Het Amerikaanse United gaat 15 van Boom’s ‘Overture’-vliegtuigen kopen met een optie voor nog eens 35 vliegtuigen. Deze ‘nieuwe Concorde’ zal nog wel wat ontwikkelings-obstakels moeten nemen, maar de hoop is dat het in 2029 koolstofvrij passagiers zal kunnen vervoeren. Een vlucht tussen Londen en NYC kan dan in drieënhalf uur. Er kunnen iets meer dan 50 passagiers aan boord dan.

De bedrijven zullen samenwerken om vóór levering aan de zware veiligheidseisen van United te voldoen. Zodra het operationeel is, zal de Overture naar verwachting het eerste grote commerciële vliegtuig zijn dat vanaf de eerste dag koolstofvrij is, geoptimaliseerd om te draaien op 100% duurzame vliegtuigbrandstof (SAF). Het is gepland om in 2025 uit te rollen, in 2026 te vliegen en naar verwachting tegen 2029 passagiers te vervoeren. United en Boom zullen ook samenwerken om de productie van meer SAF-voorraden te versnellen.

“United gaat door met het bouwen van een meer innovatieve, duurzame luchtvaartmaatschappij en de huidige technologische vooruitgang maakt het haalbaarder om supersonische vliegtuigen te omvatten. Boom’s visie op de toekomst van de commerciële luchtvaart, gecombineerd met het meest robuuste routenetwerk in de sector wereld, zal zakenreizigers en vakantiegangers toegang geven tot een geweldige vliegervaring”, aldus Scott Kirby, CEO van United. “Onze missie is altijd geweest om mensen met elkaar te verbinden en nu we met Boom werken, kunnen we dat op nog grotere schaal doen.”

In staat om te vliegen met snelheden van Mach 1,7 – twee keer de snelheid van de snelste vliegtuigen van vandaag – kan de Overture meer dan 500 bestemmingen verbinden in bijna de helft van de tijd. Onder de vele toekomstige potentiële routes voor United zijn Newark naar Londen in slechts drie en een half uur, Newark naar Frankfurt in vier uur en San Francisco naar Tokio in slechts zes uur. Overture zal ook worden ontworpen met functies zoals entertainmentschermen op de stoel, voldoende persoonlijke ruimte en contactloze technologie. Werken met Boom is een ander onderdeel van United’s strategie om te investeren in innovatieve technologieën die zullen bouwen aan een duurzamere toekomst van vliegreizen.

“‘s Werelds eerste koopovereenkomst voor supersonische vliegtuigen met een netto-nul koolstofgehalte is een belangrijke stap in de richting van onze missie om een ​​meer toegankelijke wereld te creëren”, aldus Blake Scholl, oprichter en CEO van Boom Supersonic. “United en Boom delen een gemeenschappelijk doel: de wereld veilig en duurzaam verenigen. Met snelheden die twee keer zo snel zijn, zullen United-passagiers alle voordelen van het leven persoonlijk ervaren, van diepere, productievere zakelijke relaties tot langere, meer ontspannen vakanties tot verre bestemmingen.”

Foto Boom

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.