Vanaf donderdag 18 juni verzorgt Transavia weer vluchten vanaf Rotterdam The Hague Airport (RTHA). Malaga, Alicante, Ibiza, Girona (allen Spanje), Faro in Portugal en Split (Kroatië) zijn de eerste bestemmingen die weer in het vliegschema van Transavia zijn opgenomen vanuit Rotterdam. Hiermee komt stap voor stap het commercieel vliegverkeer weer op gang op de regionale luchthaven in Rotterdam.

Om alle passagiers veilig en verantwoord te laten verblijven op de luchthaven heeft RTHA nieuwe luchthavenrichtlijnen opgesteld. De nieuwe luchthavenregels moeten voorkomen dat het coronavirus zich verspreidt onder onze gebruikers van de terminal. Alle passagiers en onze luchthavenmedewerkers moeten zich aan deze regels houden. Zo is er belijning aangebracht om duidelijk te maken hoe je anderhalve meter afstand van elkaar kunt houden. Ook zijn er spatschermen bij de incheck- en servicebalies. De terminal is voorzien van een luchtbehandelingssysteem dat continu schone gefilterde verse lucht binnenlaat. Alle faciliteiten worden extra intensief schoongemaakt, zoals de spatschermen, trapleuningen, kranen, tafels en stoelen. Iedereen die op de luchthaven verblijft, wordt gevraagd ook eigen hygiëneregels juist toe te passen, zoals vaker handen te wassen en gebruik te maken van desinfecterende handgel. Die pompjes zijn in de terminal op verschillende punten te vinden.

Vertrouwen
CEO Ron Louwerse: “Wij hechten grote waarde aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die via onze luchthaven reist en op de luchthaven werkt. Wij vertrouwen erop dat passagiers met de nieuwe regels veilig en verantwoord hun weg zullen vinden en dat ze de aanwijzingen van ons luchthavenpersoneel goed opvolgen. Alleen zo kunnen we het vliegverkeer op Rotterdam The Hague veilig en gezond afhandelen.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.