Fotobijschrift : (van links naar rechts) Fabien Lawson, Directeur Terminal 1 - Groupe ADP, Virginie Auriol, Star Alliance France Manager en Christian Draeger, Star Alliance VP Customer Experience snijden de taart aan tijdens de opening van de vernieuwde Star Alliance lounge

Star Alliance heeft de herinrichting van haar lounge op Paris Charles de Gaulle (CDG) officieel afgerond. Met 980 m2 biedt deze totaal vernieuwde ruimte plaats aan meer dan 220 gasten en is voorzien van stijlelementen die zijn geïnspireerd op de Parijse design en architectuur.

De lounge is toegankelijk voor First en Business Class passagiers en Star Alliance Gold members die met de volgende luchtvaartmaatschappijen reizen vanaf Paris Charles de Gaulle – Terminal 1: Aegean, Air China, ANA, Asiana, EGYPTAIR, Eva Air, Singapore Airlines, Thai Airways, Turkish Airlines en United. Christian Draeger, VP Customer Experience van Star Alliance licht toe: ‘De nieuwe gerenoveerde Star Alliance Lounge op Paris Charles de Gaulle past naadloos in onze strategie om alle facetten van de reiservaring te verbeteren. We zijn blij dat we onze gasten die vanaf of via Parijs vliegen nu deze ongeëvenaarde gastvrijheid kunnen bieden in deze prachtige locatie waar zij rustig kunnen zitten, ontspannen en genieten van de reis.’

De lounge, die voor het eerst is geopend in 2008, bevindt zich achter de paspoortcontrole op het hoogste punt van de terminal (verdieping 10 en 11). Vanaf de bovenetage hebben de gasten een panoramisch uitzicht op het vliegveld. Afhankelijk van de vluchtschema’s is de lounge geopend van circa 05.30 tot 22.00 uur. Een bijzonder aspect is de speciaal aangelegde tuin, waar gasten voorafgaand aan hun vlucht in de buitenlucht genieten van het groen dat doet denken aan de parken in Parijs. Voor First Class passagiers van Air China, Singapore Airlines of Thai Airways is een exclusief gedeelte ingericht.

De Star Alliance Lounge biedt klanten een brede selectie aan gratis drankjes, een keuze internationale warme en koude gerechten, inclusief diverse Franse specialiteiten. Op beide verdiepingen zijn comfortabele en rustige werkplaatsen gecreëerd. Bezoekers kunnen gebruik maken van het gratis wifi-netwerk, daarnaast is het aantal stopcontacten en andere aansluitpunten aanmerkelijk vergroot. Voorts beschikt de lounge over douche-faciliteiten, ultramoderne televisieschermen en een brede selectie aan internationale kranten en magazines.

Naast de lounge op Paris Charles de Gaulle, Terminal 1 heeft de alliantie zeven andere eigen Star Alliance Lounges, gesitueerd in Amsterdam (AMS), Buenos Aires (EZE), Los Angeles (LAX), Nagoya (NGO), Rio de Janeiro (GIG), Rome (FCO) en Sao Paulo (GRU). In totaal 21 Star Alliance member carriers verzorgen vanaf Paris CDG 142 dagelijkse vluchten naar 41 bestemmingen in 25 landen. Dit zijn: Aegean, Air Canada, Air India, Eva Air, Air China, Ethiopian Airlines, Adria, Lufthansa, Lot Polish Airlines, Swiss, Egyptair, All Nippon Airways, Austrian, Croatia Airlines, Asiana Airlines, Scandinavian Airlines, Brussels Airlines, Singapore Airlines, Thai Airlines, Turkish Airlines en United.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.