Uniglobe Travel: ‘Zakelijk reizen herstelt sneller in Europa dan in de VS’

Zakelijk reizen zal in Europa sneller herstellen dan in de VS. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder corporate klanten van Uniglobe Travel.

Uit het onderzoek blijkt dat veel meer Europese dan Amerikaanse bedrijven verwachten dat hun werknemers reizen tussen nu en 3 maanden zullen hervatten.

Slechts 32% van de Amerikaanse bedrijven gaf aan dat hun medewerkers nu al reizen of dat van plan zijn te gaan doen binnen 3 maanden. Bij de Europese bedrijven is dat 61%.

Wereldwijd was dit percentage 48,7%. In het onderzoek, dat in juni plaatsvond onder Travel Managers van zakelijke klanten, werden 14 vragen voorgelegd over hoe hun reisbeleid is aangepast als gevolg van de COVID-19 pandemie en hun verwachtingen voor het hervatten van zakelijke reizen.

Van de Europese bedrijven heeft 56% zijn huidige reisbeleid aangepast, tegenover slechts 41% van Amerikaanse bedrijven. De meest voorkomende wijzigingen betreft het beperken of uitsluiten van reizen voor interne meetings (64,1%), gevolgd door het beperken van deelname aan conferenties, afhankelijk van het aantal deelnemers of de locatie (54,1%).

‘Als we kijken naar de veranderingen in het reisbeleid is er een duidelijk waarneembare, meer reizigersgerichte aanpak’, zegt Martin Charlwood, President & Chief Operating Officer van Uniglobe Travel International.

‘Aspecten als hygiëne, gezondheid, veiligheid worden belangrijk gevonden. Non-stop vluchten hebben de voorkeur boven overstapverbindingen. De hoogte van de reis- en verblijfskosten lijkt momenteel minder van belang. Verblijf in hotels heeft nadrukkelijk de voorkeur versus Homeshare overnachtingen, zoals Airbnb.’

Een ander aandachtspunt in het onderzoek betreft de duurzaamheid binnen het reisbeleid. ‘Aangezien bedrijven steeds meer prioriteit geven aan duurzaamheid binnen hun reisprogramma’s, weten we dat duurzaamheid in combinatie met reizen juist nu problematisch kan zijn’, zegt Cees Klinkenberg, Directeur Uniglobe Travel Holland.

‘Veel manieren van milieuvriendelijk reizen, zoals gedeeld vervoer, zijn op dit moment minder populair als gevolg van COVID-19. In het verlengde hiervan zien we een toenemende voorkeur voor huurauto’s. Positief is dat meer dan de helft van de bedrijven die duurzaamheid in hun reisbeleid vóór de coronapandemie hadden opgenomen, verwacht dat dit beleid de komende 18 maanden zal worden uitgebreid.’

Foto: Cees Klinkenberg.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Stedelijke (zaken)reizen van groot belang voor economie

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Cadeautip: Courvoisier VSOP

Heineken Experience weer feestelijk open

art'otel Amsterdam doet actie met STRAAT Museum

Holland America Line presenteert jubileumbiertje

Luxueuze privévilla’s bij Hotel Los Jardines de Abama Suites