The Collector Hotel bij WorldHotels Crafted Collectie

WorldHotels kondigt vandaag aan dat The Collector Hotel in de prachtige stijlvolle Haagsche Bluf in Den Haag is toegetreden tot haar portfolio. Het lifestyle boutique hotel, dat haar deuren opende in januari 2020, heeft de afgelopen tweeënhalf jaar het Haagse hotelwezen nieuw leven ingeblazen met een uniek design en ongeëvenaarde service. En dit bleef niet onopgemerkt – het hotel werd bekroond met de prestigieuze Entrée Award 2021 voor beste hotel in de categorie ‘beste nieuwe hotel 50-100 kamers’ en is het tweede hotel in Nederland dat trots lid is van de WorldHotels Crafted Colelction.

“Onze Crafted Collection heeft het afgelopen jaar een enorme groei doorgemaakt en we zijn verheugd om dit prachtige hotel in de collectie te verwelkomen,” aldus Ron Pohl, President van WorldHotels. “De toekomst ziet er rooskleurig uit voor deze meeslepende en bloeiende collectie, en we kijken ernaar uit om de verwachtingen van gasten en ontwikkelaars te blijven overtreffen met werkelijk unieke aanbiedingen zoals The Collector Hotel in Den Haag.”

Het hotel ligt midden in het bruisende centrum van Den Haag, aan de Haagsche Bluf, en is een basecamp voor ontdekkingsreizigers met een neus voor avontuur en het onverwachte. Met de introductie van dit nieuwe luxe lifestyle boutique hotel – vol innovatief design, met uitstekende service en een bijzondere F&B-voorziening – is het horeca-aanbod in Den Haag met The Collector Hotel verhoogd.

Meer dan een hotel

“The Collector heeft, net als zijn gasten, een onvermoeibare nieuwsgierigheid naar de wereld, naar het onbekende, en naar nieuwe ontmoetingen, interessante plaatsen, culturen en ideeën. Van de mix van architectonische stijlen en historische gevels van de Haagsche Bluf tot het eclectische ontwerp van de kamers, onze kleurrijke kunstcollecties en het heerlijke F&B aanbod; het totaal vat samen wie wij zijn,” zegt Tsibo Lin, oprichter van SLOK Hospitality Group. “The Collector biedt meer dan alleen comfort, design en gastvrijheid. Het is een plek die verrast, uitnodigt en aanzet tot ontdekken en delen. Een basecamp waar ruimte is voor individualiteit, met echte persoonlijke service en luxe die ertoe doet. De WorldHotels Crafted Collection is precies dat. Een collectie die de geest van de bestemming vastlegt. Wij delen deze waarden en kijken uit naar de samenwerking met een groep die gasten aanspreekt die hunkeren naar creativiteit, meeslepende ervaringen en vindingrijkheid, en een groep die streeft naar een uitstekende service die een emotionele band kan creëren.”

Een hotel vol contrasten

The Collector bevindt zich achter acht monumentale gevels aan de Haagsche Bluf, een bijzonder hofje midden in het centrum van Den Haag met een eclectische mix van bouwstijlen. Een glazen loopbrug zorgt voor verbinding tussen de twee verschillende gebouwen. De bedenkers van het indrukwekkende architectonische transformatieproces en het interieurontwerp van het hotel zijn Hugo Broeders van HUGO interior design en het creatieve team van The Collector onder leiding van Celine Lin-Chu, mede- eigenaar en creatief directeur van SLOK Hospitality Group. Hun uitgangspunt was om de geschiedenis van het gebouw te combineren met vintage uit de jaren 50 en 60, plus klassiek en modern luxe design. Daarnaast vindt u in het hotel speciale tentoongestelde collecties, waar u zowel historische voorwerpen als de meest opmerkelijke moderne kunstobjecten kunt bewonderen.

De lobby is de plek waar gasten voor het eerst kennismaken met The Collector. De kleurrijke contrasten, de vitrines met de tentoongestelde collecties en de levendige sfeer maken het basecamp van The Collector tot de meest betoverende ontmoetingsplek van Den Haag. Niet alleen voor hotelgasten, maar voor iedereen met een neus voor avontuur.

“Dit geeft het hotel echt een uniek en persoonlijk karakter. We streven ernaar om een onvergetelijke ervaring voor onze gasten te creëren. De magie voor ons zit altijd in het onverwachte.”, aldus Celine Lin- Chu.

Kunstkamers

The Collector Hotel heeft in totaal 57 kamers, variërend van comfortkamers tot suites. De geheel nieuwe bovenverdieping biedt superlichte kamers met eersteklas uitzicht over het centrum van Den Haag. Alle hotelkamers hebben een uniek karakter dankzij kunstwerken ontworpen door kunstenares Julie Gondoin. De kunstwerken zijn allemaal handgemaakt en zijn gebaseerd op twee klassieke werken: een portret van de Franse hertogin Elisabeth van Oostenrijk, koningin van Frankrijk en een anoniem portret van een man dat in het Mauritshuis in Den Haag is tentoongesteld. Elk kunstwerk vertelt zijn eigen verhaal en bestaat uit een eclectische verzameling kleine details, zoals kwartetspellen van het Koninklijk Huis, verschillende onderdelen van Barbiepoppen, cassettebandjes, lippen en meer.

WorldHotels Crafted Collection is een collectie die een collectieve missie heeft om onafhankelijke hoteliers die het gewone in het buitengewone veranderen onder de aandacht te brengen. Door middel van design en creativiteit vangen deze hotels de geest van hun bestemming en creëren ze een langdurige emotionele band met hun gasten. Een nieuwe generatie lifestyle hotels. Elk Crafted-lid vertelt zijn eigen verhaal met zijn eigen DNA. WorldHotels verwoordt dat verhaal en deelt het met de wereld. WorldHotels is de curator van de visie van de hotelier en promoot individuele merken die verder gaan dan geweldige gastvrijheid, die een consistent verhaal te delen hebben via een van de gegeven kunsten.

“We zijn erg enthousiast om dit prachtige hotel te presenteren en kijken uit naar de samenwerking met het geweldige team van The Collector”, aldus Stefan Dubbeling, Reginal Director BWH Hotel Group Belgium & The Netherlands. “The Collector is precies wat onze WorldHotels Crafted Collection inhoudt en we zijn er zeker van dat we een zeer succesvolle samenwerking gaan vieren”.

Door zijn toetreding tot WorldHotels maakt The Collector Hotel nu deel uit van het toonaangevende loyaliteitsprogramma WorldHotels RewardsSM. Het op twee na grootste loyaliteitsprogramma voor hotels ter wereld biedt gasten exclusieve toegang en privileges met offtops zoals kamerupgrades en meer.

Klik hier voor meer informatie over WorldHotels: www.worldhotels.com.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava