‘Veganuary’ aan boord bij Emirates

Emirates heeft in januari meer dan 20.000 plantaardige maaltijden geserveerd in alle klassen. De maand januari staat bij veganisten van over de hele wereld bekend als ‘Veganuary’. Deze wereldwijde beweging die het veganisme in januari aanmoedigt heeft de vraag voor veganistische maaltijden aan boord van Emirates vluchten met 40% laten stijgen in januari.

Emirates heeft meer dan 170 plantaardige recepten om aan de wensen van haar veganistische passagiers te voldoen. Het team van voedingsdeskundigen en koks gebruiken de meest verse groenten en unieke granen om de speciale maaltijden te creëren. Bekend om de regionaal geïnspireerde keuken aan boord, gebruikt Emirates dezelfde aanpak voor de veganistische maaltijden door recepten te ontwikkelen die geïnspireerd zijn door de bestemmingen. Enkele van de meest populaire gerechten zijn champignonravioli, groenten tajine geserveerd met couscous en ragout met zoete aardappel, linzen en spinazie geserveerd met gestoomde bruine rijst. De maaltijden worden geserveerd met een speciale selectie van heerlijke veganistische desserts, zoals parfait met dadels en limoencompote, chocoladetaart of een chiazaad-pudding

Veganistische en andere speciale maaltijden zijn beschikbaar in alle klassen op de Emirates vluchten en kunnen 24 uur voor vertrek worden aangevraagd. Alle menu’s aan boord worden maandelijks gewijzigd. De luchtvaartmaatschappij serveert ook een indrukwekkende kaasselectie aan boord en om ervoor te zorgen dat er met iedere passagier rekening gehouden wordt, is in april vorig jaar veganistische kaas aan boord geïntroduceerd. Tot op heden heeft Emirates 18.000 kg van de op noten gebaseerde kaas geserveerd. Reizigers die minder snel geneigd zijn om een plantaardig dieet te volgen, worden net zo verwend aan boord van Emirates vluchten. Ook de reguliere menu’s van Emirates zijn samengesteld door bekroonde chef-koks en zijn regionaal geïnspireerd. De luchtvaartmaatschappij serveert jaarlijks meer dan 110 miljoen maaltijden aan boord. Elke maaltijd wordt met dezelfde aandacht voor details gecreëerd voor zowel Economy-, Business- en First Class.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

IATA-top: een hete middag in Dubai, zeker voor Nederland...

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Volop nieuwe Michelin sterren in Dubai

NIO presenteert nieuwe EL8

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop