Singapore Airlines heeft een megaorder geplaatst bij de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing. Het Star Alliance lid uit Singapore heeft twintig 777-9s besteld en en negentien 787-10’s. De airline loopt hiermee vooruit op verdere groei en vlootvernieuwing in het komende decennium. Met de order is ongeveer 13 miljard euro gemoeid.

Tevens heeft de ambitieuze airline nog verschillende opties geplaatst op meer toestellen. Als deze allen worden afgenomen komt het totaal op 59 toestellen. De eerste ‘triple sevens’ komen in 2021/2022 en het allernieuwste model Dreamliner al in 2020-2021.

Al eerder bestelde de airline ook fors bij Airbus: vijf A380’s en liefst 57 A350-900. Met de zeer nieuwe A350 onderhoudt de airline de route tussen Amsterdam en Singapore. Het toestel is goed ontvangen, laat Kardien de Werker, Sales & Communications Manager Benelux, weten. ‘Zowel wat betreft de performance als de klanttevredenheid zijn we zeer tevreden en hebben we uitstekende feedback gehad van onze klanten. Het is een echt passagiersvliegtuig. Onze passagiers zijn zeer positief.’

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.