Schiphol opent extra vertrekhal

Schiphol heeft een nieuwe tijdelijke vertrekhal geopend wegens verwachte ‘topdrukte.’ Indien het tijdens de vakantieperiode te druk wordt, wordt de nieuwe hal ingezet om te voorkomen dat de terminals te vol worden. De noodhal zal de komende drie zomers worden ingezet om ruim 2 miljoen passagiers te dienen. De nieuwe hal is gebouwd in het verlengde van Terminal 1, telt 4400 vierkante meter met 22 incheckbalies en 6 security lanes.

KLM trok al bij Schiphol aan de bel vanwege de voorspelde ‘extreme drukte’ op Schiphol deze zomer. Zo meldt de NOS. De luchtvaartmaatschappij voorspelt deze drukte omdat Schiphol in een keer de totale beschikbare vliegcapaciteit tot 2020 vrijgeeft. Dit betreft 500.000 vliegbewegingen per jaar. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vraagt Schiphol maatregelen te treffen door middel van een brandbrief. Schiphol zou meer vluchten toelaten dan het aankan en KLM verwacht hierdoor lange wachttijden bij inchecken, paspoortcontrole en bagageafhandeling.

Echter geeft Schiphol aan, zich hierover geen zorgen te maken. Volgens de airport is het belangrijk dat het nieuwe kabinet geld beschikbaar stelt zodat er extra capaciteit komt bij de Koninklijke Marechaussee. De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel is van mening dat Schiphol over de gehele linie meer personeel zou moeten aannemen.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Vier nieuwe winterbestemmingen easyJet vanaf Schiphol

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Uit het magazine: 'Het ultieme eilandgevoel op Ibiza'

NIO House Amsterdam officieel geopend

Getac komt met de eerste AI-ready robuuste laptop

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel