekende Curaçaose Tafelberg en het rustgevende geluid van de branding van de Caribische zee staat Old Quarry garant voor een mooie sportbeleving.

Ook op BTMF: LOT Polish Airlines

0

Vliegen met LOT Polish Airlines betekent de beste aanbiedingen, meer comfort en keuze in vluchten richting Centraal Europa en Noord-Amerika. Maar ook de verbindingen op Aziatische routes worden flink uitgebreid.

Sinds jaar en dag kunnen de passagiers van LOT hun reis naar Azië effectiever plannen. Binnen Azië zijn er nu in totaal zeven bestemmingen.

Colombo
Sri Lanka, de parel van Ceylon, verwelkomt reizigers met de geur van exotische kruiden, fruit en thee, waardoor het over de hele wereld beroemd is. Theeplantages en zijn een van de grootste toeristische attracties.

Seoel
Seoul is een modieuze en technologisch geavanceerde stad, en tegelijkertijd zeer traditioneel. De hoofdstad van Zuid-Korea groeit en ontwikkelt zich dynamisch en boeit tegelijkertijd door haar erfgoed.

Singapore
Singapore is een geweldige mix van Maleisische, Chinese, Hindoeïstische en Europese culturen. Het is een moderne plek waar de betonnen jungle plaats maakt voor groen. Moderne wolkenkrabbers worden levende ecosystemen, waarvan het interieur het zakencentrum van de stad is.

Astana
Met een steppe-skyline, onderbroken door glimmende nieuwe wolkenkrabbers die de wetten van de natuurkunde lijken te trotseren, is de hoofdstad Astana een moderne, toekomstgerichte stad met in het oog springende 21ste-eeuwse architectuur.

Delhi
Een trip door Delhi is als het reizen met een tijdmachine. Enerzijds een moderne stad vol spectaculaire kantoorgebouwen, weelderige winkelcentra en futuristische telecommunicatie technologiecentra. Anderzijds oude wijken van de stad, die nog steeds de rijke geschiedenis ademen.


Beijing
Als één van de zes oude steden in China, is Beijing het hart en de ziel van de politiek door de lange geschiedenis heen en daardoor is er een ongeëvenaarde rijkdom aan ontdekkingen om reizigers te verrassen en te intrigeren terwijl ze het oude verleden en de spannende moderne ontwikkeling van de stad verkennen.

Tokio
Tokio balanceert tussen moderniteit en geschiedenis. Het is perfect zichtbaar in zijn cultuur en architectuur. De stad verandert wijk op wijk. Er zijn er, die eruitzien als gebouwd op basis van futuristische visioenen, waar neonlichten glinsteren op torenhoge constructies, en er zijn wijken waar lage houten gebouwen herinneringen aan het verleden, waar rode lantaarns in het straatbeeld uitnodigen tot een bezoek.

Het toevoegen van extra bestemmingen zoals Colombo, Delhi en Singapore, en het verhogen van de capaciteit op vluchten richting Tokio en Seoul is het resultaat van de steeds groeiende interesse in reizen naar Aziatische bestemmingen. Vooral passagiers die op een MICE- of zakenreis zijn en veel waarde hechten aan flexibiliteit bij het kiezen van vertrek- en aankomstdata, hebben nu meer keuze en comfort. LOT vliegt richting Azië exclusief met de Boeing 787 Dreamliner in 3 klassen: een veelzijdige Economy Class, een zeer comfortabele Premium Economy Class en een exclusieve Business Class.

 

Don't Miss