Wizz Air opent twee nieuwe routes die België en Nederland met Georgië verbinden. WIZZ zal vanaf 1 augustus 2019 vanuit Eindhoven drie keer per week naar Kutaisi vliegen en vanaf 4 augustus tweemaal per week vanuit Brussel South Charleroi Airport naar Kutaisi. Tickets kunnen geboekt worden op wizzair.com of via de mobiele WIZZ app vanaf 19,99 EUR* (incl. gratis handbagage van max. 40x30x20cm).

Kutaisi, de hoofdstad van de regio Imereti, is na Tbilisi de op één na grootste stad van Georgië. Elegante, met bomen omzoomde lanen met 19e-eeuwse huizen die zich uitstrekken tot aan de oevers van de rivier Rioni, maken samen met verschillende aantrekkelijke parken van Kutaisi een zeer mooie stad om rond te slenteren. Een van de opmerkelijke bezienswaardigheden is de kathedraal van Bagrati die uitkijkt over de stad. Het Georgische parlement werd in 2012 van Tbilisi naar Kutaisi overgebracht. Traditie en hedendaagse kunst ontmoeten elkaar overal in de stad. Er is natuurlijk ook de onvergetelijke schoonheid van de Prometheus-grot en andere interessante natuurlijke, historische en architecturale bezienswaardigheden die je tijdens een daguitstap kan ontdekken.

Met deze nieuwe route erbij biedt Wizz Air 21 routes vanuit Nederland. De route Eindhoven-Kutaisi is de enige directe verbinding tussen Nederland en Georgië.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.