Gebruikers van Uber kunnen vanaf nu direct voor de aankomsthal op Schiphol instappen. Partner-chauffeurs van uberX krijgen toegang tot de rijbaan bestemd voor besteld vervoer, naast de taxibaan. Eerder al kregen chauffeurs van UberBLACK toestemming om gebruikers voor de aankomsthallen op te pikken.

‘Uber optimaliseert hiermee de service en duidelijkheid voor thuiskomers en internationale bezoekers’, zegt Niek van Leeuwen, general manager van Uber Nederland.

‘Het is voor alle nationale en internationale gebruikers goed nieuws dat zij nu direct voor de aankomsthallen in hun Uber kunnen stappen. Omdat onze gebruikers van te voren hun chauffeur en de auto in de app zien, dragen we bij aan een verbeterde en vooral duidelijke situatie op Schiphol.’

Persoonlijk
Gebruikers die een Uber-taxi bestellen, zien voorafgaand aan de rit de naam, een foto van de chauffeur, het nummerbord en het type auto in de app. Ook is de Uber-taxi realtime te volgen en ziet de gebruiker exact waar en wanneer hij kan instappen. Daarbij wordt de richtprijs vooraf duidelijk aangegeven en is er volgens Uber geen sprake van vage mondelinge afspraken.
Betalingen vinden plaats via de creditcard of het PayPal-account gekoppeld aan het persoonlijke account van de gebruiker.

Voor de nieuwe service op Schiphol is Uber een samenwerking aangegaan met Schiphol Transfer Assistance, verzorgd door Axxicom. Om gebruik te kunnen maken van de rijbaan voor besteld vervoer, worden kosten in rekening gebracht. Gebruikers die opgehaald worden bij de aankomsthallen betalen daarom met ingang van 12 juni 2,50 euro per rit extra.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.