Saturday, June 6, 2020

Emirates hervat vluchten naar Amsterdam

0

Emirates hervat vanaf 15 juni passagiersvluchten naar 16 nieuwe bestemmingen, waaronder Amsterdam met de Boeing 777-300ER. Met de toegevoegde bestemmingen biedt Emirates passagiersvluchten naar 29 steden. Reizigers worden er wel aan herinnerd om in- en uitstapvereisten te controleren alvorens een reis te boeken, gezien de vele reisrestricties die momenteel gelden. 

Uitbreiding van passagiersvluchten
Vluchten naar de volgende steden zijn beschikbaar gemaakt om te boeken: Bahrein, Manchester, Zürich, Wenen, Amsterdam, Kopenhagen, Dublin, New York JFK, Seoul, Kuala Lumpur, Singapore, Jakarta, Taipei, Hong Kong, Perth en Brisbane.

Vanaf 8 juni zal Emirates ook starten met vluchten vanuit Karachi, Lahore en Islamabad voor reizigers uit Pakistan die verder willen reizen naar andere Emirates bestemmingen.

Met de uitbreiding biedt Emirates passagiersvluchten naar 29 steden, inclusief de huidige vluchten naar Londen Heathrow, Frankfurt, Parijs, Milaan, Madrid, Chicago, Toronto, Sydney, Melbourne en Manilla (vanaf 11 juni).

Reizigers kunnen via de hub in Dubai een vlucht boeken tussen bestemmingen in Europa of Amerika en Azië-Pacific. Reizigers dienen te voldoen aan de reis- en immigratievereisten van het land van bestemming.

In nauwe samenwerking met de autoriteiten van de VAE blijft Emirates een afgemeten en geleidelijke aanpak volgen voor het hervatten van vluchten en het opnieuw opbouwen van verbindingen tussen Dubai en de wereld.

Gezondheid en veiligheid voorop
Emirates heeft een uitgebreide reeks maatregelen geïmplementeerd om de veiligheid van passagiers en werknemers op de grond en in de lucht te waarborgen. Zo biedt de luchtvaartmaatschappij onder andere gratis hygiënekits met maskers, handschoenen, handreinigingsmiddel en antibacteriële doekjes aan alle passagiers aan.

Reizigers kunnen meer informatie over vluchten en de huidige services van Emirates vinden via deze link.

Verzekeraars passen annuleringsverzekering aan door coronavirus

0

Verzekeraars hebben de annuleringsdekking van hun reisverzekeringen zodanig aangepast dat een nieuwe corona-uitbraak niet gedekt is, blijkt uit onderzoek door MoneyView. Hoewel zo’n tweede piek en het moment van uitbreken onzeker zijn, is het bestaan van het virus dat uiteraard niet. Kosten voor annuleringen ten gevolge van corona worden daarom niet langer vergoed.

Een annuleringsdekking kan toch het overwegen waard zijn, ook voor een vakantie in Nederland. Als een verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus is de annuleringsdekking wel van toepassing. Meestal moet hiervoor een doktersverklaring kunnen worden overlegd en soms moet er sprake zijn van ernstige gezondheidsklachten (zoals een longontsteking) of van een ziekenhuisopname. In quarantaine moeten is op zichzelf geen verzekerde gebeurtenis.

Een ander gevolg van de coronacrisis kan een onverwacht ontslag zijn. Ontslag van een vaste baan is bij vrijwel alle producten een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke baan ligt dit anders: bij iets meer dan de helft van de onderzochte producten is dit een verzekerde gebeurtenis.

EasyJet hervat vanaf 1 juli haar vluchten vanaf Schiphol

0

EasyJet hervat vanaf 1 juli haar vluchten vanaf Schiphol. Het doel is om deze zomer vanaf Amsterdam uiteindelijk weer naar 35 bestemmingen in Europa te vliegen.

De vluchtfrequentie op deze routes zal lager liggen dan gebruikelijk, zegt de maatschappij. ‘Waar er bijvoorbeeld normaal gezien meerdere vluchten naar een bestemming per dag zijn, is het vluchtschema geconsolideerd, zodat het in lijn is met de huidige klantvraag.’

De luchtvaartmaatschappij breidt in haar hele Europese netwerk het aantal vluchten vanaf 1 juli uit nu de reisbeperkingen langzamerhand afnemen. Het plan is om 50 en 75 procent van al de 1.022 routes in respectievelijk juli en augustus te vliegen. De totale capaciteit tussen juli en september is 30 procent, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Eerder kondigde de maatschappij al aan vanaf 15 juni beperkt te gaan vliegen binnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

De vluchten vanaf Schiphol zullen plaatsvinden met inachtneming van nieuwe veiligheidsmaatregelen, waaronder strengere schoonmaak- en desinfectieprocedures en verplichte mondkapjes voor passagiers en crew. Ook wordt er op de korte afstandsvluchten geen eten en drinken geserveerd. De maatregelen zijn in overleg met de luchtvaartautoriteiten, de internationale burgerluchtvaartorganisatie ICAO en het Europees agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart, EASA, geïmplementeerd.

Vanaf juli vliegt easyJet vanaf Schiphol naar Alicante, Berlijn, Bristol, Catania, Corfu, Dubrovnik, Edinburgh, Geneve, Glasgow, Ibiza, Londen Gatwick, Londen Luton, Malaga, Mallorca, Manchester, Milaan, Napels, Nice, Olbia, Praag, Pula, Rhodos, Split, Tel Aviv, Verona en Zadar. Vanaf augustus komen daar bij: Basel, Belfast, Boedapest, Kopenhagen, Liverpool, Londen Stansted, Rome, Venetië en Wenen.

‘We kunnen niet wachten om weer vanaf Amsterdam te gaan vliegen nadat onze toestellen al sinds eind maart aan de grond staan’, zegt William Vet, Country Manager van easyJet Nederland. ‘Met onze nieuwe veiligheidsmaatregelen willen we mensen weer het vertrouwen geven dat ze veilig kunnen gaan reizen zodra de reisbeperkingen worden opgeheven, zodat de vraag geleidelijk terugkeert. Dankzij de routes die we vanaf juli weer gaan vliegen, kunnen zakenreizigers hun essentiële reizen weer maken, mensen herenigd worden met vrienden en familie in het buitenland, en hopelijk ook op zomervakantie voor zover de maatregelen dit toelaten.’

Thalys verruimt vanaf volgende week dienstregeling

0

Vanaf 9 juni 2020 breidt Thalys het aanbod naar België en Frankrijk uit tot 20% van de gebruikelijke dienstregeling. In een volgende fase, van 12 juli tot eind augustus, wordt het aantal treinen nog verder uitgebreid tot 50% van de dienstregeling.

Geleidelijke hervatting van treinreizen
Vanaf 9 juni
twee heen- en terugreizen per dag tussen Amsterdam en Parijs

Van 12 juli tot eind augustus
vier heen- en terugreizen per dag tussen Amsterdam en Parijs

De Thalys Zon-treinen worden gedurende de volledige zomer opgeschort. Helaas rijdt er ook geen enkele Thalys-trein  naar de stations van Marne La Vallée en de luchthaven Parijs-Charles De Gaulle, tot 29 augustus 2020.

Extra sanitaire maatregelen aan boord van de Thalys treinen
De veiligheid, het welzijn en de gezondheid van onze reizigers en medewerkers komen bij Thalys op de eerste plaats. Gedurende deze crisis en voor de gedeeltelijke herstart van onze activiteiten, neemt Thalys strikte gezondheids- en veiligheidsmaatregelen in acht. Ze gelden in alle treinen, tijdens elke reis en voor alle bestemmingen:

  • Bescherming door het verplicht dragen van een mondmasker en het respecteren van de sociale afstandsmaatregelen;
  • Een versterkte hygiëne met regelmatige reiniging van onze treinen;
  • Het mobiliseren van alle medewerkers om onze reizigers zo goed mogelijk bij te staan en beschermen

KLM breidt in juli het routenetwerk verder uit

0

Vergeleken met juni wordt het aantal vluchten met meer dan 60 procent verhoogd. KLM zal 25 tot 30 procent van het normale aantal vluchten uitvoeren.

Met name in Zuid-Europa wordt het bestemmingenaanbod uitgebreid. Het gaat onder andere om Alicante, Bilbao, Bologna, Ibiza, Istanbul, Nice, Porto, Catania en Split. In totaal omvat het geplande Europese KLM-netwerk in de maand juli 73 bestemmingen. Dat waren in mei 30 bestemmingen en in juni naar verwachting 45.

Intercontinentaal
In juni is het intercontinentale netwerk van KLM uitgebreid met Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Paramaribo en Quito. In juli is KLM van plan zes additionele bestemmingen toe te voegen (Jakarta, Denpasar, Washington, San Francisco, Vancouver, Calgary) en zijn er ook frequentie-uitbreidingen op bestemmingen die KLM in juni al aanbiedt. In totaal gaat het om 51 bestemmingen. Ongeveer de helft daarvan wordt op dit moment alleen nog aangevlogen voor vracht. Zodra autoriteiten de reisbeperkingen versoepelen, zal KLM waar mogelijk deze bestemmingen ook openzetten voor ticketverkoop.

Meer dan 3.000 vertrekkende vluchten in juli
Met de netwerkuitbreidingen bedient KLM in juli weer 78 procent van het initieel geplande aantal bestemmingen met meer dan 3.000 vertrekkende vluchten op Schiphol. Het aantal frequenties komt zoals gezegd neer op 25 tot 30 procent.

Geplande Europese netwerk
Dit is het geplande Europese netwerk vanaf Amsterdam voor de maand juli, onder voorbehoud van wijzigingen: Aalborg, Aberdeen, Alicante, Athene, Barcelona, Basel, Bergen, Berlijn Tegel, Bilbao, Billund, Birmingham, Boekarest, Bologna, Bordeaux, Bristol, Budapest, Brussel, Cagliari, Catania, Dublin, Düsseldorf, Edinburgh, Florence, Gdansk, Genève, Genoa, Glasgow, Gothenburg, Hamburg, Hannover, Helsinki, Ibiza, Inverness, Istanbul, Kiev, Kopenhagen, Krakow, Leeds Bradford, Londen City, Londen Heathrow, Lissabon, Luxemburg, Lyon, Madrid, Malaga, Manchester, Montpellier, Moskou, Milaan, München, Neurenberg, Newcastle, Nice, Oslo, Parijs, Porto, Praag, Rome, St. Petersburg, Split, Stavanger, Stockholm, Stuttgart, Toulouse, Trondheim, Valencia, Venetië, Warschau, Wenen, Zagreb, Zürich.

Gezien de voortdurend wijzigende regels en reisbeperkingen wordt het KLM-schema hierop aangepast. We adviseren klanten om voorafgaand aan het boeken kennis te nemen van de geldende reisrestricties die per land en per persoon variëren en aan verandering onderhevig kunnen zijn.

Voor een overzicht van de genomen hygiënemaatregelen, zie deze video:

Video – Garuda Indonesia al tien jaar terug op Nederlandse bodem

0

Met een volledig vernieuwd product en 5 sterren service-concept landde Garuda Indonesia, vandaag precies 10 jaar geleden, weer op Nederlandse bodem na een afwezigheid van 6 jaar.

In deze 10 jaar is er qua vliegroute veel veranderd. Het is altijd ons doel geweest om onze passagiers al in Indonesië te wanen zodra zij aan boord stapten. Eerst via een tussenstop in Dubai en daarna Abu Dhabi, maar vanaf 2014 met een non-stop vlucht tussen Amsterdam en Jakarta. Hiermee is Garuda Indonesia nog steeds de enige airline die Nederland met Indonesië non-stop verbindt. Ook in deze tijden van de coronacrisis vliegt Garuda Indonesia, zij het beperkt, nog steeds tussen beide landen om onze passagiers toch de service te bieden om te komen waar ze willen of moeten zijn.

Dewa Kadek Rai, Regional CEO Europe Region van Garuda Indonesia: “Ik ben zeer trots deze mijlpaal samen met mijn team in Amsterdam te kunnen vieren. De laatste jaren heeft Garuda Indonesia zich in Nederland als marktleider voor reizen naar Indonesië gepositioneerd, en ik ben ervan overtuigd dat we dit zullen voortzetten als de markt weer aantrekt. Echter, op dit moment is de veiligheid en gezondheid van onze passagiers, klanten, medewerkers en partners onze top prioriteit.”

Ook van Schiphol Airport mocht Garuda Indonesia de felicitaties met deze mijlpaal ontvangen: “10 jaar geleden mochten we Garuda Indonesia weer verwelkomen op de luchthaven Schiphol na een afwezigheid van vele jaren. In de afgelopen tien jaar heeft Garuda maar liefst ongeveer 1,25 miljoen passagiers vervoerd van en naar Schiphol. Van harte met deze jubileum en we vertrouwen erop dat we de goede samenwerking vele jaren voortzetten”, aldus Maaike van der Windt, Head of Aviation Marketing, Cargo & Customer Experience van Amsterdam Airport Schiphol.

“Garuda Indonesia is tijdens en na de reisrestricties m.b.t. de huidige pandemie er volledig klaar voor om iedereen die ons prachtige Indonesië wil bezoeken aan boord te verwelkomen.”

Meer informatie: www.garuda-indonesia.com/10jaar-amsterdam

Icelandair hervat deel van de vluchten

0
Icelandair hervat deel van de vluchten

Icelandair gaat vanaf 15 juni een deel van de vluchten weer uitvoeren. In de periode 15 juni tot en met 29 juni zal er 4 keer per week op de route Keflavik-Amsterdam-Keflavik worden gevlogen.

Op dinsdag, donderdag en zondag staan vluchten FI500 KEF-AMS en FI501 AMS-KEF gepland, met reguliere vluchttijden. Op zaterdag staan vluchten FI504 KEF-AMS en FI505 AMS-KEF gepland, de precieze vluchttijden volgen nog.

Vluchtschema
Naast vluchten naar/van Amsterdam zullen er in de periode 15 juni tot en met 29 juni ook vluchten worden aangeboden naar:

Kopenhagen, 9x per week
Oslo, 4x per week
Stockholm, 3x per week
Helsinki, 3x per week
Parijs CDG, 4x per week
Frankfurt, 3x per week
Munchen, 3x per week
Berlijn TXL, 3x per week
Zurich, 3x per week
Londen LHR, 2x per week

De seizoensgebonden bestemmingen Anchorage, Philadelphia, Portland, Edmonton, Montreal en Vancouver deze zomer niet zullen worden aangeboden.

Safe travels
Icelandair werkt samen met partners aan een veilige reisomgeving, maar vraagt ook passagiers om hun steentje bij te dragen. Handige informatie die hierbij kan helpen: https://www.icelandair.com/support/covid-19/safe-travels-shared-responsibility/

Let op: mogelijk vult Icelandair deze informatie nog aan, nationale en internationale adviezen worden gevolgd.

Aankomst in IJsland
De IJslandse overheid heeft aangekondigd passagiers die in IJsland aankomen te testen op het COVID-19 virus. Passagiers kunnen wellicht ook een recente, negatieve COVID-19 testuitslag laten zien, of kiezen voor een quarantaine van twee weken. De precieze details worden nog uitgewerkt.

Lufthansa stemt nog niet in met staatssteun

0
Foto: Andrey Armyagov / Shutterstock.com

Net nu de Duitse regering na weken onderhandelen met een steunpakket van 9 miljard euro voor Lufthansa over de brug was gekomen, heeft de luchtvaartmaatschappij besloten daar voorlopig niet mee in te stemmen.

Dat nieuws kwam woensdagmiddag als een grote verrassing, want de Duitse carrier heeft dringend geld nodig om de coronacrisis te doorstaan.

Maandag werd bekend dat Lufthansa 9 miljard euro aan staatssteun kon verwachten. Hiervan zou 5,7 miljard euro uit een noodfonds komen. Daarnaast zou het bedrijf een krediet krijgen van 3 miljard euro van staatsbank KfW, met een looptijd van drie jaar. Lufthansa zou voor dit krediet dit jaar en volgend jaar een rente betalen van 4 procent. Daarna zou een rente gelden tot 9,5 procent.
In ruil voor de steun zou de Duitse staat 20 procent van de aandelen krijgen en twee zetels in de Raad van Toezicht.

Na bezwaren van de Europese Commissie, die sprak van marktverstoring en oneerlijke concurrentie, besloot de raad van commissarissen van Lufthansa de beslissing over het steunpakket uit te stellen.

Dat besluit heeft vooral te maken met de eisen van de Europese Commissie. Deze wilde alleen instemmen met de Duitse staatssteun als de carrier een aantal waardevolle slots op zijn voornaamste luchthavens van München en Frankfurt zou afstaan aan andere luchtvaartmaatschappijen.
De raad van commissarissen stelt dat deze eisen de positie van Lufthansa zouden verzwakken, meldt het Duitse Handelsblatt.

Na het bekend worden van de steunmaatregelen dreigde Ryanair-topman Michael O’Leary met juridische stappen om de staatssteun aan Lufthansa aan te vechten. Hij vindt het een verstoring van de Europese regels.

Lufthansa zou nu kijken naar andere manieren van financiële steun om door de crisis te komen, maar volgens deskundigen zijn de mogelijkheden beperkt. (Foto Shutterstock)

Toestel Eurowings is maand te vroeg op Sardinië

0

Een toestel van Eurowings heeft een valse start van het seizoen gemaakt op het mediterrane eiland Sardinië. Afgelopen weekend moest een Airbus A 320 van de Duitse maatschappij terugvliegen naar de luchthaven van Düsseldorf omdat de luchthaven van Olbia aan de Costa Smeralda tot 24 juni nog steeds gesloten was voor internationale vluchten.

Dat had de dochteronderneming van Lufthansa kunnen weten, zoals een woordvoerder later erkende.

