Samenwerking voor Porsche en Boeing

Porsche en Boeing hebben een memorandum van overeenstemming getekend voor het verkennen van de mogelijkheden voor de premium stedelijke luchtmobiliteitsmarkt en het uitbreiden van stedelijk verkeer naar het luchtruim.

Met deze samenwerking profiteren beide partijen van hun unieke sterke punten en inzichten in de markt, om de toekomst van premium persoonlijke stedelijke luchtmobiliteitsvoertuigen te onderzoeken. “Porsche wil zijn bereik als sportautofabrikant vergroten door een toonaangevend merk te worden voor premium mobiliteit. Op de lange termijn betekent dit misschien wel dat we naar de derde dimensie van reizen gaan”, zegt Detlev von Platen, Member of the Executive Board for Sales and Marketing van Porsche AG. “We combineren de sterke punten van twee internationale marktleiders om een potentieel belangrijk marktsegment voor de toekomst aan te boren.”

Als onderdeel van de samenwerking zullen de bedrijven een internationaal team creëren om zich te richten op diverse aspecten van stedelijke luchtmobiliteit, zoals een analyse van de marktpotentie van premiumvoertuigen en van use cases voor persoonlijk eigendom van vliegtuigen. Boeing, Porsche en Aurora Flight Sciences, een dochterbedrijf van Boeing, zijn ook bezig met het ontwikkelen van een concept voor een volledig elektrisch voertuig dat verticaal opstijgt en landt. Engineers van beide bedrijven en van Porsche Engineering Services GmbH and Studio F.A. Porsche, dochterbedrijven van Porsche, gaan een prototype implementeren en testen.

“Deze samenwerking bouwt voort op onze inspanningen voor het ontwikkelen van een veilig en efficiënt nieuw mobiliteitsecosysteem, en biedt een kans om de mogelijkheden te onderzoeken voor het ontwikkelen van een premium voertuig voor stedelijke luchtmobiliteit samen met een toonaangevend automerk”, zegt Steve Nordlund, Vice President en General Manager van Boeing NeXt, een organisatie die het grondwerk legt voor een next-generation mobiliteitsecosysteem waarin zelfrijdende en bestuurde voertuigen veilig naast elkaar kunnen bestaan. “Porsche en Boeing brengen precisie-engineering, stijl en innovatie samen, om de stedelijke luchtmobiliteit wereldwijd te kunnen versnellen.” Een onderzoek uit 2018 door Porsche Consulting voorspelt dat de markt voor stedelijke luchtmobiliteit vanaf 2025 zal versnellen. Het onderzoek geeft ook aan dat stedelijke-luchtmobiliteitsoplossingen passagiers sneller en efficiënter zal vervoeren dan huidige vormen van vervoer over land, tegen lagere kosten en met meer flexibiliteit.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Mondiaal vliegverkeer zo goed als op pre-covid niveau

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

Motorola brengt nieuwe Razr klassieker

De Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE is snel te bestellen

SEAsonality Symposium op Texel door Relais & Châteaux bij Jef

Avila Reizen & Buitenlandsche Zaken lanceren nieuw label

Garmin kondigt nieuwe fietscomputers aan