Tuesday, January 26, 2021

Legendarische Orient Express komt naar Amsterdam

0

Belmond kondigt nieuwe Grand Tour-routes door Europa aan voor de legendarische Venice Simplon-Orient-Express-trein. De nieuwe route tussen Venetië en Amsterdam vormt een verbinding tussen drie Europese hoofdsteden: Parijs, Brussel en Amsterdam. Op 21 juni vertrekt de trein vanuit Venetië en hij rijdt door Parijs en Brussel voordat hij de volgende dag aankomt in Amsterdam. Op 24 juni kunnen reizigers terug naar Venetië door op te stappen in Amsterdam, Brussel of Parijs. De prijzen voor een reis van één nacht van Venetië naar Amsterdam beginnen bij rond de € 2920 per persoon. (uiteraard alles ovb, maar op 22 jan nog altijd gepland)

Het is niet het enige Grand Tour traject. Vanaf maart 2021 zal deze trein door Italië, Zwitserland, België en dus ook Nederland gaan rijden en bij een aantal van de mooiste steden op de route stoppen.

‘De Grand Tours door Europa roepen een nostalgisch gevoel op en brengen ons terug naar de tijd van de legendarische tochten uit het gouden tijdperk van reizen. Deze tours voorzien in de groeiende behoefte aan rustgevende, betekenisvolle reisbelevenissen na een jaar waarin we het reizen hebben moeten missen’ aldus Belmond

GRAND TOUR DOOR EUROPA

De nieuwe opstappunten op de routes van de Venice Simplon-Orient-Express zijn Rome, de ‘Eeuwige Stad’, Florence, de bakermat van de renaissance, het aan het meer gelegen Genève, het Belgische Brussel en onze hoofdstad Amsterdam. De elegante rijtuigen in art-decostijl van de Venice Simplon-Orient-Express voeren reizigers terug naar de jaren twintig. Gasten kunnen nu uit verschillende nieuwe routes kiezen en hebben onderweg van Florence naar Parijs bovendien de mogelijkheid om te overnachten in Belmond Villa San Michele of Belmond Castello di Casole.

Gary Franklin, Vice President Trains & Cruises, zegt: “Nieuwe routes en bestemmingen bedenken voor onze treinen, is een van onze passies. Toen de trein in 2020 niet kon rijden, hebben we een aantal spannende nieuwe bestemmingen en routes bedacht die reizigers meer mogelijkheden bieden om Europa te verkennen. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een lang weekend, maar ook als onderdeel van een langere tour door Europa. Met deze nieuwe routes blikken we terug op de legendarische geschiedenis van de Venice Simplon-Orient-Express.”

VERTREK VANUIT TOSCANE

Gasten die de trein naar Parijs nemen, kunnen ervoor kiezen om eerst te overnachten in Belmond Villa San Michele, in de heuvels boven Florence, of in Castello di Casole, in het hart van het Toscaanse platteland. Vervolgens stappen ze op 26 mei of 14 juli in Florence aan boord van de trein om door te reizen naar Parijs. Ervaar het pure dorpsgevoel, de sfeer van Italië en de ultieme treinbelevenis door de tour te beginnen met een overnachting op het Toscaanse platteland, omgeven door de glooiende heuvels en uitgestrekte wijngaarden bij Castello di Casole. Breng vervolgens een bezoek aan de 15e-eeuwse Villa San Michele, die tijdens de renaissance een klooster was, en geniet daar van een adembenemend uitzicht over Florence. De prijzen voor een reis van één nacht van Florence naar Parijs inclusief één overnachting in Belmond Villa San Michele of Castello di Casole beginnen bij € 2208 per persoon.

ROME

We gaan terug naar de routes van vroeger: de Venice Simplon-Orient-Express vertrekt weer vanuit Rome op een tocht naar het prachtige Parijs. Vanuit Rome rijdt de trein richting Florence, voorbij Italiaanse meren en Zwitserse bergen, om vervolgens in Frankrijk te eindigen. De reis vindt deels ‘s nachts plaats en onderweg wordt er een elegant diner geserveerd. Op 26 mei en 14 juli komt de trein aan in Parijs.  De prijzen voor een reis van één nacht van Rome naar Parijs beginnen bij rond de € 2061 per persoon.

ZWITSERLAND

De Venice Simplon-Orient-Express vertrekt op 27 mei en 15 juli vanuit Genève en rijdt door de beroemde Brennerpas. Geniet onderweg van prachtige uitzichten terwijl de trein door de Alpen en de romantische stad Verona rijdt, onderweg naar het eindpunt Venetië. De prijzen voor een reis van één nacht van Genève naar Venetië beginnen bij rond de € 2623 per persoon.

DRIE NIEUWE SUITES

De Venice Simplon-Orient-Express reist van maart tot november door Europa en maakt één keer per jaar een iconische reis naar Istanbul. Vanaf 2021 beschikt de trein over drie nieuwe Grand Suites. De nieuwe suites zijn vernoemd naar de steden waarop het ontwerp is gebaseerd: Wenen, Boedapest en Praag. Ze bevinden zich alle drie in het oudste treinstel, dat in 1926 werd gebouwd.

De legendarische trein bestaat uit 17 originele rijtuigen uit de jaren twintig en dertig, met elk een eigen, unieke geschiedenis. Elk rijtuig was onderdeel van de beroemde treinen uit het tijdperk dat aan de basis ligt van stijlvol en luxe internationaal reizen.

KLM wil alternatief sneltest crew, airlines vrezen isolatie

0

De aangekondigde maatregelen waarbij voor passagiers, maar ook luchtvaartuigbemanning, een verplichte coronasneltest moet worden ingevoerd binnen vier uur voorafgaand aan een vlucht naar Nederland, zullen Nederland isoleren, laten de Nederlandse airlines gezamenlijk weten in een statement. De maatregel geldt vanaf zaterdag, hoewel er intussen wel een motie is ingediend door de VVD voor een alternatief waardoor er een uitzondering gaat gelden voor de crew. KLM CEO Pieter Elbers hoopt op een test-alternatief voor de crew, met instemming van RIVM en OMT, om te voorkomen dat een groot deel van de KLM vloot aan de grond moet blijven.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappijen (Corendon, easyJet, KLM, Transavia, TUI en brancheorganisatie BARIN, ondersteund door IATA) stelt nadrukkelijk dat deze maatregelen onuitvoerbaar zijn en zullen leiden tot een isolering van Nederland en ervoor zullen zorgen dat passagiersvluchten – waaronder repatriëringsvluchten en cargovluchten, inclusief het vervoer van COVID-19 vaccins – niet meer uitgevoerd kunnen worden.

‘Nederland wordt hiermee het enige land ter wereld waar dergelijke vergaande maatregelen van kracht zullen worden. Hiermee komt het verbonden zijn van Nederland met de rest van de wereld, de Nederlandse handelspositie en de werkgelegenheid in de Nederlandse luchtvaartsector in direct gevaar.’

De Nederlandse luchtvaartsector pleit dus voor harmonisatie van internationale regelgeving en een op risico gebaseerd pakket van maatregelen (inclusief de vrijwaring van het testen van luchtvaartuigbemanning). Hiermee wordt ook voorkomen dat passagiers alsnog via boot, trein, auto en buitenlandse luchthavens alsnog ongehinderd en niet getest Nederland binnen kunnen komen.

Er wordt dinsdag gestemd over de motie.

foto shutterstock

AMEX GBT vergroot hotelaanbod met SAP Concur

0

American Express Global Business Travel (GBT) en SAP Concur zijn overeengekomen dat GBT’s Supply Management Platform (SMP) wordt gekoppeld aan Concur® Travel om het hotelaanbod te verrijken. Dankzij deze overeenkomst kunnen klanten die gebruikmaken van de Concur Travel bookingtool én toegang hebben tot SMP volledig profiteren van GBT’s accommodatieprogramma. Voordelen zijn onder meer toegang tot een groter hotelaanbod en een verbeterde boekingservaring. 

SMP is onderdeel van het GBT Core Technology Platform en een drijvende kracht achter GBT’s end-to-end oplossing voor het boeken van accommodaties, Rest Assured Solutions. Dit biedt op één plek al het verrijkte GDS en non-GDS reisaanbod. Tot GBT’s unieke hotelaanbod behoren value-added rates en voorzieningen van het GBT Preferred Extras® programma, Booking.com, Expedia, en andere bronnen. SMP levert dezelfde content aan online bookingtools, mobiele apps en GBT-reisadviseurs, om zo een consistente ervaring te creëren via alle kanalen. De nieuwe integratie van SMP en de Concur Travel online bookingtool biedt gebruikers hetzelfde verrijkte hotelaanbod dat momenteel beschikbaar is in de offline, mobiele en andere online kanalen van GBT.

Evan Konwiser, GBT’s EVP Product and Strategy: “GBT heeft innovatieve platforms gebouwd om via alle kanalen het beste aanbod en de beste ervaring te bieden aan onze klanten. Aangezien we nieuwe hotels, tarieven, voorzieningen, foto’s en beschrijvingen vanuit diverse bronnen toevoegen, kunnen we met deze koppeling toegevoegde waarde bieden aan klanten die gebruikmaken van Concur Travel.”

De koppeling van Concur Travel met SMP versterkt de integratie met het GBT Core Technology Platform en laat zien dat beide bedrijven gecommitteerd zijn om nauw samen te werken op het gebied van technologie. Concur Travel is op dit moment geïntegreerd in GBT’s Global Trip Record, Connect Profile, Centralized Ticket Exchange en andere diensten gerelateerd aan data. Gezamenlijk vormen deze componenten een veilige omgeving om reizigersdata te optimaliseren, en innovatieve oplossingen en een betere ervaring voor de reiziger te bieden.

“We streven ernaar om gepersonaliseerde diensten te bieden aan onze klanten, die van toegevoegde waarde zijn voor hun reisprogramma’s,” aldus Max Miller, vice president TMC development van SAP Concur. “De afgelopen zestien jaar hebben we een sterke relatie opgebouwd met GBT tijdens onze samenwerking aan een aantal van de grootste zakenreisprogramma’s ter wereld. We kijken er nu naar uit om een vervolg te geven aan de meest recente integratie met hun toonaangevende technologie.”

KLM stopt tijdelijk met verre vluchten

0

KLM gaat tijdelijk stoppen met lange afstandsvluchten vanwege de strengere coronamaatregelen. Ook gaat het mes voorlopig in een deel van de Europese vluchten.

.‘Dat betekent dat we niet meer kunnen vliegen op lange afstanden en op diverse bestemmingen in Europa’, zegt de maatschappij.

foto KLM

Qatar Airways start jaar met aanbiedingen

0
Qatar Airways lanceert vandaag een nieuwe campagne met tal van aanbiedingen. Passagiers profiteren van speciale tarieven op hun favoriete vakantiebestemmingen, met tarieven vanaf €369 in Economy Class en €1.679 in Business Class en gratis vluchten voor kinderen, geldig voor reizen tot en met 31 januari 2022*.

De ‘World’s Best Airline’ biedt voordeeltarieven aan in zowel Economy Class als in Business Class naar bestemmingen zoals Zanzibar, Bali, Muscat en Johannesburg en dit voor boekingen vanaf 8 januari tot en met 15 januari om 23:59. De luchtvaartmaatschappij biedt ook gratis basistarieven voor kinderen* (enkel taxen en kosten van toepassing) en ongelofelijke kortingen.

Bovendien ontvangen Privilege Club-leden dubbele Qmiles wanneer ze hun boeking online maken en 50% extra bonus Qpoints wanneer ze via de mobiele app boeken. Reizigers kunnen hun reis compleet maken met 20% korting op de toegang tot de lounge op de bekroonde Hamad International Airport, 20% korting op de Al-Maha meet and greet-diensten en 20% korting op extra bagagevrijstelling wanneer ze online boeken op qatarairways.com. Voor meer informatie en de algemene voorwaarden van de actie, ga naar https://www.qatarairways.com/en-nl/offers/plan-ahead.html.

Mr. Thierry de Bailleul, Vice President Sales Europe bij Qatar Airways,  verklaart: “Met onze speciale tarieven nodigen we passagiers uit om hun liefde voor reizen opnieuw te omarmen en vooruit te plannen voor hun volgende reis, om alles wat de wereld te bieden heeft, te ontdekken en nieuwe herinneringen te maken. Bij Qatar Airways bieden we reizigers de mogelijkheid om samen de wereld te herontdekken, of het nu gaat om ontspannen op een afgelegen strand, het bewonderen van opmerkelijke skylines in de stad of rondwandelen in adembenemende landschappen. Bij boekingen tot 30 april 2021* krijgen onze klanten een gegarandeerde flexibiliteit inclusief onbeperkte datum- of bestemmingswijzigingen en een kosteloze terugbetaling.”

Reizigers kunnen met een gerust hart boeken door het flexibele boekingsbeleid van de luchtvaarmaatschappij. Qatar Airways biedt passagiers onbeperkte datum wijzigingen en gratis terugbetalingen aan voor alle tickets uitgegeven voor 30 april 2021 en dit voor reizen tot 31 december 2021*. Het toonaangevende flexibele boekingsbeleid biedt ook de mogelijkheid om tickets in te wisselen voor een reisvoucher met 10% extra waarde. Dit is een blijvende optie voor alle klanten die een vlucht boeken via qatarairways.com. Het inwisselen van vliegtickets voor een reisvoucher is snel en eenvoudig: nadat passagiers zich online aangemeld hebben, ontvangen ze de voucher binnen de 48 uur. Ga voor de volledige voorwaarden naar qatarairways.com/Flexibility.

De nationale luchtvaartmaatschappij van de staat van Qatar bouwt het netwerk, dat momenteel meer dan 110 bestemmingen telt, verder uit, en plant tegen eind maart 2021 uit te breiden tot 129 bestemmingen. Doordat er meer frequenties worden toegevoegd aan de belangrijkste hubs, biedt Qatar Airways een ongeëvenaarde connectiviteit aan haar passagiers, waardoor ze gemakkelijk hun reisdata of bestemming kunnen wijzigen mocht dit nodig zijn.

Lenovo Yoga Slim 7i Pro-laptop nu met OLED-display

0

Vandaag kondigt Lenovo aan dat consumenten bij de 14-inch Yoga Slim 7i Pro-laptop nu de keuze hebben tussen een LCD-scherm of een superhelder OLED-scherm. De nieuwe Lenovo Yoga Slim 7i Pro (OLED-versie) laptop met 14-inch OLED 90Hz-paneel wordt onthuld op CES®. De laptop beschikt over de nieuwste 11e generatie Intel® Core™ mobiele processors met Intel Iris® Xe grafische kaart, of tot NVIDIA® GeForce® MX450 aparte grafische kaart. Dit is vergelijkbaar met het LCD-scherm.

Coming soon: Mercedes-Maybach S-Klasse 2021

0
Mercedes-Maybach S-Klasse; Exterieur: designo rubelitrot/kalaharigold; Interieur: Leder Nappa macchiatobeige/bronzebraun pearl; Zierteile: designo Holz Walnuss braun offenporig aluminium lines Mercedes-Maybach S-Class; exterior: designo rubelit red/kalahari gold; interior: Leather Nappa macchiato beige / bronze brown pearl; trim parts: designo brown open-pore walnut wood with aluminium lines

Sinds de marktintroductie in 2015 zijn er wereldwijd circa 60.000 exemplaren van de Mercedes-Maybach S-Klasse afgeleverd. In 2019 werden er met circa 12.000 stuks meer exemplaren van de Mercedes-Maybach S-Klasse verkocht dan ooit tevoren. De nieuwe Mercedes-Maybach S-Klasse gaat een vervolg geven aan dit succesverhaal. Het model combineert de perfectie en hightech features van het onlangs gepresenteerde vlaggenschip van Mercedes-Benz met de exclusiviteit en de traditie van Maybach. De 18 cm langere wielbasis in vergelijking met de lange variant van de Mercedes-Benz S-Klasse komt volledig ten goede aan het achtercompartiment. Dankzij de standaard executivestoelen en het chauffeurspakket wordt het achtercompartiment een comfortabele werk- of rustplaats. Exclusieve details als de grote houten sierdelen aan de achterzijde van de voorstoelen en tussen de twee achterpassagiers dragen hieraan bij. Op een aantal markten start de verkoop van de Mercedes-Maybach S-Klasse nog voor het einde van dit jaar. Duitsland volgt in het voorjaar van 2021. Het nieuwe model staat vanaf de zomer van 2021 in de Europese showrooms.

 

Getest: Lenovo Ideapad Duet Chromebook

0

Lenovo begint meer en meer naam te maken. De producten van de techgigant worden steeds beter, zo blijkt ook uit de Lenovo Chromebook Duet die we hebben getest. Het onderscheidend vermogen: je kunt het als laptop gebruiken, maar ook als tablet. Zonder gedoe. Deze gestroomlijnde, lichte 2-in-1 Chromebook schakelt net zo gemakkelijk over van werk naar vermaak als van laptopmodus naar tabletmodus. Koppel het plug-and-play-toetsenbord los en je hebt een ultradraagbare 10,1″ tablet die klaar is om je te entertainen. Geniet van alle apps waarvan je houdt, supersnel opstarten, automatische updates en ondersteuning voor USI-styluspen, die overigens niet is inbegrepen. Dat is niet erg want de Duet komt voor een zeer competitieve prijs van rond de €269. Dat is belangrijk om in het achterhoofd te houden als je het naast de concurrentie gaat leggen. 

Afijn, de opstarttijd is uitstekend. Nog geen tien seconden en we kunnen aan de slag.  De werking van een Chromebook is bekend en dus met je Google-account ben je al snel aan de slag. Ga productief aan de slag met Word, Excel en PowerPoint van Microsoft. In de Google Play Store vind je de beste gaming- en entertainment-apps die zijn geoptimaliseerd voor tablets. Gebruik de IdeaPad Duet Chromebook als laptop met het grote, comfortabele en responsieve toetsenbord of koppel hem los en gebruik hem als een 10,1″ tablet. Dankzij het ontwerp met de 5-punts pogo pin en magneet is hij gemakkelijk aan te sluiten en los te maken. En in beide modi is hij dun en licht, met 7,35 mm en 450 gram als tablet tot 18,2 mm en 920 gram in zijn volledige outfit. Het 10,1″ scherm heeft randen van slechts 9,13 mm breed en FHD-resolutie (1920 x 1200) met een helderheid van 400 nits, voor scherpe details en kleur. Na een week gebruik bespeur je al snel de voordelen. Het apparaat is snel, zeer gebruiksvriendelijk en heeft echt een fantastische batterijduur wat het apparaat ideaal voor op reis maakt. Echt een stap boven veel concurrenten. Het kan tegen deze prijs niet wedijveren met ofwel een goede laptop ofwel een topmodel tablet maar komt in de combinatie wel bovendrijven als zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk. Het is een ideaal tweede apparaat eigenlijk. En voor korte zakelijke trips die niet al te veel zwaar computergebruik vergen – zeg de nodige mails en een beetje Netflix op de hotelkamer is de Lenovo zelfs ideaal. Graag hadden we wel een aparte hoofdtelefooningang gezien, maar dat is in de hele sector al niet meer gangbaar dus vooruit. Al met al een uitstekende aankoop, zowel zakelijk als privé. www.lenovo.com

 

Shangri-La opent weer luxe hotel in China

0

De zeer luxe Shangri-La Group heeft zijn derde hotel geopend in de zuidoostelijke provincie Fujian in China, en het eerste in de stad Putian.

Het Shangri-La Putian met 125 kamers ligt aan de oevers van de rivier de Shouxi in het Chengxiang-district van de stad, met uitzicht over het Shouxi-park en op ongeveer 25 minuten van het hogesnelheidstreinstation van Putian.

Het voegt zich bij bestaande hotels in de provinciesteden Fuzhou en Xiamen.

Tijdens de zachte opening is er onder meer een Chinees restaurant op de eerste verdieping waar gerechten worden geserveerd, waaronder lychee-varkensvlees, gebakken oesteromelet en “Buddha Jumps Over the Wall”, dat gebruikmaakt van viskoppen van vis gevangen in een nabijgelegen reservoir.

Nederlanders meer dan klaar om weer te reizen

0

De Nederlander snakt komend jaar naar reizen, blijkt uit onderzoek van Transavia en Dynata. De behoefte om erop uit te gaan na vele maanden met restricties is heel groot. De reisintenties van de Nederlander werden getoetst bij een groep van ruim 1000 personen, uitgevoerd door Dynata in samenwerking met Transavia.

De groep werd bevraagd over verschillende onderwerpen, zoals: waar kijkt men het meeste naar uit, het huidige reisgedrag en de toekomstige reisverwachtingen.

Er heerst een grote ‘reishonger’. Men kan niet wachten om weer op reis te gaan. Op de keuzevraag wat mensen het liefste weer willen doen als dat weer kan, zetten de meeste mensen het knuffelen en omhelzen van geliefden op één. Ook het weer zien van familie en vrienden en het reizen naar het buitenland zijn daarna het meest populair. 14% van de geënquêteerden wil zelfs gelijk naar het buitenland op vakantie, nog voordat ze hun geliefden een knuffel geven.

De buitenlandse vakantie staat bij meer mensen op nummer één dan uit eten gaan of stappen. Veel reizen konden afgelopen tijd niet doorgaan. 41% van de ondervraagden geeft aan de reis te willen inhalen. Voornamelijk jongeren en hoger opgeleiden. 24% van de ondervraagde Nederlanders wil dit zo snel mogelijk doen. De verwachting is dan ook dat de reisbranche veel Nederlanders alsnog kan helpen met een reis zodra dat weer kan.

Kleurcodes goed nageleefd

Nederlanders zijn voorzichtig met reizen in deze tijd. Over het algemeen worden kleurcodes goed nageleefd. 66% geeft aan reizen met code geel niet te overwegen, ondanks dat het officieel wel zou mogen met extra waakzaamheid. De reisintenties zijn na het algehele negatieve reisadvies van de overheid nog minder geworden. Men luistert dus goed naar de oproepen in de persconferenties van de overheid. Iets meer dan een kwart (28%) van de Nederlanders blijft echt zoveel mogelijk thuis en reist ook niet binnen eigen land. Hoe ouder, hoe meer Nederlanders zoveel mogelijk thuisblijven. Daarnaast halveren de reisintenties, naarmate mensen hun eigen gezondheid lager inschatten.

Veilig reizen

Voor veel Nederlanders (30%) stijgt het vertrouwen in vliegreizen als ze zien dat met elkaar de gezondheidsmaatregelen goed worden nageleefd. Transavia besteedt veel aandacht aan het veilig reizen door alle maatregelen die zij zelf neemt en het goed informeren van de passagiers. Uiteindelijk maken we vliegreizen in deze tijd samen veilig.

Als het straks weer kan, waar reizen we dan heen?

Nederlanders kijken het meeste uit naar een strandvakantie (27%). Daarnaast is het opvallend dat nog steeds 21% het liefste op stedentrip gaat. Ondanks dat de steden nu gemeden worden door het coronavirus, weerhoudt dat Nederlanders er niet van om straks weer grote steden te bezoeken. 19% geeft een voorkeur aan een vakantie in de natuur.

‘Dit zijn mooie inzichten die de reisbranche laten zien dat de Nederlanders graag weer op reis willen zodra dit weer kan’, zegt Marcel de Nooijer, CEO van Transavia. ‘Hoewel de situatie nu niet rooskleurig is, hebben we er vertrouwen in dat de vraag naar reizen weer gaat toenemen in 2021. De komst van het vaccin, het uitgebreid testen en alle maatregelen die wij en onze partners in de reisbranche al nemen, bieden perspectief. We zien het aantal boekingen voor het voorjaar en de zomer ook toenemen. Juist in deze periode bereiden wij ons voor om straks weer snel te kunnen opschalen om passagiers naar mooie bestemmingen te kunnen brengen. Waarbij als vanzelfsprekend veilig- en verantwoord reizen prioriteit nummer 1 is.’

Afscheid van de drie zoenen

We kunnen niet wachten tot dat we weer afscheid kunnen nemen van de coronamaatregelen. Toch zijn er ook maatregelen die de Nederlander wel wil houden. Zo kan 35% van de Nederlanders de 1,5 meter afstand eigenlijk wel waarderen, voornamelijk met vreemden. Ook geven Nederlanders aan dat zij graag afscheid nemen van het geven van de drie zoenen aan ‘Jan en alleman’. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze geen handen meer willen schudden, die 1.5 meter bevalt ze prima. De maatregelen omtrent het reizen zijn een ander verhaal. Dat is iets waar veel Nederlanders weer naar verlangen.

Don't Miss

De ontwikkelingen rondom de reisbranche en COVID-19 volgen elkaar in rap tempo op? Zeker weten dat u niks mist? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief.