VK weer veel makkelijker in te reizen

Het Verenigd Koninkrijk versoepelt de inreisregels voor buitenlandse bezoekers. Volledig gevaccineerde (zaken)reizigers die naar het Verenigd Koninkrijk komen, hoeven vanaf vandaag, vrijdag 7 januari, geen coronatest meer te doen voordat ze vertrekken.

Dat heeft de Britse premier Boris Johnson laten weten na oproepen van de reisindustrie.

De strenge inreismaatregelen werden aanvankelijk ingevoerd om de omikron-variant van het coronavirus buiten het land te houden. Nu deze virusvariant ook in de UK de overhand heeft, zijn deze maatregelen volgens de Britse regering niet meer ‘proportioneel’.

Britse vliegmaatschappijen en touroperators hadden aangevoerd dat de testmaatregelen het herstel van de sector zouden vertragen.

Volgens Johnson zou de coronatest voorafgaand aan het vertrek naar de UK velen ontmoedigen om te reizen uit angst dat ze in het buitenland komen vast te zitten en daardoor extra kosten zouden moeten maken, meldt de BBC.

Volgens de huidige regels moet iedereen die naar het Verenigd Koninkrijk reist een negatieve PCR-test of een negatieve antigeentest kunnen laten zien. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar of ouder en ook voor reizigers die volledig gevaccineerd zijn.
Deze test moet in de twee dagen voor vertrek zijn afgenomen.
Daarnaast moeten reizigers voor vertrek een PCR-test boeken, die binnen twee dagen in de UK moet worden afgenomen.

Dat verandert in twee stappen.
Vanaf vrijdag 7 januari (4.00 uur ‘s ochtends lokale tijd) gelden nieuwe inreisregels voor volledig gevaccineerden en reizigers jonger dan 18 jaar. Dan is het voor hen niet meer vereist om te testen voor vertrek. Wel moeten zij voor hun reis een PCR-test boeken, die tot uiterlijk op dag 2 na aankomst in de UK moet worden afgenomen.

Vanaf zondag 9 januari hoeven reizigers alleen een (snelle) antigeentest te doen. Dit hoeft dan geen PCR-test meer te zijn.
Ook hoeven volledig gevaccineerden en kinderen jonger dan 18 jaar vanaf vrijdag niet meer in quarantaine na aankomst in de UK.

Voor ongevaccineerden blijven de oude regels gelden. Zij moeten nog steeds een PCR-test voor vertrek doen, een PCR-test op dag 2 en 8 na aankomst doen en tien dagen in quarantaine.

Lees hier het nieuwe reisadvies van net ministerie van Buitenlandse Zaken

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Ticketverkoop Olympische Spelen 2024 Parijs van start

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Heineken Experience weer feestelijk open

Cadeautip: Courvoisier VSOP

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites