Schiphol heeft een nieuwe tijdelijke vertrekhal geopend wegens verwachte ‘topdrukte.’ Indien het tijdens de vakantieperiode te druk wordt, wordt de nieuwe hal ingezet om te voorkomen dat de terminals te vol worden. De noodhal zal de komende drie zomers worden ingezet om ruim 2 miljoen passagiers te dienen. De nieuwe hal is gebouwd in het verlengde van Terminal 1, telt 4400 vierkante meter met 22 incheckbalies en 6 security lanes.

KLM trok al bij Schiphol aan de bel vanwege de voorspelde ‘extreme drukte’ op Schiphol deze zomer. Zo meldt de NOS. De luchtvaartmaatschappij voorspelt deze drukte omdat Schiphol in een keer de totale beschikbare vliegcapaciteit tot 2020 vrijgeeft. Dit betreft 500.000 vliegbewegingen per jaar. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij vraagt Schiphol maatregelen te treffen door middel van een brandbrief. Schiphol zou meer vluchten toelaten dan het aankan en KLM verwacht hierdoor lange wachttijden bij inchecken, paspoortcontrole en bagageafhandeling.

Echter geeft Schiphol aan, zich hierover geen zorgen te maken. Volgens de airport is het belangrijk dat het nieuwe kabinet geld beschikbaar stelt zodat er extra capaciteit komt bij de Koninklijke Marechaussee. De Vereniging Nederlands Cabinepersoneel is van mening dat Schiphol over de gehele linie meer personeel zou moeten aannemen.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.