Turkish Airlines krijgt nieuwe hub op Istanbul New Airport

Met de opening van Istanbul New Airport start een nieuw hoofdstuk in de Turkse luchtvaart. Deze grootste internationale hub ter wereld wordt de thuisbasis van Turkish Airlines en onderstreept het belang van Istanbul als reis- en luchtvaartcentrum.

De luchthaven op het kruispunt van oost en west, biedt een enorm potentieel voor Turkish Airlines en gaat zodra het volledig operationeel is 200 miljoen passagiers per jaar verwerken. Sinds de opening op 29 oktober 2018 voert Turkish Airlines een beperkt aantal binnenlandse en internationale vluchten uit vanaf de nieuwe luchthaven, het vluchtschema vanaf Istanbul Atatürk Airport blijft vooralsnog ongewijzigd. Vanaf 31 december verhuist de airline al haar vluchten naar Istanbul New Airport.

Nieuw tijdperk
Met deze nieuw hub kan Turkish Airlines haar netwerk-uitbreidingscapaciteit verder vergroten met nieuwe routes en meer tijdsslots, waardoor meer passagiers en meer vracht kunnen worden vervoerd. In de woorden van M. İlker Aycı, Chairman of the Board en Executive Committee van Turkish Airlines: “Istanbul New Airport speelt een belangrijke rol in de groeistrategie van Turkish Airlines en biedt onze passagiers een naadloze ervaring, ongeacht of het om een binnenlandse of internationale vlucht gaat.”

Megaproject
Istanbul New Airport is een megaproject dat wordt gelanceerd in vier fasen, waarvan de laatste in 2028 wordt afgerond. Vanaf eind oktober vliegt Turkish Airlines vanaf de nieuwe luchthaven naar Ankara, Antalya, Izmir, Baku (Azerbeidzjan) en Ercan (Noord-Cyprus). Volgens de planning worden alle vluchten van Turkish Airlines op 31 december 2018 uitgevoerd vanaf Istanbul New Airport. Het nieuwe complex beslaat een gebied van 76,5 km2 met zes start- en landingsbanen, vier terminals en 233 vliegtuig-opstelplaatsen. Met meer dan 500 check-in desks en 255.000 medewerkers is de totale capaciteit 200 miljoen passagiers per jaar. Istanbul New Airport wordt de grootste internationale hub ter wereld met kantoren, woningen, hotels, een gezondheidscentrum, kunst- en cultuurgebouwen, een winkelcentrum, designer outlet, EXPO-conventiecentrum en vergader- en trainingsfaciliteiten.

 

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

JetBlue na NYC nu ook naar Boston vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Amazon Prime Video in Polestar 2

Meesterwerk van The Glenrothes: 42 jaar oude single malt

Win een wijnreis naar Moldavië

Het aftellen tot RWC 2023 is begonnen...

Motorola lanceert budgetvriendelijke telefoon