Het vliegverkeer op Rotterdam The Hague Airport (RTHA) zal de komende tijd verder afnemen, door het coronavirus. Als luchthaven met een vitale functie in Nederland blijft RTHA operationeel voor repatriëring, het maatschappelijk vliegverkeer (zoals de politie- en traumahelikopter), uitwijkende vliegtuigen en zakelijk luchtverkeer. De luchthaven blijft 24/7 open, maar met een sterk afgeslankte operatie.

Vanwege maatregelen bij luchtvaartmaatschappijen en overheden als gevolg van het coronavirus is de afgelopen dagen het vliegverkeer in Rotterdam al met ruim vijftig procent afgenomen ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. De komende tijd zal dat percentage verder afnemen als gevolg van wereldwijde ontwikkelingen, het negatieve reisadvies voor alle Nederlanders, de EU maatregelen en overige reisbeperkingen.

“We gaan naar een basisstructuur”, zegt CEO Ron Louwerse van Rotterdam The Hague Airport. “We zitten samen in een hele bijzondere situatie. Dat vraagt erom dat we, samen met Royal Schiphol Group, met onze regionale luchthaven naar een basisstructuur moeten. Hiermee zijn we voorbereid om als onderdeel van de vitale infrastructuur van ons land een essentiële rol te kunnen blijven uitoefenen. Dit doen we voor onze regio en voor Nederland. Zolang deze situatie duurt.”

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.