Recordomzet BCD Travel in 2018

Zakenreisbedrijf BCD Travel, onderdeel van het internationale reisconcern BCD Group, maakt vandaag de definitieve cijfers over het jaar 2018 bekend. Het bedrijf behaalde een eigen omzet van US$16,4 miljard.
De omzet via de internationale partners bedroeg US$10,7 miljard, resulterend in een totale omzet van US$27,1 miljard. Een omzetgroei van 6 procent ten opzichte van het jaar 2017. De totale EBITDA steeg van US$132,3 miljoen met ruim 16 procent tot US$154,3 miljoen. De schuld bleef onder 1,5 keer EBITDA constant. 
BCD Travel is marktleider in Nederland, echter wordt de winst grotendeels in Amerika gerealiseerd. Het bedrijf is met meer dan 13.500 medewerkers actief in 109 landen en versterkte in 2018 haar globale positie met een overname in Colombia, de vierde economie in Zuid-Amerika. Dit was de tiende acquisitie op rij binnen vier jaar. Daarnaast breidde BCD Travel haar klantenkring uit met ruim US$1 miljard aan nieuwe klanten en realiseerde wederom een retentiegraad van meer dan 95%. In lijn met deze groei, mits geen onvoorziene mondiale ontwikkelingen, verwacht BCD Travel in 2019 een verdere toename van de totale EBITDA.

Deel dit artikel

Dit artikel is geschreven door

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populair

1

Marriott's Tribute nu ook in Dubai

2

Forse groei AirPlus

3

Gratis wifi in alle treinen Thalys

4

Nieuw high-speed internet op Airport Weeze

5

Schiphol opent Lounge 2

Bekijk hier de nieuwste uitgave Business Traveller:

Lifestyle

A350 van Corendon nu ook naar Bonaire

Mercedes presenteert GT-topmodel

Ultraluxe: Four Seasons Private Jet Experience

TUI lanceert Golfbreaks dichtbij

Lekker op het terras aan de Vecht bij Flora Batava