Corendon heeft een intentieovereenkomst met leasemaatschappij ALC getekend voor de lease van twee gloednieuwe Boeing 737 MAX-9 toestellen.

De eerste komt volgend jaar mei in de vloot als vierde toestel, rechtstreeks uit de Boeingfabriek in Seattle. Het registratienummer van het nieuwe toestel wordt PH-CDK. De tweede volgt een jaar later en vervangt dan de PH-CDE waarvan de leasetermijn afloopt in december 2019. Komende weken wordt er hard gewerkt aan het uiteindelijke leasecontract.

Winst voor milieu en portemonnee
De Boeing 737 MAX-9 is een gloednieuw type; de eerste levering vond pas in maart van dit jaar plaats. Het toestel is aanzienlijk zuiniger dan de Boeing 737-800 en dat is winst voor milieu en portemonnee. Daarnaast is de MAX stiller en groter, waardoor er plaats is voor 24 extra passagiers. Zo kan Corendon optimaal gebruik maken van de schaarse slots op Schiphol. De toestellen worden geleverd met het inmiddels bekende ‘Sky interior’ en voor de vliegfanaten onder ons: de motoren zijn het type LEAP-1B van CFM International.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.