De beperkingen waren na te lezen geweest in de verplichte ‘Notice to Airmen’ (Notam), waarmee op elke vlucht rekening moet worden gehouden. Er was vooraf een ‘misverstand’ in de interpretatie van de Notams, zei de woordvoerder tegen het blad Stern.

De passagiers werden omgeboekt. De kosten van het omboeken waren gering, want het toestel had volgens Eurowings maar twee passagiers aan boord.

Foto: de luchthaven van Olbia op Sardinië. (Foto Shutterstock)

Transavia breidt haar vluchtschema uit met twee extra bestemmingen

0

Transavia breidt haar vluchtschema uit met twee extra bestemmingen: Alicante in Spanje en Porto in Portugal. Deze bestemmingen worden vanaf 10 juni toegevoegd aan de bestemmingen die vanaf 4 juni weer worden gevlogen: Spanje: Malaga, Griekenland: Athene en Portugal: Lissabon en Faro. 

Per week zal onderzocht worden of en welke extra bestemmingen en welke vluchten hier de komende tijd aan toegevoegd kunnen worden. Alle nieuwe vluchten en bestemmingen worden iedere woensdagmiddag op de website gepubliceerd.

Transavia neemt verschillende extra maatregelen om het vliegen zo veilig en gezond mogelijk te maken, zoals extra reiniging van de vliegtuigen en het verminderen van onderling contact. Vanaf 4 juni dragen passagiers en bemanning op alle vluchten gezichtsbescherming (van mond en neus), waardoor het toch al lage risico van verspreiding van het coronavirus verder wordt verkleind.

Heraklion, Thessaloniki
Bij het langzaam opstarten van onze vluchten hoort ook het continu aanpassen van het vluchtschema op basis van recente ontwikkelingen. Dat vraagt wat van de flexibiliteit van onze passagiers (restricties worden continu versoepeld of juist verscherpt) en ook de wendbaarheid van Transavia. Passagiers horen nu ongeveer twee weken vooraf of hun vlucht doorgaat. Waarbij het mogelijk is dat door wijzigingen in de restricties van een land, toch vluchten geannuleerd moeten worden. Dit betekent voor ons dat wij de vluchten die we tussen 4 en 17 juni zouden uitvoeren op Thessaloniki en Heraklion, alsnog zijn geannuleerd tot en met 17 juni. Afgelopen weekend is  aangekondigd dat alleen op Athene mag worden gevlogen. Afhankelijk van de versoepeling van de maatregelen kijken wij per week of vliegen op beide luchthavens weer mogelijk is. We streven er naar om onze passagiers zo snel mogelijk voor deze zomer duidelijkheid te geven, als er meer zicht is op de verschillende landen restricties.

Verlenging annulering overige vluchten tot en met 17 juni
Bij de keuze voor de bestemmingen zegt Transavia gekeken te hebben naar de huidige restricties en de ontwikkeling daarvan in de landen waar Transavia naartoe vliegt. ”Portugal, Griekenland en Spanje bieden hiervoor goede vooruitzichten op de korte termijn. Dit betekent dat vluchten naar de overige bestemmingen van Transavia zijn geannuleerd tot en met 17 juni. Om duidelijkheid te bieden over hun vlucht ontvangen alle passagiers een bericht over het wel of niet doorgaan van hun vlucht.”

Bestemmingen  

  • In Portugal zijn de harde restricties opgeheven. Vanaf 4 juni starten we weer langzaam met een aantal vluchten naar en van Faro en Lissabon en vanaf 10 juni ook naar Porto.
  • Voor Spanje geldt op dit moment een reisadvies om alleen noodzakelijk reizen te maken en het land vraagt de reizigers op dit moment bij aankomst twee weken in quarantaine te gaan. Een deel van onze reizigers kan ondanks deze restricties naar Spanje gaan voor bijvoorbeeld familiebezoek, een huis of een zakelijke reden. Het inreisverbod voor ‘niet noodzakelijke reizen’ geldt in Spanje t/m 15 juni. Transavia wil deze passagiers de kans bieden op reis te gaan en start daarom met een aantal vluchten op Malaga en Alicante. Op basis van onze ervaringen zullen wij kijken of we de komende periode op meer bestemmingen in Spanje gaan vliegen.
  • Griekenland kent voor Nederlanders een inreisverbod tot en met 31 mei. Tot en met 30 juni gelden voor Griekenland extra maatregelen zoals quarantaine. Alle passagiers van Transavia worden er om deze redenen op gewezen alleen noodzakelijke reizen uit te voeren. We vliegen wel op Athene omdat deze luchthaven is vrijgegeven voor vliegverkeer.

Don't Miss