United Airlines (Ventures (UAV) heeft een overeenkomst getekend met Heart Aerospace om 100 van zijn ES-19-vliegtuigen aan te schaffen “om regionale vliegreizen koolstofarm te maken”.

De ES-19 gebruikt elektrische motoren en batterijen in plaats van straalmotoren en vliegtuigbrandstof, en heeft een bereik van 400 km. Naar verwachting zal het vanaf 2026 beschikbaar zijn voor commerciële vluchten, waarbij United verklaart dat het op meer dan 100 van zijn regionale routes vanuit hubs zoals Chicago O’Hare International en San Francisco International zou kunnen opereren.

Dit is een voorwaardelijke overeenkomst die afhankelijk is van het feit dat het vliegtuig voldoet aan de veiligheids-, zakelijke en operationele vereisten van de luchtvaartmaatschappij.

De luchtvaartmaatschappij heeft ook geïnvesteerd in de Zweedse start-up naast Breakthrough Energy Ventures (BEV) en codeshare-partner Mesa Airlines. Deze laatste heeft ook ingestemd met het toevoegen van 100 ES-19-vliegtuigen aan zijn vloot.

De investering maakt deel uit van het doel van de luchtvaartmaatschappij om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 100 procent te verminderen zonder afhankelijk te zijn van traditionele koolstofcompensaties. Eerder dit jaar tekende United een overeenkomst met Archer Aviation om de productie van elektrische korteafstandsvliegtuigen te versnellen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.