VCK Travel zet in op duurzaamheid

VCK Travel, de Nederlandse Travel Management Company, heeft enkele bijzondere duurzame stappen gezet. Afgelopen maand leverde KiesZon, een duurzame energieleverancier, in totaal 1890 panelen voor de 25 meter hoge All Weather Terminal van VCK Group in de Scandia Terminal in Amsterdam.

Met de plaatsing van de zonnepanelen is de 100 meter lange, 30 meter brede en 25 meter hoge Terminal getransformeerd tot een duurzame energiecentrale. De capaciteit van de zonnepanelen bedraagt 500.000 Kilowatt op jaarbasis. Dit betekent dat zeker 50% van de energie die wordt gebruikt door de VCK Group vanaf nu afkomstig is van deze zonnepanelen.

Duurzaam

Sinds de oplevering van de zonnepanelen in januari 2018 is er 9.287 kg CO2 uitstoot vermeden. Dit correspondeert met bijvoorbeeld 1.164 liter brandstof, 1.608 m2 gas of 1.733 kilo steenkool. De visie die VCK Group naleeft met het creëren van een duurzame energiecentrale op de terminal, is het milieu waar mogelijk te ontzien en uiteindelijk in de toekomst geen ecologische voetafdruk meer achter te laten.

Wat is een All Weather Terminal

Een All Weather Terminal is een terminal waarin zeeschepen met weersgevoelige goederen, zoals papier en staal, ongeacht de weersomstandigheden de lading droog over kunnen zetten op andere transportmiddelen. Een AWT bestaat uit een grote, over de kade en het water gebouwde overkapping, die aan weerszijden open is zodat schepen in en uit kunnen varen. Bovenin de overkapping bevindt zich een kraan die over de volledige lengte en breedte van de overkapping kan bewegen voor het laden en lossen van de goederen. De All Weather Terminal van VCK Group is voorzien van een overslagkraan met een capaciteit van 50 ton. Met deze All Weather Terminal is Amsterdam de grootste aanbieder van overdekte overslag in Europa.

Over VCK Travel

VCK Travel, onderdeel van VCK Group, is een Nederlandse Travel Management Company die zakenreizen voor ondernemingen verzorgt. Naast zeven eigen kantoren verspreid in Nederland, beschikt VCK Travel als aandeelhouder van Radius Travel over vestigingen in meer dan 80 landen. Daarnaast heeft VCK Travel voor 50% belang genomen in de International Marine Travel Group (IMTG). VCK Travel is in Nederland een van de marktleiders op het gebied van Marine Travel, Government Travel en Business Travel.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava