Wie kent het niet? Een presentatie moeten geven op locatie en op zoek moeten naar de HDMI kabel om er vervolgens achter te komen dat die mist, of te kort is. Dat is volgens Marmitek verleden tijd met de Wireless HDMI. Of het ook echt een goede oplossing is? Wij hebben hem getest! En jij kunt er een winnen!

De Wireless HDMI bestaat uit twee dongels. De eerste gaat in de laptop en de andere in het externe scherm of beamer. Plug and play, zo makkelijk is het. De dongels verbinden automatisch en je kunt direct presenteren op een extern scherm, zonder dat hier kabels voor nodig zijn, zo luidt de informatie vooraf.

De verbinding doet wat hij belooft. Je kunt direct streamen naar een extern scherm. Deze is zeer stabiel en eigenlijk net zoals met een HDMI kabel. Het is raadzaam de dongels met een USB aan te sluiten om de dongel van voldoende stroom te voorzien. Wanneer er in de laptop een USB-C aansluiting wordt gebruikt is dit niet nodig, maar wanneer de HDMI aansluiting wordt gebruikt wel. Bij de ontvanger moet altijd een USB-aansluiting worden gebruikt voor de stroomvoorziening. De wireless HDMI van Marmitek doet precies wat hij belooft: het verbindt elke gewenst apparaat met een extern scherm zonder kabels en dat gebeurt snel en stabiel. Omdat er ook altijd een usb aansluiting nodig is, maakt het deze oplossing wellicht iets omslachtiger, maar dan heb je wel een draadloze stabiele verbinding. De wireless HDMI kan zelfs schakelen tussen meerdere zenders met een ontvanger, wat het nog interessanter maakt als meerdere mensen moeten presenteren. 

Overtuigd? Doe dan mee aan onze winactie en stuur een foto van jouw ‘dradenzooi’ bij je computer en je dingt mee. Stuur je foto naar info@travmedia.nl ovv marmitek

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.