Piloten van British Airways hebben massaal ingestemd met een staking deze zomer. Ruim 93 procent van de vakbondsleden stemde voor. De opkomst was 90 procent. Aanleiding is een loonconflict.

Er is nog geen datum voor de staking vastgesteld. De pilotenvakbond zegt nog altijd te hopen dat het geschil wordt opgelost, meldt de NOS.
De vakbond beschuldigt British Airways ervan grote winsten te behalen over de rug van de piloten, die in slechte economische tijden genoegen moesten nemen met loonsverlagingen. Nu het beter gaat, eisen de piloten een forse loonsverhoging.

De luchtvaartmaatschappij wil voorkomen dat piloten in de drukke zomerperiode het werk neerleggen en stapt dinsdag naar de rechter om een verbod af te dwingen. British Airways zegt teleurgesteld te zijn dat de vakbond dreigt met stakingen en dat het een eerlijk aanbod heeft gedaan.

British Airways heeft een loonstijging aangeboden van 11,5 procent in de loop van drie jaar. De vakbond heeft het bod afgewezen.
De bond zegt klanten niet te willen duperen. ‘Daarom hebben we sinds november geprobeerd deze zaak op te lossen door te onderhandelen. Het is British Airways dat ervoor heeft gekozen dit tot de zomermaanden te laten voortslepen.’

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.