De terrassen gaan weer open, tijd voor een drankje bij de zakelijke ontmoeting. Dan is een beetje mooi uitzicht zeker mooi meegenomen. Tien prachtige rooftopbars in Nederland. Proost. 

De reiswebsite Holidayguru heeft deze rooftop bars in Nederland op een rijtje gezet. Amsterdam is dé place to be voor dakterrassen, maar ook in de rest van het land vind je verborgen pareltjes op grote hoogte.

 1. GAPP – Amsterdam
  We trappen af met rooftop biertuin GAPP bovenop hotel Casa in Oost. In de groene daktuin op de achtste etage vloeien de speciaalbiertjes rijkelijk en voelt het als thuiskomen. Het bier staat al koud en het nieuwe menu is af. Reserveer een plekje via de website van het hotel.
 2. BLOU – Arnhem
  BLOU Rooftop Bar boven Hotel Haarhuis is misschien wel het meest unieke terras uit dit lijstje. De wc van BLOU heeft de Gouden Kraan-award voor mooiste toilet van Nederland gewonnen. Dat is niet zo gek, want je doet je behoefte namelijk op 18 meter hoogte. En dat niet alleen, een druk op de knop voor “de ultimate experience” zorgt voor spectaculaire lichteffecten.
 3. Qarpaccio Bar – Rotterdam
  Op het dak van de Centrale Bibliotheek van Rotterdam ligt een heuse carpaccio bar. En het wordt nog beter, want naast carparccio in allerlei soorten en maten, serveert het restaurant ook verse cocktails. Terwijl je van al het lekkers geniet, kijk je uit op de Markthal.
 4. Floor 17 – Amsterdam
  Ervaar een sky high experience op 85 meter hoogte. Floor 17 mag zich het hoogste dakterras van onze hoofdstad noemen. Waan je in hogere sferen en geniet van een op de barbecue bereidde lunch of uitgebreide brunch op zondag. Spectaculaire rooftop evenemenenten zoals een XXL sjoelwedstrijd of een potje curlen vullen de normale borrels aan.
 5. Dakkas – Haarlem
  Zoals de naam al verklapt, staat er letterlijk een kas op het dak van een parkeergarage in Haarlem. Vanaf de zesde etage heb je een schitterend uitzicht over de stad en de duinen. Het menu is gevuld met seizoensgebonden gerechten en biologische ingrediënten die deels uit eigen kas komen, hoe leuk is dat?
 6. Doloris – Tilburg
  Op het grootste dakterras van de Benelux ligt een gastronomische ervaring op je te wachten. Doloris serveert bruisende cocktails en streetfood menu’s van over de hele wereld op 20 meter hoogte. Neem de fast-lane ingang of dwaal door het doolhof naar boven en bewonder de skyline van Tilburg.
 7. Bold Rooftopbar – Maastricht
  De rooftop bar van Bold Maastricht is zo ingericht dat iedere bezoeker een unieke ervaring heeft op een unieke plek. Of je nou komt voor een kopje koffie, een uitgebreide lunch of een aperitiefje na werk, op elke plek geniet je van een panoramisch uitzicht over de stad. Bold werkt met een ‘social food’ concept waardoor je veel verschillende smaken en gerechten proeft.

 8. Zoku – Amsterdam
  Zoku is misschien wel het groenste dakterras van Amsterdam. De chef kookt eenvoudige en eerlijke maaltijden. De Michelinster die Zoku recentelijk ontving, bewijst dat er goede dingen uit de keuken komen. Haal een drankje naar keuze in de Kindred Spirits Bar. Een kopje koffie of een verse gin tonic, niets is te gek op het kleurrijke terras.
 9. Vane – Eindhoven
  Vane Restaurant & Bar is een plek voor en door Eindhoven. Vanaf de top van hotel NH Collection Eindhoven Centre werp je een blik op de designstad. Casimir Evens, voormalig chef de cuisine in het Belgische tweesterrenrestaurant De Pastorale, maakt Vane daarnaast ook een culinair hoogstandje. ’s Werelds beste vrouwelijke bartender van 2015, Tess Posthumus, schenkt de lekkerste cocktails en maakt de ervaring helemaal compleet.
 10. Bleyenberg – Den Haag
  De eerste rooftop bar van Den Haag ligt op de derde verdieping van Hotel Bleyenberg. Bestel een ‘limonade voor volwassenen’, zoals de menukaart het beschrijft en kijk uit over de Grote Markt en de Haagse binnenstad.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.