Sofitel The Grand ontvangt prestigieuze Bernaches Award

Sofitel Legend The Grand Amsterdam, het luxe vijfsterrenhotel in het hart van Amsterdam, heeft de prestigieuze Bernaches Award mogen ontvangen voor haar uitzonderlijke Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in 2022.

Accor, een marktleider in de hotellerie, erkent jaarlijks opmerkelijke prestaties van haar accommodaties en teams. De Bernaches Awards vertegenwoordigen opmerkelijke inzet en bijdragen van Accor hotels. Dit jaar is The Grand een van de Bernaches Award winnaars van Accor voor de toewijding aan milieuvriendelijkheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid van het team.

Sebastien Bazin, de CEO van Accor, feliciteerde alle winnaars van de Bernaches Award: “Creativiteit, reflectie en discipline zijn essentiële karakteristieken bij Accor. Jullie prestaties zijn het bewijs hiervan en laten zien dat klantgerichtheid, samenwerking en zelfredzaamheid binnen een team de krachtigste factoren zijn van ons succes. […]”

The Grand implementeert en geeft prioriteit aan principes op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur. Het monumentale pand is onderdeel van het Amsterdamse cultureel erfgoed sinds 1578. Een van de grootste uitdagingen is daarom het optimaliseren van de duurzaamheid van het hotel en tegelijkertijd het behouden van de monumentale waarde van het historische pand. “Wij streven ernaar uitzonderlijke service te bieden met behoud van de hoogste normen op het gebied van ecologische duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid,” aldus Emmy Stoel, General Manager van The Grand. ” Wij zijn trots om te laten zien dat het mogelijk is om een milieuvriendelijk hotel te zijn in een monumentaal pand, terwijl wij ons inzetten om optimale service te verlenen aan onze gasten.”

The Grand gaat niet alleen akkoord met de ecologische en ethische richtlijnen van Accor, maar streeft er ook naar een pionier te worden op het gebied van luxe duurzaamheid. Inspanningen van The Grand omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het verminderen van afval, het optimaliseren van energie- en watergebruik, het inkopen van duurzame producten, het bevorderen van diversiteit en inclusie en het deelnemen aan ontwikkelingen binnen de gemeenschappen. Het hotel heeft plastic voor eenmalig gebruik verboden en composteerbare voorzieningen geïntroduceerd, terwijl het zich ook richt op hernieuwbare energie, energie-efficiëntie en afvalbeheer. Eerder dit jaar ontving The Grand al als eerste hotel in Amsterdam het EarthCheck-certificaat. “Wij worden hierdoor nog gemotiveerder om ons in te zetten om het hotel zo duurzaam mogelijk te maken,” aldus Dragos Avram, Sustainability Coördinator bij The Grand.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava