Scandinavian Airlines vierde afgelopen weekend haar 75e verjaardag. SAS werd opgericht op 1 augustus 1946 door een partnerschap tussen de Det Danske Luftfartselskab, de Noorse Det Norske Luftfartselskap en de Zweedse Svensk Interkontinetal Lufttrafik.

De luchtvaartmaatschappij werd opgericht om het intercontinentale luchtverkeer voor de drie landen af ​​te handelen, en de eerste transatlantische dienst van de luchtvaartmaatschappij tussen Stockholm en New York vertrok op 17 september 1946.

In een persbericht zei SAS:

“Scandinavië zou vandaag niet hetzelfde zijn zonder een sterke Scandinavische luchtvaartmaatschappij, en we zullen natuurlijk ook in de toekomst een integrale rol blijven spelen in de Scandinavische infrastructuur.

“Innovatie is al die jaren een natuurlijk onderdeel van SAS. Van ‘s werelds eerste vlucht over de Noordpool, waardoor de vliegtijd tussen continenten wordt verkort, tot het huidige en toekomstige streven naar duurzame luchtvaart.”

Zoals de meeste luchtvaartmaatschappijen wereldwijd heeft de luchtvaartmaatschappij de afgelopen 18 maanden te maken gehad met ongekende uitdagingen als gevolg van de Covid-19-pandemie.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.