Qatar Airways ging naar huis met vier awards, de Lufthansa Group nam er eveneens vier mee en Star Alliance werd voor de vierde keer uitgeroepen tot beste luchtvaart-alliantie. Dat zijn enkele hoogtepunten van de Skytrax World Airline Awards 2019, die in Parijs werden uitgereikt.

Deze ‘airline-oscars’ worden sinds 1999 toegekend, gebaseerd op de mening van veel reizigers. Dit jaar deden 21 miljoen passagiers mee, claimt de organisatie.

Qatar Airways won onder andere de felbegeerde award voor ‘World’s Best Airline’. Het was de vijfde keer dat de airline met deze award aan de haal ging.
Daarnaast won Qatar Airways de awards in de categorie ‘Best Airline in the Middle East’, ‘World’s Best Business Class’ en ‘World’s Best Business Class Seat’.


De Lufthansa Group won vier awards. Lufthansa is voor het derde jaar op rij verkozen tot ‘Beste Luchtvaartmaatschappij in Europa’ en ‘Beste West-Europese vliegmaatschappij’.
Austrian Airlines kreeg de prijs voor ‘Beste Premium Economy Class catering aan boord’. Swiss won een award in de categorie ‘Beste eerste klas lounge ter wereld’. (Foto bovenaan).


Star Alliance won voor het vierde jaar op rij de award voor beste luchtvaart-alliantie. De Los Angeles Lounge van de alliantie werd voor de vijfde keer op rij gekozen tot de Beste Airline Alliance Lounge.

Top 10 beste airlines in de wereld 2019

1.Qatar Airways
2.Singapore Airlines
3.ANA All Nippon Airways
4.Cathay Pacific
5.Emirates
6.EVA Air
7.Hainan Airlines
8.Qantas Airways
9.Lufthansa
10.Thai Airways

Bekijk hier de complete uitslag.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.