South African Airways heeft voor het eerst sinds september 2020 haar activiteiten hervat. De nationale luchtvaartmaatschappij hield de meeste diensten in maart vorig jaar aan de grond na het begin van Covid-19, maar was tot ongeveer een jaar geleden doorgegaan met het uitvoeren van enkele vracht- en repatriëringsvluchten, toen een gebrek aan geld haar dwong alle vluchten stop te zetten.

De luchtvaartmaatschappij heeft sindsdien een zakelijk reddingsproces ondergaan, waarbij de Zuid-Afrikaanse regering van plan is een meerderheidsbelang in SAA te verkopen aan een lokaal consortium – hoewel deze deal nog steeds het due diligence-onderzoek moet voltooien.

South African Airways hervatte donderdag de vluchten van Johannesburg naar Kaapstad, met een drievoudige dagelijkse dienst tussen de twee steden.

De luchtvaartmaatschappij is ook van plan om vluchten naar de Afrikaanse hoofdsteden Accra, Kinshasa, Harare, Lusaka en Maputo te hervatten.

“Deze week is een trotse en belangrijke week voor SAA en haar personeel, evenals voor alle Zuid-Afrikaanse burgers”, aldus Thomas Kgokolo, interim-CEO van SAA.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.