United start met supersnelle Covid-test op airport

United Airlines zal een eerste start maken met een snelle Covid-test op de airport voor haar passagiers.De uitslag is al met 15 minuren bekend. Het zal in de toekomst waarschijnlijk een van de belangrijke hulpmiddelen zijn om aan quarantainevereisten te voldoen en uiteindelijk meer bestemmingen open te stellen voor reizigers tijdens de pandemie.

United is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die een Covid-19-testprogramma aanbiedt. Passagiers die vanaf de United-hub in San Francisco naar Hawaï, een van de meest populaire bestemmingen, hebben geboekt, krijgen die optie vanaf 15 oktober, zei de luchtvaartmaatschappij donderdag. De datum is waarop Hawaï volgens de planning een quarantainevereiste van twee weken voor aankomende reizigers zal opheffen, zolang ze binnen 72 uur na hun vertrek negatief testen op Covid-19. Passagiers zijn verantwoordelijk voor de betaling. Een vaste prijsstelling is nog in de maak, maar de tests zullen in eerste instantie $ 250 kosten, zo meldt CNBC.

De neusuitstrijktests zouden later een opening kunnen bieden voor passagiers om gebieden binnen te gaan die momenteel verboden zijn vanwege bezorgdheid over het coronavirus. Wereldwijde luchtvaartmaatschappijen hebben deze week overheidsfunctionarissen over de hele wereld aangespoord om Covid-19-testen voor passagiers voor internationale vluchten te overwegen als een alternatief voor algemene reisverboden die het passagiersverkeer hebben doen dalen.

‘We zijn erg geïnteresseerd om dit open te stellen voor andere bestemmingen’, vertelde Janet Lamkin, de president van Californië in Californië, aan CNBC.

De resultaten van de moleculaire testen, die worden afgenomen door GoHealth Urgent Care en Dignity Health, duren ongeveer 15 minuten. De tests zullen worden uitgevoerd in de internationale terminal, een site die de luchthaven vorige maand aankondigde en die in eerste instantie bedoeld was voor luchthavenmedewerkers.

 

De tests op de luchthaven worden uitgevoerd voorafgaand aan veiligheidscontroles. Reizigers die positief testen op Covid-19, mogen niet vliegen.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Mondiaal vliegverkeer zo goed als op pre-covid niveau

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label

Garmin kondigt nieuwe fietscomputers aan