Brussels Airport werkt met Brussels Airlines en TUI aan de stapsgewijze hervatting van internationale vluchten per 15 juni.

Brussels Airlines start haar vluchten geleidelijk opnieuw op vanaf 15 juni met 20 bestemmingen, die daarna worden uitgebreid naar 59 bestemmingen voor de zomermaanden. TUI hervat vanaf 1 juli met meer dan 70 bestemmingen tegen de tweede helft van de maand.

Passagiers kunnen deze zomer vanaf Brussels Airport naar circa 100 bestemmingen vliegen. Home carriers Brussels Airlines en TUI spelen een belangrijke rol in dat aanbod.

Brussels Airlines begint haar vluchten op 15 juni met 20 bestemmingen en bouwt dit aanbod week na week verder uit, om in de zomermaanden 59 bestemmingen aan te vliegen. Het gaat om bestemmingen in onder andere Spanje, Italië, Portugal en Zwitserland, maar ook New York en een groot deel van de Afrikaanse routes gaan opnieuw van start zodra dit door de lokale overheden wordt goedgekeurd.

Ook home carrier TUI start geleidelijk opnieuw op vanaf begin juli met 55 bestemmingen. Tegen 17 juli wordt het uiteindelijke zomerprogramma met 72 bestemmingen uitgevoerd, voor zover de Belgische vakantiegangers door de plaatselijke autoriteiten toegelaten worden.

Passagiers (vanaf 6 jaar) die met Brussels Airlines of TUI vliegen, zijn verplicht om een masker te dragen dat neus en mond bedekt en dit gedurende de hele vlucht.

Daarnaast passen de airlines hun service aan boord aan om fysiek contact te vermijden. Een grondig desinfectieproces van de vliegtuigen moet ervoor zorgen dat passagiers in alle gemoedsrust aan boord kunnen stappen. Ook het boarden van het vliegtuig zal anders verlopen, namelijk in verschillende fases om rijen te vermijden. Brussels Airlines en TUI blijven een flexibele herboekingspolicy hanteren indien de reisplannen van hun klanten wijzigen.

Foto: Brusssels Airlines

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.